In een tijdperk waarin duurzaamheid niet alleen een keuze is, maar ook een noodzaak, richten leiders in de voedselverwerkende industrie zich op milieuvriendelijke en efficiënte productiemethoden. Een goed voorbeeld van deze verschuiving is in de sector van de productie van vloeibare eieren, waar een toonaangevend eierverwerkend bedrijf onlangs JBT's Ohmic Heating-technologie heeft omarmd. Deze stap betekent een cruciale sprong voorwaarts in de richting van het verminderen van de impact op het milieu en het ondersteunen van een hoge productkwaliteit.

Duurzame aanpak bij de productie van vloeibare eieren

Met een sterke toewijding aan milieubeheer zocht deze marktleider naar een technologie die resoneerde met zijn duurzame ethos. "Het gebruik van JBT's Ohmic Heating-systeem voor hun productieproces van vloeibare eieren was een strategische beslissing, die perfect aansluit bij hun duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Carlos Fernandez, JBT's Sustainability Advisor.

Innovatieve oplossing: JBT's Ohmic Verwarmingstechnologie

JBT's Sterideal Ohmic verwarmingssysteem heeft een revolutie teweeggebracht in de verwerking van vloeibare eieren. Door deze innovatieve technologie toe te passen, heeft het bedrijf het energieverbruik en de onderhoudsbehoeften drastisch verminderd, waardoor nieuwe industrienormen zijn vastgesteld.

"JBT's Ohmic verwarmingssysteem is een transformerende oplossing geweest voor de vloeibare ei-industrie," zegt Michael Mas, JBT's Global Product Line Director. "Het sluit perfect aan bij de behoefte van de industrie aan ecologische duurzaamheid en verbetert tegelijkertijd de verwerkingsefficiëntie en productkwaliteit."

Het voordeel van Ohmic Heating: efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid

De toepassing van Ohmic verwarming bij de productie van vloeibare eieren heeft meerdere voordelen opgeleverd:

  • Besparingen op nutsvoorzieningen: De introductie van het Ohmic Heating-systeem leidde tot een aanzienlijke vermindering van CIP-procedures, waardoor de frequentie werd verlaagd van vier cycli per dag tot slechts twee. Deze reductie van 50% resulteerde niet alleen in aanzienlijke besparingen op het gebruik van water en chemicaliën, maar ondersteunde ook de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. Door de ecologische voetafdruk te verkleinen, heeft het systeem bewezen een sleutelelement te zijn bij het bereiken van eco-efficiëntie in productieprocessen.
  • Verhoogde productie: Een van de meest opmerkelijke voordelen van het Ohmic Heating-systeem is de verlenging van de productietijd. Door dagelijks drie uur te besparen die voorheen werden gebruikt voor schoonmaken, breidde het productieschema uit van 18 uur naar 21 uur. Deze toename van de productietijd met 17% heeft een aanzienlijke impact gehad op de output van het bedrijf, waardoor het effectiever aan de vraag van de klant kon voldoen en zijn aanwezigheid op de markt kon vergroten.
  • Productkwaliteit: De consistentie en uitmuntendheid in productkwaliteit zijn een opvallend kenmerk sinds de implementatie van het Ohmic Heating-systeem. De technologie zorgt ervoor dat het vloeibare ei zijn smaak, textuur en voedingswaarde behoudt, factoren die van het grootste belang zijn voor de klanttevredenheid. Deze hoge kwaliteitsstandaard is een bewijs van de zachte en nauwkeurige verwerkingsmogelijkheden van het Ohmic Heating-systeem.
  • Kleinere voetafdruk en vloeroppervlak: Het compacte ontwerp van het Ohmic Heating-systeem biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van traditionele warmtewisselaars. Door minder ruimte in beslag te nemen, kan de productieruimte efficiënter worden gebruikt. Deze optimalisatie leidt niet alleen tot een vermindering van de fysieke voetafdruk van de productiefaciliteit, maar draagt ook bij aan een beter beheer van hulpbronnen en energie-efficiëntie.
  • Flexibiliteit en eenvoudige installatie: De flexibiliteit van het Ohmic Heating-systeem is een cruciaal aspect, vooral in een diverse productieomgeving. Het vermogen om naadloos te worden geïntegreerd in bestaande productielijnen en om gemakkelijk te schakelen tussen Ohmic en andere sterilisatiesystemen biedt een ongeëvenaard aanpassingsvermogen. Bovendien benadrukt de 'plug and play'-installatiemogelijkheid, zoals getoond door een klant in Duitsland die de unit onafhankelijk heeft geïnstalleerd, het gebruiksvriendelijke ontwerp van het systeem en minimaliseert de uitvaltijd tijdens de installatie.

Transformatieve impact en toewijding aan duurzaamheid

De succesvolle implementatie van het Ohmic Heating-systeem bij de productie van vloeibare eieren is een bewijs van de toewijding van het bedrijf aan innovatie en milieubeheer. De resultaten hebben een nieuwe maatstaf gezet in de industrie voor duurzame en efficiënte productieprocessen.

"Onze samenwerking met deze marktleider in de sector van vloeibare eieren laat zien hoe technologische innovatie kan worden afgestemd op ecologische duurzaamheid", reflecteert Carlos Fernandez. "JBT is er trots op voorop te lopen in deze belangrijke evolutie naar een groenere toekomst in de voedselverwerking."

De keuze voor JBT's Ohmic Heating-technologie bij de productie van vloeibare eieren benadrukt de toewijding van het bedrijf aan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Naarmate de industrie vordert, wordt het duidelijk dat dergelijke technologieën niet alleen deel uitmaken van het heden, maar cruciale investeringen zijn voor een duurzame toekomst, die ervoor zorgen dat producten zoals vloeibare eieren op verantwoorde en efficiënte wijze worden verwerkt zonder concessies te doen aan de kwaliteit.