In de wereld van vandaag zijn duurzaamheid en efficiëntie niet langer leuk om te hebben, maar essentieel. Elk bedrijf, groot of klein, staat voor de uitdaging om een soepele bedrijfsvoering te garanderen en tegelijkertijd de druk op ons milieu te verminderen. De vraag is, hoe doen we meer met minder en doen we dat op een manier die goed is voor onze planeet?

JBT biedt een unieke, milieuvriendelijke oplossing - Filling & Closing Retrofit Kits. Deze kits zijn niet alleen een antwoord op het behoud van operationele efficiëntie; ze betekenen ook een belangrijke stap in de richting van duurzame praktijken.

Deze kits zijn ontworpen om oude vul- en sluitmachines te upgraden en nieuw leven in te blazen. Het resultaat? Machines die als nieuw draaien, een verbeterde efficiëntie en een aanzienlijke vermindering van afval en milieu-impact. Het is een win-winsituatie voor bedrijven en de planeet. Met deze kits kunnen bedrijven vol vertrouwen een toekomst tegemoet gaan waarin groei en duurzaamheid hand in hand gaan.

Oude machines nieuw leven inblazen

Veel vul- en sluitmachines in de voedselverwerkende industrie doen de sector al tientallen jaren betrouwbaar dienst. Maar zoals alle mechanische apparatuur hebben ze uiteindelijk een update en upgrade nodig om operationeel en relevant te blijven. JBT's Retrofit Kits bieden de mogelijkheid om oudere machines nieuw leven in te blazen. Met deze nieuwe upgrades wordt de machine naar de 21e eeuw gebracht.

"We hebben veel van deze machines in het veld die 20-30 jaar oud zijn en nog steeds vrij goed draaien," legt JBT's Customer Care Director, Chris Deckx, uit. "Na zo'n lange tijd zijn er echter vaak verbeteringen nodig op het gebied van zowel hygiëne als vulnauwkeurigheid, en daar hebben we oplossingen voor ontwikkeld in de vorm van verschillende kits."

Met een JBT Retrofit Kit kunnen bedrijven hun afvulnauwkeurigheid verhogen, verspilling verminderen, de productverwerking verbeteren en de machinehygiëne opwaarderen. Ze kunnen ook verouderde OEM-componenten vervangen en softwareprogramma's updaten, waardoor het onderhoudsproces van de machine verbetert en de algehele efficiëntie toeneemt.

Retrofit Kits: De groene oplossing

Hoewel de voordelen voor bedrijven evident zijn, zijn de gevolgen voor het milieu ingrijpend. Deze kits bieden een duurzame oplossing door de levensduur van bestaande machines te verlengen en de behoefte aan nieuwe apparatuur te verminderen.

voor en na apparatuur met onze retrofit

In wezen zijn JBT Retrofit Kits een vorm van recycling. Ze blazen nieuw leven in oude machines en voorkomen dat ze afval worden. Deze praktijk bespaart energie en waardevolle hulpbronnen door ze niet te verbruiken bij de productie en verzending van nieuwe machines. Het is een bewijs van hoe technologische innovatie bedrijfsdoelstellingen effectief kan afstemmen op verantwoordelijkheid voor het milieu.

Retrofit Kits en de Circulaire Economie

JBT's Retrofit Kits dragen aanzienlijk bij aan het concept van een circulaire economie. In een circulaire economie is het de bedoeling om hulpbronnen zo lang mogelijk in gebruik te houden, er tijdens het gebruik de maximale waarde uit te halen en producten en materialen aan het einde van hun levensduur terug te winnen en te regenereren.

In het geval van de Retrofit Kits bieden ze een praktische manier om de levensduur van vul- en sluitmachines te verlengen, waardoor ze langer meegaan in de economische kringloop en het moment waarop ze afval worden wordt uitgesteld. Deze verschuiving naar een meer circulair model is niet alleen goed voor het milieu, maar creëert ook een nieuwe golf van economische mogelijkheden.

Toekomstgericht en kostenefficiënt

Deze Retrofit Kits zijn meer dan alleen een product - ze maken deel uit van JBT's streven naar succes voor de klant en een duurzame toekomst. De kits bieden volledig op maat gemaakte originele componentpakketten, waardoor kosteneffectieve resultaten van hoge kwaliteit gegarandeerd zijn.

De effectieve installatie, inbedrijfstelling en training van de operator door de vakkundige serviceteams van JBT zorgen ervoor dat bedrijven de meeste waarde uit de apparatuur kunnen halen en aanzienlijke operationele besparingen kunnen realiseren. Deze toewijding aan klantenzorg en het continue verbeteringsprogramma onderstreept JBT's toewijding aan haar klanten en het milieu.

JBT retrofits ontworpen voor uw behoeften

JBT Retrofit Kits zijn beschikbaar voor verschillende behoeften en machinetypes, waaronder niveauvullers, gewichtsvullers, unifillers, bussluiters en cappers. Elke upgradekit is een compleet pakket van componenten aangepast aan specifieke vereisten.

Werknemer die apparatuur uit elkaar haalt om nieuwe retrofitset te installeren.

Of het nu gaat om een retrofit voor het aanpassen van de vulhoogte, een aftapkraan, een automatiseringsupgrade of een veiligheidsupgrade, we ontwerpen deze retrofit-oplossingen om elk aspect van het vullen en sluiten te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat we zelfs goed doorgewinterde apparatuur niet achterlaten in het streven naar verbeterde duurzaamheid.

Duurzaamheid en efficiëntie hand in hand

In het licht van de toenemende bezorgdheid over het milieu en de economische uitdagingen zijn de Retrofit Kits van JBT een oplossing die op alle fronten resultaten oplevert. Ze stellen bedrijven in staat om de efficiëntie te verbeteren, kosten te besparen en bij te dragen aan een groenere planeet.

JBT's Filling & Closing Retrofit Kits zijn zonder twijfel toonaangevend voor een nieuw, groen leven voor oude machines. Ze illustreren dat bedrijven met de juiste oplossingen een harmonieus evenwicht kunnen vinden tussen operationele efficiëntie en verantwoordelijkheid voor het milieu.

Door oudere apparatuur achteraf in te bouwen, kunnen we hulpbronnen besparen, afval verminderen en ervoor zorgen dat onze bedrijven voorbereid zijn op een duurzame toekomst. En in dit streven naar duurzaamheid dienen de Retrofit Kits van JBT als een baken dat de weg wijst.

Meer informatie over onze vul- en sluit Retrofit Kits