Wist je dat JBT een assortiment voedselveilige, innovatieve wassen heeft die geschikt zijn voor bijna elke groente- en fruittoepassing?

Van coatings op plantaardige basis die beschermen tegen gewichtsverlies tijdens het ontgroening- en transportproces tot innovatieve oplossingen die de natuurlijke aantrekkingskracht van fruit en groenten behouden, JBT's wassen en coatings bijna het volledige spectrum van uitdagingen na het oogsten, zodat uw producten in optimale conditie de winkelschappen kunnen bereiken.

Met oplossingen zoals Endura-Fresh 9000die in verschillende regio's en klimaten hun glans behouden, tot Natuur-Cotevan de oogst tot de verkoop aan de consument, is het assortiment van JBT consequent innovatief geweest in het aanpassen aan de behoeften van de markt en de specifieke wensen van de klant.

Dergelijke individuele toepassingen waren onder andere de ontwikkeling van een veganistische was voor een grote granaatappelproducent, ontworpen om het product aantrekkelijker te maken en een langere levensduur te geven. Ook hebben we een speciale coating voor ananas ontwikkeld om telers te helpen het veelvoorkomende probleem van huidaandoeningen bij ananas aan te pakken, terwijl de interne kwaliteit behouden blijft. Deze voorbeelden benadrukken onze op maat gemaakte aanpak van de unieke uitdagingen waarmee fruitproducenten worden geconfronteerd.

Fernando Edagi, JBT's Global Product Line Director voor Fresh Produce Technology, legt uit wat er nieuw is in het JBT-assortiment.

Net als veel andere bedrijven die wassen en coatings produceren, lag de focus voor JBT aanvankelijk op citrus, maar we bieden nu oplossingen voor een breed scala aan producten. Deze wassen waren altijd op maat gemaakt en werkten uitzonderlijk goed met bepaalde variëteiten en geografische gebieden.

JBT's Endura-Fresh 9000een was die even effectief kan worden gebruikt in verschillende klimaten. Deze wax heeft succesvolle resultaten laten zien bij producenten in verschillende regio's zoals Californië, Texas, Florida en zelfs andere landen zoals Mexico en Australië.

"Endure-Fresh 9000 droogt niet alleen snel - ongeacht de omstandigheden - het behoudt zijn glans en kwaliteit tot aan de eindgebruiker."

Endura-Fresh 9000 wordt toegepast op meerdere citrusproducten, waaronder grapefruit, citroenen, sinaasappels, gemakkelijke schillers en limoenen, waarbij telers profiteren van het vermogen van de was om te drogen ongeacht de klimaatomstandigheden.

Het JBT-team is bijzonder trots op het feit dat zodra het fruit uit de droogtunnel komt, Endura-Fresh 9000 de glans en kwaliteit van het fruit vasthoudt tot aan de eindconsument.

We hebben onlangs ook Endura-Fresh 196VP gelanceerd, een nieuwe, volledig veganistische coating voor granaatappels. De coating werd ontwikkeld nadat een klant JBT benaderde met de vraag naar een veganistische wax voor hun granaatappels. We namen de uitdaging aan en begonnen te werken aan een volledig veganistische coating die nu commercieel gelanceerd is.

De resultaten tot nu toe zijn fenomenaal. Het granaatappelseizoen is erg kort, van oktober tot ongeveer begin december, maar onze klant heeft een zeer succesvol seizoen gehad - en deze keer konden ze rekenen op een volledig plantaardige was.

Een andere natuurlijke oplossing is Nature-Coteeen coating op basis van 100% plantaardige materialen die met succes kan worden gebruikt voor een zeer breed spectrum aan producten, waaronder kiwi's, meloenen, citrusvruchten, appels, avocado's, komkommers en mango's.

Nature-Cote is een ongelooflijke productontwikkeling die de grootte van het fruit tijdens de opslag behoudt en krimp tegengaat. Tijdens de koude opslag verliest fruit meestal vocht en als gevolg daarvan kan de grootte aanzienlijk afnemen.

Nature-Cote helpt fruit zijn oorspronkelijke grootte te behouden, waardoor onze klanten meer dozen kunnen produceren. Dit is een enorm voordeel dat we momenteel aan het valideren zijn in commerciële proeven, maar alle eerste gegevens laten dezelfde positieve resultaten zien.

Een ander voordeel van het gebruik van Nature-Cote is dat het fruit beschermd wordt tijdens het ontgroenen. Enorme hoeveelheden citrusvruchten worden groen geoogst en moeten worden ontgroend, maar het is heel gebruikelijk dat het fruit tijdens dit proces gewicht verliest. Nature-Cote kan na de oogst worden aangebracht om op een opmerkelijke manier als fysieke barrière te fungeren tijdens het ontgroenen. Na tests ontdekte het JBT-team dat het aanbrengen van Nature-Cote helpt om het fruit te beschermen zonder negatieve gevolgen voor het ontgroeningsproces.

Een andere uitdaging, waar vooral ananastelers mee te maken hebben, is het onder controle houden van de depressed pitted area (DPA). DPA is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door verzonken, ontpitte gebieden die afbreuk doen aan de visuele aantrekkingskracht van de vrucht. Deze cosmetische afwijking kan de verkoopbaarheid van ananas beïnvloeden, waardoor het uiterlijk minder aantrekkelijk wordt voor de consument. Door JBT's Sta-Fresh 2952 na de oogst toe te passen, wordt het optreden van deze huidafwijkingen bij ananassen sterk verminderd, plus het helpt aanzienlijk bij de beheersing van gewichtsverlies.

Deze innovatieve ananascoating van hoge kwaliteit is speciaal ontwikkeld voor verpakkers die een aantrekkelijke uitstraling van vers fruit willen tijdens het transport naar verre markten. Het heeft als extra voordeel dat het de ananas uitstekend beschermt door uitdroging tegen te gaan en kleurontwikkeling te vertragen, wat resulteert in een maximale smaak en stevigheid.

Maar daar houden de voordelen van Sta-Fresh 2952 wax niet op. Als onderdeel van JBT's streven naar voortdurende verbetering, hebben we gewerkt aan het verhogen van de productconcentratie in elk vat dat naar klanten wordt verzonden. Onze vaten bevatten nu 70% vast, geconcentreerd product vergeleken met een industrienorm van 34-40%.

"JBT heeft gewerkt aan het vergroten van de hoeveelheid geconcentreerde was en coatings in elk vat dat naar klanten wordt verzonden, wat tijd, transport en opslag bespaart."

Dit betekent dat klanten hun verzendkosten en ecologische voetafdruk aanzienlijk kunnen verlagen en dat ze minder vaten hoeven op te slaan. Dit maakt allemaal deel uit van ons streven naar voortdurende verbetering om het leven van onze klanten een beetje gemakkelijker te maken.

JBT's assortiment wassen en coatings staat als een bewijs van innovatie en aanpassingsvermogen in de wereld van naoogstoplossingen. Van de veelzijdige Endura-Fresh 9000 tot de volledig veganistische Endura-Fresh 196VP en de baanbrekende Nature-Cote, deze producten pakken de unieke uitdagingen aan waarmee fruitproducenten wereldwijd worden geconfronteerd. Terwijl JBT zijn aanbod blijft ontwikkelen en verbeteren, blijft het zich inzetten om telers en verpakkers te ondersteunen bij het leveren van fruit en groenten van hoge kwaliteit aan consumenten over de hele wereld.

MEER WETEN over JBT's assortiment van versproducten en oplossingen voor na de oogst