De aanschaf van een nieuw HPP-systeem of het upgraden van uw bestaande Avure HPP-apparatuur kan uw groeiende bedrijf aanzienlijk ten goede komen door de verwerkingscapaciteit te verbeteren, uw totale eigendomskosten (TCO) te verlagen en het rendement op uw investering te maximaliseren.

High Pressure Processing (HPP) van JBT Avure is een waardevol, clean-label pasteurisatieproces, dat snel aan populariteit wint in verschillende voedings- en drankensectoren wereldwijd.

HPP is zeer effectief in het verlengen van de houdbaarheid van producten - soms het dubbele of drievoudige van die van warmtepasteurisatie - terwijl tegelijkertijd de verse smaak, kwaliteit en voedingsstoffen behouden blijven.  HPP is ook effectief in het inactiveren van dodelijke bacteriën die de bron zijn van veel door voedsel overgedragen ziekten.

Het is geen verrassing dat een uiteenlopende industrieënwaaronder fabrikanten van guacamole, hummus, kant-en-klaarmaaltijden, verse sappen, premium diervoeding en zelfs zeevruchten, de afgelopen jaren voor HPP hebben gekozen als de pasteurisatietechnologie bij uitstek.

Doorvoer bepalen

Het waarderen van de substantiële kapitaalinvestering die nodig is om HPP-apparatuur aan te schaffen, vereist een genuanceerd begrip van de doorvoer en de factoren die van invloed zijn op de efficiëntie ervan. Kevin Kennedy, Regional Sales Manager bij JBT Avure, benadrukt het belang van het overwegen van doorvoer en snelheid om de financiële levensvatbaarheid van HPP-technologie te beoordelen. 

"De doorvoer hangt af van de grootte en het type verpakking van de klant, de gebruikte HPP-verwerkingsomstandigheden en de machinecapaciteit - niet alleen hoeveel producten erin passen, maar ook hoeveel cycli er per uur kunnen worden uitgevoerd", zegt hij. 

"Afhankelijk van of uw product is verpakt als zakje, dienblad, beker, kom of fles, varieert de hoeveelheid druk en 'houdtijd' die wordt gebruikt per product vanwege een aantal intrinsieke factoren, waaronder pH, wateractiviteit en ingrediëntenlijst. Doorgaans is 87.000 psi gedurende drie minuten de meest voorkomende verwerkingsconditie, hoewel dit kan variëren op basis van de specifieke kenmerken van het product in kwestie.

Een waarde toekennen aan HPP

"HPP is clean-label en levert versgekoelde producten die vrij zijn van conserveringsmiddelen en andere additieven", vervolgt Kennedy. "Voor een fabrikant kunnen we de houdbaarheid van producten verdubbelen of verdrievoudigen zonder conserveringsmiddelen te hoeven gebruiken."

Naast het verlengen van de houdbaarheid is een ander belangrijk voordeel van HPP de voedselveiligheid, met de technologie die in staat is om bacteriën - salmonella, E-coli en listeria - te inactiveren die verantwoordelijk zijn voor het ziek maken van mensen, legt Kennedy uit.

"HPP wordt van oudsher gebruikt voor premiumproducten", zegt hij. "Bijna alle guacamole die wereldwijd door retailers wordt verkocht, is HPP-behandeld, net als veel van de hummus, salsa's en plantaardige dipsauzen.  Deze producten spreken consumenten aan die bereid zijn een meerprijs te betalen voor een clean-label, vers product."

Rendement op investering

"HPP-systemen genereren zes keer zoveel druk als het diepste deel van de oceaan, dus er is dringend behoefte aan onderhoud, zegt Kennedy. " JBT biedt 24/7 ondersteuning aan al onze HPP-klanten om ervoor te zorgen dat hun machines efficiënt en kosteneffectief blijven."

Een andere manier waarop JBT Avure een Return on Investment biedt, is wanneer klanten klaar zijn om hun HPP-activiteiten uit te breiden. "Wanneer kleinere klanten klaar zijn om uit te breiden naar de volgende maat, kunnen we de machine terugkopen, zodat ze kunnen upgraden naar een grotere maat", zegt Kennedy.

"De middelgrote en grote machines zijn modulair, wat betekent dat naarmate het volume van klanten groeit, ze meer snelheid en doorvoer kunnen toevoegen als dat nodig is, zonder te hoeven investeren in een tweede machine."

Klanten kunnen klein beginnen en naarmate hun volume groeit, kan JBT Avure met hen meegroeien, voegt hij eraan toe.

Evaluatie van de totale eigendomskosten

Bij het evalueren van hogedrukverwerkingsapparatuur (HPP) is de Total Cost of Ownership (TCO) ook een kritische factor voor bedrijven die hun activiteiten willen verbeteren zonder concessies te doen aan kwaliteit of efficiëntie. JBT Avure's HPP-systemen bieden een optimale mix van hoge doorvoer en duurzaam ontwerp, zodat bedrijven niet alleen aan hun huidige productiebehoeften voldoen, maar ook goed gepositioneerd zijn voor toekomstige groei. 

Investeren in equitment dat is gebouwd om te voldoen aan de eisen van verwerkingsomgevingen met grote volumes, zorgt ervoor dat u uw TCO optimaliseert. De machines van JBT Avure zijn ontworpen voor prestaties op lange termijn. Deze nadruk op kwaliteitsconstructie betekent dat onze klanten gedurende de levensduur van de apparatuur minder onderbrekingen en lagere onderhoudskosten hebben. Dit verhoogt op zijn beurt de betrouwbaarheid van uw activiteiten en zorgt voor een consistente productkwaliteit, wat direct bijdraagt aan een gunstigere TCO. 

ROI maximaliseren met JBT Avure's HPP-oplossingen

Kiezen voor JBT Avure betekent investeren in een partnerschap dat prioriteit geeft aan kwaliteit, innovatie en succes op lange termijn. Onze focus op uitmuntendheid zorgt ervoor dat onze klanten de beste technologie en ondersteuning krijgen, wat zich vertaalt in een lagere TCO en een hoger rendement op de investering.

Met onze apparatuur koopt u niet zomaar een machine; u zorgt voor een oplossing die meegroeit met uw zakelijke behoeften, zodat u voorop blijft lopen in uw HPP-activiteiten.

MEER INFORMATIE over HPP-oplossingen van JBT Avure