Wilt u uw producten onder hoge druk verwerken (HPP), maar weet u niet zeker hoe u ervoor kunt zorgen dat ze compatibel zijn? De HPP Food Science and Laboratory Services van JBT Avure bieden concepttests en productontwikkelingsdiensten die ervoor zorgen dat uw producten - en de materialen waarin ze worden verpakt - HPP-klaar zijn en kunnen profiteren van de kwaliteit, voedselveiligheid en langere houdbaarheid die de technologie kan bieden.

Zeer effectief in het pasteuriseren van een breed scala aan productenHPP is een clean-label technologie die zuiver water gebruikt bij ongelooflijk hoge druk - tot 6.000 bar of 87.000 psi - om door voedsel overgedragen ziekteverwekkers, zoals listeria, salmonella en E.coli te inactiveren zonder conserveringsmiddelen of chemicaliën.

Een ander belangrijk voordeel van HPP in vergelijking met hittegebaseerde pasteurisatiesystemen is het vermogen om de natuurlijke voedingskenmerken van voedingsmiddelen te behouden, evenals de smaak, kleur en textuur van het product. Avure HPP kan ook de houdbaarheid met meer dan 90 dagen verlengen: tot twee tot meer dan vier keer langer dan traditionele conserveringsmethoden.

Avure's wereldberoemde voedingslaboratorium

JBT Avure biedt uitgebreide productontwikkelingsdiensten en microbiologische validatiestudies aan klanten die HPP overwegen. Deze proof of concept tests omvatten toegang tot Avure's uitgebreide HPP voedingswetenschappelijke expertise en het gebruik van een full-scale productiemachine.

Om te helpen goedkeuring te krijgen, kunnen klanten ook profiteren van JBT's wereldberoemde HPP onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit in Erlanger, Kentucky, waar we kunnen helpen bij het perfectioneren van producten, formules en verpakkingen voor HPP.

JBT werkt ook samen met verschillende HPP gecertificeerde laboratoria wereldwijd om HPP product- en procesoptimalisatie en regelgeving te vergemakkelijken.

HPP voor u laten werken

Dr. Errol Raghubeer (foto) van Avure legt uit hoe het werkt: "Het lab doet drie dingen: we testen de compatibiliteit van producten voor HPP. Je brengt een product binnen en als de formulering een beetje moet worden aangepast, kunnen we dat doen en er een product van maken dat acceptabeler is voor de technologie."

Een tweede belangrijke functie van het voedingslaboratorium is het uitvoeren van wat Dr. Raghubeer omschrijft als "pathogen challenge studies". Deze processen valideren regelmatig dat HPP zijn bewezen vermogen om potentieel gevaarlijke pathogenen te inactiveren, zoals salmonella, listeria of E. coli, om te voldoen aan de wettelijke vereisten en/of de doelstellingen van klanten.

Ten derde zorgt het voedingslaboratorium ervoor dat verpakkingsmaterialen die bestemd zijn voor gebruik door klanten net zo geschikt zijn voor HPP als de producten zelf. "Soms kan de verpakking een beperkende factor zijn, dus testen we de verpakking en doen we een aanbeveling voor de juiste verpakking - flessen en doppen of plastic zakken - om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de vereisten voor HPP", legt Dr. Raghubeer uit.

In samenwerking met duizenden voedselproducenten over de hele wereld is het overgrote deel van de commercieel beschikbare HPP-voedingsmiddelen ontwikkeld bij JBT Avure's Toepassingscentrum. Neem contact op om uit te vinden hoe JBT Avure uw product- en bedrijfssucces kan ondersteunen.

MEER WETEN over hoe JBT Avure kan helpen uw producten aan te passen aan HPP.