Mary Beth Siddons

Mary Beth Siddons

Group President - Verwerking, JBT (John Bean Technologies) Gediversifieerde voeding en gezondheid

Als toonaangevende leverancier van technologische oplossingen voor de voedselverwerkende industrie begrijpen we bij JBT Corporation het grote belang van voedselveiligheid. Onze toewijding aan het waarborgen van de hoogste veiligheidsnormen is onwrikbaar, aangezien dit een directe invloed heeft op de volksgezondheid en het vertrouwen in voedselproducten. Dit artikel gaat in op het belang van voedselveiligheid bij verschillende verwerkingsmethoden, waaronder hogedrukverwerking, aseptische verwerking en groente- en fruitverwerking.

 

Verwerking onder hoge druk (HPP): 

De HPP-technologie (High-Pressure Processing) van JBT Avure is een innovatieve koude pasteurisatietechniek die de voedselveiligheid garandeert en de houdbaarheid verlengt zonder de voedingswaarde en versheid van voedsel aan te tasten. HPP maakt gebruik van hoge hydrostatische drukniveaus (tot 6000 bar) om ziekteverwekkers en bederfveroorzakende organismen te inactiveren.

Bovendien stelt HPP voedselverwerkende bedrijven in staat om te voldoen aan de vraag van consumenten naar clean-label producten - voedingsmiddelen zonder kunstmatige conserveringsmiddelen. Door de kwaliteit, smaak en voedingswaarde te behouden, ondersteunt HPP de productie van veilige, gezonde en hoogwaardige voedingsmiddelen, waarmee de integrale rol van voedselveiligheid in de voedselverwerkende industrie wordt aangetoond.

 

Aseptische verwerking van zuivel, sappen en voedingsmiddelen: 

Aseptische verwerking is een andere hoeksteen van voedselveiligheid. Met deze technologie kunnen producten en verpakking afzonderlijk worden gesteriliseerd, waardoor bacteriën en andere schadelijke ziekteverwekkers worden geëlimineerd.

Bij de verwerking van zuivel maakt aseptische technologie het mogelijk om melk en zuivelproducten langdurig te bewaren zonder koeling, waardoor de houdbaarheid toeneemt terwijl de voedingsintegriteit behouden blijft. Bij het verwerken van sappen helpt het bij het behouden van de verse smaak en het voedingsprofiel, wat cruciaal is voor de acceptatie door de consument.

Voor nutraceuticals, voedingsmiddelen verrijkt met gezondheidsbevorderende additieven zoals vitaminen en mineralen, waarborgt aseptische verwerking de stabiliteit en werkzaamheid van deze toegevoegde voedingsstoffen. Dit helpt om te voldoen aan de stijgende vraag naar functionele voedingsmiddelen, die naast basisvoeding ook bijdragen aan de gezondheid.

 

Verwerking van fruit en groenten voor sauzen en sappen: 

De veiligheid van fruit en groenten die worden gebruikt in sauzen en sappen is van cruciaal belang voor het behoud van de algehele kwaliteit van de eindproducten. Bij JBT Corporation geven we prioriteit aan een allesomvattende aanpak die de voedselveiligheid van het veld tot in de fles garandeert.

Een cruciaal onderdeel van dit proces is de behandeling van fruit en groenten om ziekteverwekkers te elimineren terwijl hun voedingswaarde behouden blijft. Technieken zoals wassen, blancheren en pasteuriseren worden vaak gebruikt. Een ander essentieel aspect is het behoud van de natuurlijke kleur, smaak en textuur, wat wordt bereikt door zorgvuldig gecontroleerde verwerkings- en verpakkingsmethoden.

Bij JBT geloven we dat voedselveiligheid niet alleen een vereiste is - het is een verantwoordelijkheid. Door geavanceerde verwerkingstechnologieën te gebruiken, zoals Avure HPP en aseptische verwerking, zetten we ons in om veilige voedselproducten van hoge kwaliteit aan de consument te leveren. Terwijl we blijven innoveren, zullen we ons altijd blijven richten op het garanderen van voedselveiligheid, omdat dit de kern is van het consumentenvertrouwen en de basis van een succesvolle voedselverwerkende industrie.

Blijf kijken naar onze toekomstige artikelen waarin we dieper ingaan op elk van deze technologieën en hun rol in het bevorderen van voedselveiligheid. Voel je in de tussentijd vrij om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over voedselveiligheid en voedselverwerking. Samen kunnen we de voedselverwerkende industrie veiliger, sterker en duurzamer maken.