PLF International levert de veiligste en best presterende vacuümvultechnologie ter wereld

Als antwoord op de groeiende vraag naar efficiënt poedervullen, vooral voor kwetsbare producten zoals zuigelingenvoeding, introduceert PLF International van JBT Corporation de baanbrekende PLF Virtus™ lineaire vacuümvuller. De Virtus werd gelanceerd in 2022 en betekent een aanzienlijke sprong voorwaarts in het voldoen aan de veranderende behoeften van de markt.

De Virtus is ontwikkeld door het vakkundige team van PLF in het Verenigd Koninkrijk en heeft een gepatenteerd mondstukontwerp dat hem onderscheidt door een tot drie keer hogere verwerkingscapaciteit per kop te leveren in vergelijking met zijn voorgangers. Dit innovatieve ontwerp komt niet alleen tegemoet aan de behoefte van de industrie aan snelle vulsnelheden, maar zorgt ook voor een voorzichtige behandeling van poeders - een essentiële overweging voor gevoelige zuivelproducten.

Een van de meest innovatieve kenmerken van de PLF Virtus ligt in het vacuümgebaseerde vulsysteem, dat geen bewegende delen bevat die in contact komen met het product, waardoor het risico van metaal-op-metaalcontact, zoals bij vulsystemen met vijzels, wordt geëlimineerd. De vacuümtechnologie van PLF elimineert het risico van herbesmetting van het product en biedt klanten de hoogste hygiënenormen ooit op de markt, die voldoen aan de strenge eisen van toonaangevende en bekende blue-chipmerken.

Een opvallend kenmerk van de Virtus is zijn opmerkelijke vermogen om de omstel- en reinigingstijden met meer dan 30% te verkorten, wat bijdraagt aan een aanzienlijke OEE-stijging. Het modulaire ontwerp, verkrijgbaar in 1-, 2-, 4- en 6-kopsmodellen, biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en schaalbaarheid. Met vulsnelheden die variëren van 30 tot 180 CPM past de Virtus zich naadloos aan uiteenlopende productievereisten aan. Bovendien is de Virtus™ klaar voor de toekomst omdat hij gemakkelijk metalen blikjes, samengestelde verpakkingen en plastic kuipjes kan verwerken.

PLF Virtus™ is de veiligste vacuümvultechnologie in combinatie met een 30% hogere OEE en een voorsprong op het gebied van duurzaamheid met een tot 50% lager verbruik.

JBT's wereldwijde aanwezigheid

Met een uitgebreid wereldwijd service- en verkoopnetwerk staat JBT klaar om haar klanten te helpen en te ondersteunen. Voor degenen die dieper willen ingaan op de wonderen van de Virtus vuller en zijn mogelijkheden, neem contact op met onze experts:

In de dynamische wereld van zuigelingenvoeding biedt JBT's Virtus een baken van betrouwbaarheid, dat de zuiverste producten garandeert voor de meest kostbare consumenten: onze zuigelingen.

Meer weten?

Als je vragen hebt over een van onze oplossingen, neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

###

Over PLF International

PLF International (PLF) van JBT Corporation is de belangrijkste leverancier van poedervulsystemen voor de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankenmarkten. Al bijna 30 jaar is PLF International de toonaangevende ontwerper en fabrikant van flexibele, gebruiksvriendelijke poedervulmachines voor zowel stijve als halfstijve verpakkingen. Het PLF assortiment vulmachines is gebouwd om aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen-, dranken-, cosmetica- en farmaceutische industrie te voldoen, met half- of volautomatische mogelijkheden zodat de prestaties kunnen worden verbeterd om aan de productie-eisen te voldoen. Elke machine is eenvoudig te reinigen en snel te wisselen, en garandeert een minimale weggave, maximale nauwkeurigheid en een voorzichtige productbehandeling. JBT Corporation nam PLF International in 2017 over. Ga hierheen voor meer informatie over de PLF International-producten van JBT.

Over JBT

JBT Corporation (NYSE: JBT) is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor hoogwaardige segmenten van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. JBT ontwerpt, produceert en onderhoudt geavanceerde producten en systemen voor een breed scala aan eindmarkten en genereert ongeveer de helft van de jaaromzet uit terugkerende onderdelen, service, revisies en leaseactiviteiten. JBT Corporation heeft wereldwijd ongeveer 5.200 mensen in dienst en heeft verkoop-, service-, productie- en inkoopactiviteiten in meer dan 25 landen.