John Bean Technologies heeft de IFU Innovation Award ontvangen van de International Fruit and Vegetable Juice Association, als erkenning voor onze inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en de productie en verwerking van vruchtensap te verbeteren.

"JBT heeft voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de milieuprestaties van haar vruchtensapverwerkingstechnologie door innovatieve oplossingen te bieden om de opbrengst te verhogen, afval te verminderen, oplossingen voor te stellen voor het upcyclen van bijproducten en het concept van de circulaire economie te introduceren", zegt Aintzane Esturo, technisch directeur van de IFU.

IFU innovatieprijs

JBT is er trots op dat het de weg wijst voor veilige en efficiënte commerciële sapinnovaties. Dankzij onze niet aflatende drang naar productverbetering zijn we in staat geweest om consequent aan de behoeften van onze klanten te voldoen en tegelijkertijd een duurzaam milieu te bevorderen. Voor JBT is het streven naar duurzame praktijken meer dan alleen een missie - het is verankerd in elk proces en elke technologie die we ontwikkelen.

"JBT is ook altijd bereid om zijn diepgaande industrie en expertise te delen om de systemen en processen van klanten te verbeteren. Tijdens IFU's meest recente bezoek aan JBT's proeffabriek in Brazilië liet het bedrijf bijvoorbeeld ook zien hoe het heeft gewerkt aan het verbeteren van de MORE 4.0 (Modular Oil Recovery Extractor) om meer olie uit sinaasappels te halen en prestaties te bereiken die vergelijkbaar zijn met die in de citroensector," aldus Esturo.

De prijs

De IFU Innovation Award wordt toegekend aan een persoon of organisatie (bedrijf, universiteit, onderzoeksinstituut, laboratorium) die iets nieuws heeft uitgevonden dat de afgelopen 10 jaar tot een doorbraak in de branche heeft geleid. Dit kan zijn op het gebied van verwerkingsapparatuur, verpakking, bottelapparatuur, transport, analytische apparatuur, analysemethoden, productontwerp, smaken of duurzaamheid.JBT Team Holing bekroond met de IFU Innovation AwardDe prijs werd uitgereikt op 5 oktoberthtijdens de Juice Summit in Antwerpen. Het officiële programma vind je hier: De Sapjestop.

JBT's inspanningen voor duurzaamheid

Naast JBT's inspanningen op het gebied van vruchtensapverwerking, is het JBT's doel om onze klanten te helpen succesvol te zijn in de markt door hen oplossingen te bieden om beter gebruik te maken van 's werelds kostbare hulpbronnen. Met onze voedselverwerkingstechnologieën ontwerpen en produceren we oplossingen die het succes van onze klanten vergroten en hun duurzaamheidsprestaties verbeteren. Optimaal gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen betekent verantwoord en verstandig zakendoen.

Wij helpen onze klanten om beide te bereiken door middel van automatisering, elektrificatie en efficiëntie. Of het nu gaat om het ontwerpen van veilige en afval-slimme verpakkingsoplossingen of het maximaliseren van de houdbaarheid en opbrengst, JBT ontwikkelt vandaag oplossingen die onze wereld op weg helpen naar een duurzamere toekomst. Wij creëren duurzame oplossingen voor een groeiende wereld.

Lees hier meer over de inspanningen van JBT op het gebied van duurzaamheid: https://www.jbtc.com/about-us/esg/.