Een veelvoorkomend probleem voor kleine tot middelgrote sapverwerkers die hun productie geleidelijk willen opschalen, is hoe ze de productiecapaciteit te maximaliseren en tegelijkertijd ruimtegebrek te omzeilen.

Voor bedrijven die streven naar geleidelijke groei of die een aanzienlijke uitbreiding plannen, is JBT's READYGo JUICE-familie bedrijven niet alleen in staat om ruimtelijke beperkingen te overwinnen, maar ook om hun activiteiten efficiënt op te schalen.

Modulair ontwerp voor groeiende sapbedrijven

Met hele citrusvruchtenextractors op een compacte skid verwerken READYGoTM JUICE-oplossingen citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen, grapefruit, mandarijnen en limoenen efficiënt met behulp van een compleet, zelfstandig sap extractie systeem.

Het modulaire ontwerp van de READYGoTM systemen betekent dat ze kunnen worden aangepast aan uw verwerkingsvereisten en fabrieksindeling, terwijl u ook uw sapproductiecapaciteit kunt uitbreiden naarmate uw bedrijf groeit.

De oplossing van JBT, die geschikt is voor het verwerken van alles van voorgemeten fruit tot bulkgrondstof, kan vruchtvlees of afgewerkt sap leveren aan een bottellijn of stroomafwaarts voor verdere verwerking.

Opties op maat voor elke schaal

Of u zich nu richt op premium sappen in kleine batches of op het beheer van grote volumes ruwe producten, onze oplossingen passen zich naadloos aan uw productiebehoeften aan. Voor bedrijven van elke grootte biedt de READYGoTM JUICE familie u drie belangrijke voordelen:

  • Gemakkelijk te vervoeren: Skid-mounted systemen ontworpen voor probleemloos wereldwijd transport.
  • Geen aangepaste engineering vereist: Vooraf uitgerust met elektrische starters en instrumenten voor onmiddellijke werking na aansluiting op het elektriciteitsnet.
  • Uitbreidbaar voor bedrijfsgroei: Kan worden gecombineerd met andere leden van de READYGoTM FAMILIE, zoals de READYGoTM d-LIMONENE 33, READYGoTM PULPWASH en READYGoTM CYCLONE, om andere inkomstenstromen te genereren uit bijproducten van citrusvruchten.

Te beginnen met de READYGo JUICE SJE

Een eerste optie zou de READYGoTM JUICE SJE (Single Juice Extractor) kunnen zijn, een oplossing die is ontwikkeld voor kleinschalige productie van verse sappen van hoge kwaliteit voor hotels, restaurants en supermarkten.

De SJE (op de foto hierboven) vereist een minimale investering, kan bijna overal worden geïnstalleerd en verwerkt tot drie ton verse citrusvruchten per uur.

Opschalen met de READYGo™ JUICE DJE & READYGoTM JUICE MJE

Als u klaar bent voor een hogere productie, is de READYGoTM JUICE DJE (Dual Juice Extractor), een systeem met hoge capaciteit (hierboven) dat tot 10 ton vers fruit per uur kan persen, een waardevolle oplossing.

Op grotere, semi-industriële schaal kan de READYGoTM JUICE MJE (Modular Juice Extractor) negen tot twintig ton citrusvruchten per uur verwerken. Het ontwerp (hieronder afgebeeld) bestaat uit een basismodule met drie extractors die kan worden uitgebreid met extra modules van één extractor tot maximaal zes extractors.

JBT's streven naar uitmuntendheid

"Dit zijn op skids gemonteerde systemen voor eenvoudige verwerking, reiniging en terugwinning van ingrediënten of bijproducten, die geschikt zijn voor transport in containers. De READYGoTM JUICE-familie is volledig uitgerust voor gemakkelijk transport over de hele wereld en is een geweldige optie voor verwerkers die hun citrusvruchtenactiviteiten willen opschalen" , zegt José Biot, Global Technical Director, Citrus Processing bij JBT.

"De READYGoTM JUICE-systemen vereisen geen aangepaste veldengineering of veldinstallatie, waardoor ze een plug-and-play oplossing zijn. Met functies zoals bewaking op afstand en inclusieve elektrische starters zijn onze systemen ontworpen om uw activiteiten direct na de installatie te stroomlijnen, waardoor dit systeem klaar is voor gebruik!"

MEER WETEN over JBT's READYGoTM serie sapverwerkingssystemen