In het huidige tijdperk van industrialisatie is milieubewustzijn niet alleen een noodzaak, maar ook een verantwoordelijkheid. Voor bedrijven in de voedselverwerkende sector is het optimaliseren van het verbruik van energie en hulpbronnen niet alleen een kwestie van kosten besparen, maar ook van een duurzame toekomst garanderen. Een van de bedrijven die hierin voorop lopen is Gelagri Ibérica, een belangrijke speler in de Europese diepvriesmarkt, met hun recente toepassing van Urtasun's nieuwste Hygienic Design Blanchers-Coolers.

Gelagri Ibérica, met een rijke erfenis van 40 jaar en geworteld in een sterk ethos van agro-ecologie, heeft duurzaamheid altijd hoog in het vaandel gedragen. Gelagri heeft vier fabrieken en exporteert naar landen over de hele wereld. De focus van het bedrijf op het produceren van milieuvriendelijke en energiezuinige producten heeft ertoe geleid dat het bedrijf op zoek is gegaan naar apparatuur die deze toewijding weerspiegelt.

De Urtasun-aanpak: Efficiëntie op maat voor Gelagri Ibérica

Gelagri Ibérica erkende de behoefte aan meer duurzaamheid en efficiëntie en wendde zich tot een vertrouwde naam in de industrie: JBT's Urtasun. Het nieuwste aanbod van het bedrijf, de nieuwe serie HD-blancheurs en -koelers, bood een veelbelovende oplossing voor de uitdagingen van Gelagri.

"Ontworpen met de eindgebruiker in gedachten, combineren onze blancheurs maatwerk met top-tier efficiëntie," merkt Iñigo Pardo op, Urtasun's Global Sales Manager. "Met het oog op de uiteenlopende eisen van de voedselproductiesector, hebben we aanpassingsvermogen prioriteit gegeven, zodat een optimaal energieverbruik wordt gegarandeerd zonder afbreuk te doen aan de prestaties."

De blancheurs van Urtasun, met een focus op geavanceerde mechanica die eenvoudige reiniging bevordert en de hoogste hygiënenormen handhaaft, maken een adaptief blancheerproces mogelijk, waardoor een minimaal energieverbruik en een maximale output worden gegarandeerd.

De duurzame beloning: gerealiseerde voordelen

Toen Gelagri Ibérica de geavanceerde HD Blanchers-Coolers van Urtasun integreerde, waren de verwachtingen hooggespannen. De resultaten overtroffen echter zelfs die hooggespannen verwachtingen. Hier is een gedetailleerde blik op de transformerende impact die Gelagri Ibérica heeft ervaren:

  1. Verminderd stoomverbruik: Een vermindering van 5% leidde niet alleen tot energiebesparingen, maar sloot ook aan bij het milieubewuste ethos van Gelagri Ibérica. Dit efficiënte stoomverbruik belooft zowel financiële als milieuvoordelen.
  2. Waterbesparing: Een vermindering van 4% in koelwater en de besparing van 400m³/jaar aan schoonmaakwater benadrukken Urtasun's inzet voor het behoud van hulpbronnen. Voor Gelagri betekende dit zowel kostenbesparingen als een sterker milieubeleid.
  3. Langere hygiëneperiodes: Urtasun's geavanceerde blancheur ontwerp zorgt voor langere operationele perioden onder strikte hygiënische normen. Dit resulteert in een consistente productkwaliteit en vermindert mogelijke stilstand.
  4. Efficiënte reiniging: De kortere reinigingstijd leverde Gelagri jaarlijks 200 uur extra operationele tijd op. Deze efficiëntie opent de deur naar een hogere productie en potentiële omzetgroei.

"Het behalen van deze resultaten overtrof onze verwachtingen", zegt Juan Ramón Malo van Gelagri Ibérica. "De besparingen op water- en stoomverbruik alleen al zijn prijzenswaardig, maar het extra voordeel van langere bedrijfstijden in ongerepte omstandigheden maakte dit voor ons een beslissing die het spel veranderde."

De impact

Dergelijke positieve resultaten zijn tekenend voor het vooruitstrevende ontwerp en de innovatie die Urtasun biedt. Voor Gelagri Ibérica betekent dit niet alleen onmiddellijke besparingen, maar het versterkt ook hun inzet voor duurzame praktijken.

"Onze samenwerking met Gelagri Ibérica," zegt Iñigo Pardo, "is een bewijs van hoe industrieën hun doelstellingen kunnen afstemmen op duurzaamheid. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van hun duurzaamheidsreis."

Afsluitende gedachten: Een duurzame toekomst in het verschiet

In een wereld die zich steeds meer bewust wordt van zijn ecologische voetafdruk, leggen bedrijven als Gelagri Ibérica de lat hoog. Hun inzet voor duurzaamheid, in combinatie met innovatieve oplossingen zoals JBT Urtasun's HD Blancheurs-Koelers, belooft niet alleen een groenere toekomst, maar laat ook zien hoe bedrijven kunnen floreren zonder concessies te doen aan hun milieuverplichtingen.

Met leiders als Gelagri Ibérica aan het roer, ondersteund door baanbrekende oplossingen van Urtasun, is de diepvriesindustrie veelbelovend op weg naar een duurzame toekomst.

Ga naar www.urtasun.com voor meer informatie over hoe uw bedrijf kan deelnemen aan deze duurzame reis .