JBT is de voorkeursleverancier van verpakkingstechnologie en verpakkingslijnoplossingen voor marktleiders in volledige zuigelingenvoeding in poedervorm. JBT SeamTec™ for Powder is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een van 's werelds toonaangevende producenten van volledige zuigelingenvoeding en is de onbetwiste industriële benchmark op het gebied van clinching- en sluitingstechnologie voor volledige zuigelingenvoeding.

Als aanvulling op de recente introductie van de PLF Virtus Filleronderscheidt de SeamTec for Powder zich van de conventionele naaitechnologie dankzij het superieure hygiënische ontwerp, de snelle wisseling van blikdiameter, het minimale morsen van poeder en de constant hoge kwaliteit van blik en naad.

De NaadTec Tripli is de nieuwste aanwinst in de JBT SeamTec for Powder familie, met een unieke 2+2+2 configuratie die in staat is om drie blikdiameters (99, 127 of 153 mm) te verwerken met een minimale wisseltijd van blikformaat en zonder de naaimachine te hoeven aanraken.

 

Maximale flexibiliteit in blikdiameter

"JBT was en is nog steeds het eerste en enige bedrijf dat de SeamTec Combi seamer met zes spindels voor zuigelingenvoedingpoeder aanbiedt, met drie koppen voor de ene diameter en de andere drie voor de andere", zegt Ronald Annendijck, Global Product Line Manager Filling & Closing bij JBT.

"Deze unieke 3+3 configuratie maakt het mogelijk om in 30 minuten om te schakelen tussen blikformaten van 99, 127 of 153 mm, zodat er geen expert nodig is", vervolgt hij. "De SeamTec Combi kan blikjes van 99 mm verwerken met snelheden tot 240 cpm."

Met de introductie van de SeamTec Tripli gaat JBT een stap verder met deze technologie in de vorm van een 2+2+2 configuratie. De Tripli is een machine met zes koppen, met twee koppen voor blikjes van 99, 127 en 153 mm, die het mogelijk maakt om binnen 30 minuten te wisselen tussen de drie diameters en snelheden haalt van 160 cpm voor blikjes van 99 mm.

"De Tripli past perfect bij JBT's portfolio van poedervullers en in het bijzonder bij de nieuwe lijn PLF Virtus-vullers, onze In-line Vacuum Filler die speciaal ontworpen is voor een breed scala aan voedingspoeders op basis van melk, waaronder zuigelingenvoeding", voegt Annendijck toe.

LEES MEER over de JBT SeamTec voor poeder