Wist u dat meer dan 50% van 's werelds RTD (Ready-to-drink) zuiveldranken, crèmes en concentraten in metalen blikjes worden gevuld, gesloten en gesteriliseerd op JBT-apparatuur?

Voor marktsegmenten zoals geëvaporeerde melk en gezoete gecondenseerde melk, JBT oplossingen een concurrentievoordeel voor verwerkers, met toepassingen van vullen en sluiten tot sterilisatie en lijnintegratietechnologieën.

De wereldwijde markt voor RTD zuiveldranken in blik is groot en blijft groeien, gedreven door de stijgende levensstandaard in de ontwikkelingslanden in Azië, Centraal- en Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Volgens analist Global Data is de wereldwijde vraag naar geëvaporeerde melk vooral sterk in Azië en Latijns-Amerika, waar de markt de komende drie jaar naar verwachting zal groeien met respectievelijk 2,14% en 1,44% per jaar.

Nu 's werelds toonaangevende leverancier van oplossingen voor vullen, seamen en steriliseren voor hoogwaardige RTD zuiveldranken in metalen blikjes, is JBT al sinds het prille begin een belangrijke speler in het segment van geëvaporeerde melk. In feite levert JBT (een tijd lang opererend onder de naam FMC) al meer dan 50 jaar oplossingen aan geëvaporeerde melkbedrijven.

Tot op de dag van vandaag is JBT de enige leverancier die afvul-, naai-, sterilisatie- en lijnintegratietechnologie kan aanbieden vanuit één enkele bron. JBT rekent ook op wereldwijde service- en projectmanagementteams voor een vlotte installatie en opstart overal ter wereld.

De Unifiller met hoge capaciteit: ontworpen om voedselverwerkers de beste kwaliteit en precisie te bieden bij het vullen.

Voldoen aan de wereldwijde vraag

Als antwoord op de groeiende vraag zijn verschillende JBT conservenlijnen voor RTD zuiveldranken, die tot 500 cpm per minuut kunnen draaien, uitgebreid. tot 1.500 cpmonlangs geïnstalleerd en wereldwijd in productie genomen.

De lijnen staan voornamelijk in Azië, maar ook in het Midden-Oosten en Midden-Amerika, en een kleiner aantal in Noord-Amerika en Europa, en verwerken een breed scala aan producten, van witte melk en geëvaporeerde melk tot RTD chocoladedranken. De metalen blikken die worden gebruikt, variëren van standaard blikken tot blikken met een dubbele hals en gelithografeerde blikken.

"JBT heeft de titel van 'Leverancier van de snelste conservenlijn ter wereld' voor verschillende RTD zuivel in blik toepassingen, waaronder geëvaporeerde melk sinds 2014, gewone melk sinds 2016 en gezoete gecondenseerde melk sinds 2018," zegt JBT's Sales Process & Special Projects Director, Bart Mertens.

"De lijnsnelheden die we nu aanbieden variëren van 150 tot 1.500 cpm voor blikjes, met een trend - gedreven door wereldwijde marktleiders - naar hogere snelheden."

Geïntegreerde, innovatieve oplossingen

De geïntegreerde lijncapaciteiten van JBT omvatten vullen, seamen en batch- en continue sterilisatietechnologieën, met recente ontwikkelingen die gericht zijn op het verminderen van het energie- en waterverbruik, het verder minimaliseren van de productweggave en het verhogen van de lijnefficiëntie.

De oplossingen omvatten de Unifiller met hoge capaciteiteen stukje technologie dat ontworpen is om voedselverwerkers de beste kwaliteit en precisie te bieden bij het vullen. Het systeem, dat hygiënisch ontwerp naar een nieuw, hoger niveau tilt met een schuine basis en verbeterde Clean-in-Place (CIP), kan 800-1.500 containers per minuut verwerken.

De Unifiller is verkrijgbaar met de Unifiller-technologie en kan ronde metalen blikken vullen en sluiten met snelheden tot 600 cpm. JBT TwinTec (afgebeeld) zorgt voor een perfecte synchronisatie tussen vuller en naaimachine.

De TwinTec stelt nieuwe normen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid en kan worden gebruikt voor elk type voedsel, vloeibare zuivelproducten of niet-koolzuurhoudende dranken in cilindrische metalen blikken.

"Bij JBT hebben we een sterk engineering-, thermisch proces-, service- en projectmanagementteam, met ruime ervaring in het ontwerp, de lay-out, de productie, de installatie, het opstarten, de inbedrijfstelling en de overdracht van primaire verpakkingslijnen voor ingeblikte RTD zuivel," zegt Mertens.

Om de mogelijkheden voor klanten uit te breiden, biedt JBT ook toegang tot een proeffabriek en thermische procesvalidatiemogelijkheden in Sint-Niklaas, België en Madera, Californië.

JBT's wereldwijde service- en projectmanagementteam staat ook paraat voor een vlotte installatie en opstart.