Arbeid is een van de meest dringende problemen waar de wereldwijde productie-industrie momenteel mee te maken heeft. Volgens het USDA zijn telers in toenemende mate op zoek naar manieren om de productiekosten te verlagen of over te schakelen op gewassen die minder arbeid vereisen. De JBT T-Series Bin Scrubber, een innovatieve arbeidsbesparende oplossing voor de notenindustrie, is een van de manieren waarop JBT kan helpen.

De huidige uitdagingen voor producenten mogen niet onderschat worden. Het USDA rapporteerde in 2022 dat het aandeel van arbeid in de productiekosten kan oplopen tot 38% voor fruit- en notenboerderijen en 29% voor groenten en meloenen.

Om het nog erger te maken, onthulde de USDA dat het gemiddelde uurloon van Amerikaanse werknemers in de akkerbouw en veeteelt hoger lag dan de lonen buiten de landbouw. Tussen 2001 en 2019 stegen deze met 16%, vergeleken met een gemiddelde stijging van 5% voor niet-agrarische werknemers. Desondanks blijven producenten moeite hebben om voldoende arbeiders te vinden om gewassen te oogsten.

De uitdaging in cijfers
Wat zijn de meest arbeidsintensieve taken in de productiesector en waarop kan worden bespaard door automatisering? Het zal u misschien verbazen dat het
schoonmaken van bakken met producten - die worden gebruikt voor amandelen, bananen en avocado's - bovenaan de lijst staat, met een geschatte kostprijs van 1,25 dollar per bak per dag.

Een toonaangevende citrusorganisatie uit Texas heeft berekend dat de minimale arbeidskosten voor het handmatig schoonmaken van gemiddeld 75.000 fruitbakken per jaar in totaal bijna $94.000 kan bedragen. En dat is nog voordat het waterverbruik is meegerekend.

Maar waarom moet er worden schoongemaakt? Vuilnisbakken, die worden gebruikt om fruit en noten van boomgaarden naar verpakkingsbedrijven te vervoeren, kunnen gevaarlijke bacteriën bevatten als ze niet worden schoongemaakt, waardoor het gevaar van incidenten met voedselverontreiniging en rechtszaken bestaat.

De T-serie Bin Scrubber
De
JBT T-serie Bin Sc rubber, die in staat is om elke 40 seconden een bak te reinigen, helpt bedrijven in de noten- en fruitsector om te voldoen aan de vraag van consumenten en retailers naar meer duurzaamheid, zonder dat dit ten koste gaat van de werksnelheid.

De Bin Scrubber is superieur aan andere afvalbakreinigingsoplossingen dankzij het unieke borstelkopmechanisme dat vuil mechanisch verwijdert in een snel, efficiënt proces.

Het systeem stelt klanten ook in staat om op twee belangrijke gebieden te besparen. Ten eerste helpt het om te besparen op plasticverbruik, waardoor de duurzaamheidsstatistieken van klanten worden verbeterd. Ten tweede kan de Bin Scrubber - met een verwerkingscapaciteit van 90 bakken per uur - veel tijd en geld besparen die voorheen in handmatige reiniging geïnvesteerd zouden worden.

JBT heeft ook snel gereageerd op individuele uitdagingen, zoals het probleem van water dat in de bakken achterblijft. Als reactie daarop hebben de ingenieurs van JBT gloednieuwe droogapparatuur uitgevonden, die nu beschikbaar is als add-on voor Bin Scrubber-klanten. Deze Bin Dryer verwijdert al het resterende water en zorgt ervoor dat de bakken weer klaar zijn voor gebruik zodra ze van de lijn komen.

LEES MEER over de JBT T-serie afvalzuigers