Berry Gardens Ltd is al 50 jaar een van de steunpilaren van de Britse productiesector, maar de overgang van de handelaar in zacht fruit naar Driscoll's UK na de overname in november 2022 betekende het begin van een heel nieuw hoofdstuk voor het bedrijf.

Bij JBT Proseal zijn we er trots op Berry Gardens Ltd de afgelopen 17 jaar te hebben ondersteund met efficiënte, betrouwbare, snelle tray- en punnetsealsystemen die het bedrijf een voorsprong op de concurrentie hebben gegeven. Proseal biedt ondersteuning voor alles van grootschalige verpakkingsbedrijven met meerdere lijnen tot kleine telers met één machine en is al lange tijd een gewaardeerde partner voor Berry Gardens.

Berry Gardens: traysealing in actie

Dit partnerschap, gebaseerd op grote winsten voor beide bedrijven, is al tientallen jaren in de maak. Berry Gardens beschikt nu over een vloot van GT2 traysealsystemen (zie foto hieronder), variërend van 17 tot twee jaar oud. De nieuwere GT2's vallen op door hun snelle verwerkingscapaciteit van 120 verpakkingen per minuut, gecombineerd met snelle gereedschapswissel en een ruimtebesparend compact ontwerp.

De oudste GT2-machines bieden een onovertroffen betrouwbaarheid - zelfs na bijna twintig jaar in productie - en worden nog steeds volledig ondersteund door Proseal en ijverig onderhouden door het technische team van de locatie.

Het is deze brede ondersteuning en kennis van Proseal die van cruciaal belang is geweest tijdens de overgangsfase van Berry Gardens Ltd naar Driscoll's.
fase van Berry Gardens Ltd naar Driscoll's. Dit is ook enorm geholpen door Driscoll's Europe al een Proseal-klant was (ondersteund door onze distributeur Sismatec B.V.) met meerdere installaties in Spanje, Portugal en Marokko.

David McCormack, hoofd verpakking bij Driscoll's UK, zei: "Ik werk nu al meer dan 15 jaar samen met het team van Proseal en het is eerlijk om te zeggen dat we samen de hoogte- en dieptepunten hebben meegemaakt! Door alles heen heb ik altijd geweten dat hulp nooit meer dan een telefoontje verwijderd was."

"In de 17 jaar dat we met Berry Gardens hebben samengewerkt, zijn onze twee bedrijven naar elkaar toe gegroeid", zegt Daryl Henshaw, Key Accounts Manager bij Proseal. "Ik denk dat Berry Gardens oorspronkelijk met Proseal in zee is gegaan vanwege ons concurrerende machineaanbod en ons voordeel op het gebied van snelheid, maar deze factoren veranderden al snel toen Berry Gardens begreep welk niveau van ondersteuning en reactiviteit wij konden bieden. Het zijn deze eigenschappen die ons als bedrijf zijn gaan definiëren en die ons partnerschap met Berry Gardens hebben versterkt, jaar na jaar, lijn na lijn.

"We kijken ernaar uit om een betrouwbare partner te blijven in de komende jaren, nu Berry Gardens Ltd een heel nieuw hoofdstuk begint bij Driscoll's."

LEES MEER over de oplossingen van Proseal voor bessenverpakkers