De Unifiller van JBT biedt voedselverwerkers de beste kwaliteit en precisie bij het vullen, met een snelle en efficiënte productwissel en een snelle, geautomatiseerde Clean-In-Place procedure. Net als elk ander apparaat dat een aantal jaren continu wordt gebruikt, kan een Unifiller echter te maken krijgen met natuurlijke slijtage. Onbehandeld kan dit leiden tot onnodige weggave en productlekkage.

JBT's nieuwe Unifiller-klepupgrade herstelt de prestaties van uw machine en maximaliseert de opbrengst en doorvoer in het proces. De upgrade helpt ook de levensduur van de machine te verlengen door een soepele werking te garanderen en slijtage aan vitale onderdelen te beperken, zoals de volumeknop, zuigergeleidingsrollen en klepassen.

"Ventielen die al vele jaren worden gebruikt, sluiten meestal niet zo goed aan als nieuwere", legt JBT Customer Care Sales Manager Rex Pattyn uit. "Als een klant een blik of een fles vult, willen ze een minimaal volume kunnen garanderen, maar door lekkage zullen oudere kleppen ervoor zorgen dat er veel product verloren gaat."

Duidelijke voordelen

Volgens Pattyn is de Return on Investment van de Unifiller-upgrade duidelijk: minder weggevertjes, geen lekkage en minimaal productverlies. "Deze upgrade kan zeer voordelig zijn voor klanten," zegt hij. "Veel minder weggeven vertaalt zich direct in euro's of dollars, terwijl productlekkage niet kan worden teruggewonnen."

In de praktijk bewijst de Unifiller Upgrade al snel zijn waarde. "Als je een nieuw ventiel hebt, betekent dat minder onzuiverheden," gaat Pattyn verder. "Zoete gecondenseerde melk kan kristalliseren en zuigers of onderdelen verstoppen. Op dezelfde manier kunnen zaden in jam, gelei en conserven het vulproces blokkeren. Dit kan cilinders beschadigen en leiden tot systeemstoringen of zelfs het stopzetten van de productie, wat nog duurder is."

De Unifiller Upgrade helpt klanten dergelijke risico's te vermijden dankzij het elektrolytisch polijsten van de kleppen, wat zowel de reinigbaarheid verbetert als de levensduur van de kleppen verlen gt in de vorm van verbeterde corrosiebestendigheid en machinehygiëne. "Door de algemene hygiëne van de machine te verbeteren, kunnen we micro-organismen elimineren," voegt Pattyn toe.

Besparingen in cijfers

Een ander voordeel is het nieuwe Steam Wetting System (SWS), een functie van de upgrade die klanten helpt ophopingen van gekristalliseerde suiker te verwijderen. "Gezoete gecondenseerde melk bevat veel suiker die kristalliseert en wrijving kan veroorzaken tussen de zuiger en de cilinder," zegt Pattyn. "De SWS circuleert hete stoom door de kwetsbare gebieden, waardoor de suiker in de melk niet kristalliseert."

Het resultaat? Bij oudere machines (+10 jaar) wordt de afvulnauwkeurigheid waarschijnlijk verdubbeld. De effectiviteit van de upgrade kan ook worden aangetoond aan de hand van cijfers. Als we het voorbeeld nemen van een klant die 400 blikjes gezoete gecondenseerde melk per minuut produceert in een productiecyclus van 16 uur op oudere machines, dan schat Pattyn dat er dagelijks bijna €450 aan giveaway bespaard kan worden door de Unifiller-upgrade te installeren.

LEES MEER over de Unifiller Valve Upgrade