De levensduur en betrouwbaarheid van apparatuur is van het grootste belang, vooral als het gaat om ingewikkelde machines zoals tanks met een ASME-dimple jacket. Deze systemen, die van cruciaal belang zijn voor de temperatuurregeling in een groot aantal processen, vereisen nauwkeurig onderhoud en, indien nodig, deskundige reparatie om ervoor te zorgen dat ze blijven werken. Onze recente interventie in een fabriek, waar een in 1998 gefabriceerde tank met dimple jacket dringend gerepareerd moest worden, illustreert onze toewijding aan het verlengen van de levensduur van essentiële industriële apparatuur.

De uitdaging: ASME-dimple Jacket repareren met precisie

Bij aankomst identificeerde ons team de kernproblemen van de tank met dimple jacket. Het grootste probleem waren de lekken die ontdekt waren tijdens een hydrotest, geconcentreerd rond de headerboxen van de bodemkop, een gevolg van jarenlange operationele slijtage en mogelijke door chloride veroorzaakte metaalmoeheid. Deze situatie was kritiek, omdat zelfs kleine lekken in dergelijke systemen de efficiëntie en veiligheid van het proces drastisch kunnen beïnvloeden.

Onze aanpak: Gedetailleerde inspectie en vakkundige reparaties

In eerste instantie voerden we een grondige inspectie uit, waaruit bleek dat de lekken zich beperkten tot specifieke gebieden - het kuiltje, de header box en de bijbehorende leidingen aan de condensaatzijde. Deze ontdekking maakte gerichte reparaties mogelijk, een strategie die niet alleen de directe problemen aanpakt, maar ook zoveel mogelijk van de oorspronkelijke structuur behoudt, in overeenstemming met onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Het reparatieproces omvatte nauwgezet laswerk en de vervanging van aangetaste secties. De integriteit van de reparatielassen was van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de tank weer optimaal zou functioneren. Onze aanbeveling aan de klant omvatte het testen van het water op chloriden, wat onze holistische benadering van probleemoplossing en preventieve zorg benadrukt.

Verder dan reparaties: Langetermijnoplossingen en -relaties bevorderen

Na de reparatie doorstond de tank een rigoureuze hydrotest bij 119 PSI gedurende een uur, wat het succes van onze ingrepen bewees. Omdat we echter de aard van de slijtage en de leeftijd van de tank begrepen, bespraken we oplossingen voor de langere termijn met de klant en benadrukten we de mogelijke noodzaak van meer substantiële reparaties of vervanging om de betrouwbaarheid in de toekomst te garanderen.

Onze interactie met het onderhoudspersoneel van de faciliteit was een voorbeeld van professionele samenwerking. Hun samenwerking droeg aanzienlijk bij aan het succes van het project en versterkt ons geloof in het opbouwen van sterke, professionele relaties als hoeksteen van effectieve dienstverlening.

Een streven naar uitmuntendheid en partnerschap met de klant

Kiezen voor onze reparatiediensten voor ASME-dimple jacket betekent uw apparatuur toevertrouwen aan een team dat precisie, naleving en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Onze aanpak gaat verder dan louter reparaties en is erop gericht de levensduur van uw apparatuur te verlengen, stilstand te minimaliseren en ervoor te zorgen dat uw activiteiten soepel en efficiënt verlopen. Met een landelijk bereik en een uitgebreide voorraad reserveonderdelen staan we altijd klaar om aan uw onderhoudsbehoeften te voldoen.

Onze betrokkenheid bij de faciliteit benadrukte ons vermogen om uitdagende situaties om te zetten in kansen voor verbetering en efficiëntiewinst. Het is een bewijs van onze toewijding aan operationele uitmuntendheid, technische expertise en een op partnerschap gericht servicemodel.

Ontdek het verschil: ASME reparatie- en onderhoudsdiensten

De reparatie- en onderhoudsdiensten voor ASME-dimple jacket van JBT A&B Process Systems zorgen ervoor dat uw apparatuur niet alleen blijft presteren, maar zelfs floreert. Onze toewijding om de levensduur en topprestaties van uw activiteiten te handhaven is onwrikbaar en wordt ondersteund door meer dan 50 jaar expertise in innovatie en klantenondersteuning. Laat ons uw partner zijn bij het navigeren door de complexiteit van onderhoud en reparatie van apparatuur, zodat u verzekerd bent van blijvend succes en efficiëntie.

Leun meer over Dimple Jacket reparatie