Geïnteresseerd in High Pressure Processing (HPP), maar wilt u graag uw huidige niveaus behouden? JBT Avure HPP heeft onlangs grotere mandformaten geïntroduceerd om een aanzienlijk hogere laadcapaciteit mogelijk te maken dan eerder beschikbaar was in de industrie, met als resultaat dat klanten veel grotere volumes kunnen verwerken tijdens elke HPP-cyclus.

De innovatie van Avure vertegenwoordigt een ingenieuze oplossing om de verwerkingscapaciteit van HPP te verhogen zonder de voetafdruk en het vloeroppervlak te beïnvloeden, en tegelijkertijd klanten te helpen besparen op energiekosten door meer product te verwerken tijdens elke cyclus.

"In plaats van de grootte van de HPP-machines te vergroten om de capaciteit te vergroten, heeft Avure de diameter van onze korven vergroot", zegt senior VP microbiologie van JBT Avure, Dr. Errol Raghubeer.

"De laadcapaciteit is aanzienlijk hoger als je een bredere diameter hebt in vergelijking met een kleinere diameter."

Het resultaat? Meer producten per cyclus. "Zelfs als je twee vaten hebt met een capaciteit van 525 liter, zal een vat dat molliger is - korter met een bredere diameter - meer producten doorvoeren dan hetzelfde vat van 525 liter, maar langer met een kleinere diameter", legt Dr. Raghubeer uit. "De reden hiervoor is dat je met een grotere diameter meer diepte inneemt."

(l-r) JBT Avure's AV-10 enkele korf, 350-L AVM met twee korven en 525-L AVX met twee korven.

Ter vergelijking: met een wachttijd van drie minuten bij 6.000 bar kan het Avure AV-10 drukvat (met een mandvolume van 90 liter en een vulrendement van 65%) een verwerkingscapaciteit van 1.290 lb per uur bereiken. De AV-40X met een mandvolume van 475 liter en een vulcapaciteit van 80% kan meer dan 5000 pond product per uur verwerken. Avure's AV-70X, het systeem met de hoogste verwerkingscapaciteit in de sector, kan meer dan 9.000 lb per uur produceren bij 6.000 bar met een wachttijd van drie minuten.

HPP is een clean-label technologie en kan de houdbaarheid van de meeste voedingsmiddelen met 60 tot 180 dagen verlengenDat is wel twee tot vier keer langer dan met traditionele conserveringsmethoden. En HPP heeft ook het voordeel dat de natuurlijke voedingswaarde, versheid, textuur en smaak van het voedsel behouden blijven.

Het volledig natuurlijke proces gebruikt zuiver water onder ongelooflijk hoge druk - tot 6.000 bar of 87.000 psi - om door voedsel overgedragen ziekteverwekkers te inactiverenzoals listeria, E. coli en salmonella te inactiveren zonder conserveringsmiddelen, chemicaliën of hitte.