Voor nieuwe ouders is de veiligheid van voeding voor pasgeborenen van het grootste belang. Maar evenveel ouders zullen het ermee eens zijn dat het behoud van natuurlijke voedingsstoffen in babyvoeding net zo belangrijk is. High Pressure Processing (HPP) technologie voor JBT Avure biedt een effectieve, voedselveilige manier om beide doelstellingen te bereiken met een minimum aan verwerking.

De HPP-technologie van JBT Avure is een volledig natuurlijk proces waarbij gezuiverd koud water onder ongelooflijk hoge druk - tot 6.000 bar of 87.000 psi - wordt gebruikt om door voedsel overgedragen ziekteverwekkers te neutraliserenzoals listeria en E. Coli, zonder conserveringsmiddelen of chemicaliën.

Maar het gaat niet alleen om voedselveiligheid. Het ontbreken van warmte (thermische verwerking) betekent dat HPP-producten beter smaken en hun voedingsstoffen behoudencruciale factoren om ervoor te zorgen dat het gezondst mogelijke voedsel bij zuigelingen terechtkomt.

HPP is niet alleen een clean-label technologie, maar helpt ook de houdbaarheid te verlengen, zodat ouders kunnen profiteren van gekoelde purees met een verhoogde voedingswaarde zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze binnen korte tijd bederven.

De belangrijkste voordelen

"HPP Avure biedt consumenten voordelen door producten te leveren die minimaal bewerkt, gezond, vers van smaak en handig zijn, zonder conserveringsmiddelen en zonder verlies van natuurlijke voedingsstoffen", legt Dr. Errol Raghubeer van JBT Avure uit.

"Voor verwerkers zijn de voordelen net zo groot: HPP verlengt niet alleen de houdbaarheid en zorgt voor voedselveiligheid, maar beschermt ook merken en helpt hen om bredere markten te bereiken. Het voldoet ook aan de eisen van de consument en de regelgeving."

HPP is perfect voor gesneden en gepureerde groenten en fruit en kan worden toegepast op een breed scala aan verpakkingen, van kuipjes en zakjes tot flessen en sachets. De Avure HPP behandeling is al goedgekeurd in een aantal landen en verlengt de houdbaarheid met wel vier maanden zonder schade aan vitaminen, smaak, aroma's of bioactieve bestanddelen.

MEER LEZEN over HPP-technologie van JBT Avure