Wilt u de verwerkingscapaciteit van uw producten verhogen en tegelijkertijd besparen op gebruikskosten en arbeidskosten? Een eenvoudige manier om beide doelstellingen te bereiken is door gebruik te maken van JBT's Bin Scrubber System, een unieke gepatenteerde oplossing voor het efficiënt en snel reinigen van fruitbakken die volledig nieuw is voor de Europese en mediterrane markt.

Kan wel 140-180 bakken per uur reinigen - voor de S-serie en T-serie - of één per 20 seconden, is de Bin Scrubber superieur aan andere oplossingen voor afvalbakreiniging dankzij het unieke borstelkopmechanisme dat vuil mechanisch verwijdert in een snel, efficiënt proces.

De Bin Scrubber werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de citrusindustrie en zorgt voor een grondige en consistente reiniging van bakken in het veld, met een ongeëvenaarde betrouwbaarheid en lage operationele kosten. Vandaag de dag zijn er meer dan 90 systemen in gebruik en is de Bin Scrubber de toonaangevende oplossing voor het reinigen van bakken in de productie-industrie, met een grote verscheidenheid aan vormen en maten en toepassingen van citrusvruchten en appels tot avocado's, tomaten en noten.

Belangrijkste voordelen

Francisco Peris, JBT's Sales & Business Development Manager voor versproducttechnologieën in de EMENA-regio, vertelde onlangs aan Spanje's Valencia Fruit magazine, dat de Bin Scrubber een aantal belangrijke voordelen heeft ten opzichte van concurrerende systemen.

Hij zei: "Deze technologie van JBT heeft een nieuwe standaard gezet in de industrie voor het reinigen en ontsmetten van fruitbakken vanwege de zeer hoge effectiviteit, productiviteit en operationele efficiëntie, evenals de hoge mate van automatisering, robuustheid en de duurzaamheid die het met zich meebrengt voor het proces.

"Dankzij het innovatieve vuilverwijderingssysteem laat de Bin Scrubber de containers schoner achter dan handmatig wassen of systemen die alleen water onder hoge druk gebruiken. Met zijn grondige borstels en multidirectionele sproeiers zorgt de Bin Scrubber voor een betere reiniging van interne oppervlakken, hoeken en gebieden die moeilijk bereikbaar zijn."

Duurzaamheid verbeteren

De Bin Scrubber is echter niet alleen een middel om te besparen op arbeid en voedselveiligheid, maar kan ook een belangrijke rol spelen bij het helpen van klanten om duurzaamheid te verbeteren op meerdere fronten.

De Bin Scrubber is een energiezuinig systeem dat gebruik maakt van motoren met een laag vermogen en is uitgerust met een geavanceerd drievoudig filtersysteem dat gebruikt water hergebruikt, terwijl een ingebouwde wateropvangfunctie klanten in staat stelt om op waterverbruik te besparen. Tegelijkertijd maakt de door een elektrische tandwielmotor aangedreven wieg van de Bin Scrubber het onderhoud van hydraulische systemen en mogelijke vloeistofverontreiniging overbodig.

Een ander, misschien verrassend, voordeel op het gebied van duurzaamheid is dat het klanten helpt het gebruik van plastic voeringen voor afvalbakken te elimineren. Vooral in de dopvruchtenindustrie waren wegwerpzakken een gangbare praktijk, die elk seizoen dagelijks werden gevuld en weggegooid.

De effectiviteit, efficiëntie en pure snelheid van de Bin Scrubber stelt klanten in staat om dergelijke verspillende praktijken achterwege te laten en een grotere duurzaamheid in hun bedrijf te bereiken.

VIND MEER over JBT's Bin Scrubber Systeem