Het bezit van huisdieren is enorm en groeit nog steeds. Naar schatting 66% van de Amerikaanse huishoudens (of 86,9 miljoen huishoudens) heeft nu een huisdier, een stijging van 56% ten opzichte van drie decennia geleden, volgens statistieken van Forbes Advisor. Onderzoekers ontdekten ook dat Amerikanen in 2022 $136,8 miljard uitgaven aan hun huisdieren, tegenover $123,6 miljard het jaar ervoor.

Dierenvoeding neemt een aanzienlijk deel van deze jaarlijkse uitgaven. Forbes ontdekte dat hondenbezitters gemiddeld 339 dollar per jaar uitgeven aan voeding, terwijl katten gemiddeld 310 dollar per jaar uitgeven. Het onderzoek concludeerde verder dat Gen Z-eigenaren (18-25 jaar) waarschijnlijk nog meer zullen uitgeven aan speciale traktaties voor hun huisdieren.

Met dit alles in het achterhoofd is het duidelijk dat de markt voor dierenvoeding enorme kansen biedt voor verwerkers en JBT is er om hen te helpen. Nat of rauw, JBT heeft een oplossing voor uw petfoodproductie.

Onze ervaring in het ontwerpen, produceren en installeren van verwerkingslijnen voor vochtige diervoeding is ongeëvenaard. Of het nu gaat om het vullen en sluiten van ingeblikt dierenvoer, sterilisatie van blikken, zakjes, kuipjes en trays of HPP-technologie (High Pressure Processing) voor meer innovatieve verwerkers, wij bieden de oplossing.

Complete lijnoplossing

Van bereiden, koken, koelen en vriezen tot verpakken en conserveren, JBT kan een complete verwerkingslijn voor dierenvoeding.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de oplossingen van JBT FTNON die de lengte van de verwerkingslijn beslaan, waaronder de Product/Emulsie-trechter, Kleurinjectie, Extruder, Stoomtunnel (DCC), Koeltunnel en Snij- en Accumulatiesysteem.

Deze oplossingen kunnen worden aangevuld met het Meat Feed and Dosing System van JBT CAT. Het VACCAT pompsysteem is ontworpen om het product vacuüm te transporteren en te dumpen in een trechterweegschaal die wordt aangestuurd door software die het aantal kilo per uur regelt. VACCAT pompsysteem klanten tot 11.000 pond per uur regelen.

Als injectie en marineren vereist is, biedt het assortiment oplossingen van JBT Schröder ideaal voor voor het verwerken van vlees, gevogelte, vis en andere voedingsmiddelen.

Verderop in de lijn, JBT Stein's ProGrill combineren met JBT Formcook Contact en Combi-kokers om optimale resultaten te bereiken bij de verwerking van diervoeding. De ProGrill kan vóór de ovenlijn worden gebruikt om productoppervlakken dicht te schroeien en kan ook worden gebruikt om producten met een laag profiel en vlakke horizontale oppervlakken volledig te garen.

Vullen en voedselveiligheid

Voor de steeds populairder wordende zakken en de steeds betrouwbaardere blikken biedt JBT ook een volledige reeks winnende oplossingen. De Unifiller biedt een ongeëvenaarde productveelzijdigheid: van producten met een lage viscositeit zonder deeltjes tot producten met een hoge viscositeit met deeltjes; zowel koud als warm afgevuld.

Ondertussen JBT-naaimachines tegemoet aan de behoefte van de industrie aan minder onderhoud, meer bedrijfstijd, eenvoudige reinigbaarheid en snellere formaatwissel in combinatie met betrouwbare prestaties en meer comfort en veiligheid voor de operator.

Om onze harige vrienden in goede gezondheid te houden, is voedselveiligheid net zo belangrijk voor dierenvoeding als voor menselijke voeding, en hier spelen JBT sterilisatoren een belangrijke rol. JBT Batch Retort Sterilisatoren bieden de beste manier om kleine tot middelgrote volumes huisdiervoedsel in een breed scala aan containers te steriliseren, terwijl er gewoon geen betere manier is om grote volumes voedsel in cilindrische metalen containers te steriliseren dan de JBT Continu roterende druksterilisator.

Ook verkrijgbaar is de JBT Hydromatische sterilisator (zie foto hierboven), een ideale oplossing voor het verwerken van producten die lange kook- en koeltijden vereisen, een hoge verwerkingscapaciteit en weinig of geen agitatie.

Voor extra veiligheid en een betere houdbaarheid zonder afbreuk te doen aan de smaak, Hoge druk pasteurisatie (HPP) van JBT Avure een uitstekende optie. HPP is zeer effectief voor het inactiveren van door voedsel overgedragen ziekteverwekkers en het verlengen van de houdbaarheid. Het levert een product dat klaar is om te worden verkocht als gekoeld of ingevroren dierenvoer of om naar een cleanroom te worden gestuurd om te worden gevormd in vormen zoals nuggets, botten of koekjes.

MEER WETEN over JBT Pet food oplossingen