Op 18 oktober 2023 zal JBT Corporation toetreden tot het Spouse Education and Career Opportunities programma van het Ministerie van Defensie en het Military Spouse Employment Partnership voor een inductieceremonie en jaarlijks evenement in Alexandria, Virginia. JBT sluit zich aan bij meer dan 70 nieuwe partners van MSEP, wat het aantal werkgevers op meer dan 700 brengt.

Militaire echtgenoten hebben lang geworsteld met het behouden van een baan als gevolg van PCS-verhuizingen en andere uitdagingen die gepaard gaan met het militaire leven. Volgens de Survey of Active Duty Spouses van 2021 bedroeg de werkloosheid onder militaire echtgenoten 21%. In hetzelfde jaar was de algemene civiele werkloosheid 5,3%, volgens het Bureau of Labor Statistics.

MSEP verbindt militaire echtgenoten met honderden partnerwerkgevers die zich inzetten voor het werven, aannemen, promoten en behouden van militaire echtgenoten. Sinds de oprichting in 2011 hebben MSEP-werkgevers meer dan 275.000 militairen aangenomen.

Het bieden van mogelijkheden aan echtgenoten voor zinvol werk versterkt de financiële stabiliteit onder militaire gezinnen, wat het behoud van de troepenmacht en de militaire paraatheid bevordert, die essentieel zijn voor de nationale veiligheid.

"Bij JBT waarderen we de dienstbaarheid en opoffering van militaire echtgenoten enorm. Hun diverse vaardigheden maken hen van onschatbare waarde en hen ondersteunen is zowel het juiste om te doen als goed zakendoen. Ondanks de werkgelegenheidsuitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden, zijn we toegewijd aan het identificeren van bijdragende rollen binnen JBT om een positief verschil te maken in de militaire gemeenschap", zegt Brian Deck, President en CEO van JBT Corporation.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bekijken van JBT's inductie in het partnerschap, zal Defensie de welkomstwoordjes en inductieceremonie live streamen op de Military OneSource en Spouse Education and Career Opportunities Facebook-pagina's en het YouTube-kanaal van Military OneSource om 14.30 uur EDT.

Over opleiding en carrièremogelijkheden voor de echtgenoot

Het ministerie van Defensie heeft deSpouse Education and Career Opportunitiesprogramma om militaire echtgenoten over de hele wereld hulp te bieden op het gebied van onderwijs en carrière, door gratis uitgebreide bronnen en hulpmiddelen aan te bieden die zijn ontworpen om echtgenoten te helpen hun carrière- en onderwijsdoelen te bereiken. De hulpmiddelen omvatten gratis loopbaanbegeleiding, de Beurs voor mijn loopbaanontwikkelingde Militaire echtgenote Carrièreversneller en het Overgangsprogramma voor militaire echtgenoten.