De efficiëntie verbeteren, de levensduur van apparatuur verlengen en bijdragen aan een duurzamere wereld.

Binnen de voedselverwerkende industrie, waar efficiëntie en productkwaliteit van vitaal belang zijn, is het toepassen van het juiste onderhoud op apparatuur cruciaal voor het behalen van bedrijfsdoelen en het verminderen van de impact op het milieu. Bovendien is duurzaamheid in het snel evoluerende industriële landschap van vandaag de dag een belangrijk aandachtspunt geworden voor de meeste bedrijven.

Een vaak over het hoofd gezien aspect van dit onderhoud is de selectie en toepassing van de juiste smeermiddelen. Onjuiste smering kan leiden tot voortijdig falen van onderdelen. Maar de kosten van onderdelen zijn bijna te verwaarlozen als je rekening houdt met de kosten van stilstand, bijkomende schade, verloren werkuren, verloren productie, verloren orders, slechte veiligheid en een laag moraal van het team, om er maar een paar te noemen.

Daarom is het kiezen van een effectieve smeerstrategie die zorgt voor een vlekkeloze werking van de machine is een lage investering vergeleken met de kosten van een mogelijke mislukking.

In dit artikel gaan we in op het belang van het gebruik van OEM-smeermiddelen (Original Equipment Manufacturer) en benadrukken we de rol van automatische smeersystemen die de levensduur van onderdelen maximaliseren en de totale eigendomskosten (TCO) minimaliseren.

Het belang van het gebruik van door JBT voorgeschreven smeermiddelen om de integriteit en prestaties van JBT-apparatuur op het hoogste niveau te houden:

In de meeste landen worden normen toegepast die voedselverwerkende bedrijven verplichten om smeermiddelen te gebruiken die volledig onschadelijk zijn voor de eindconsument als er kruisbesmetting optreedt. Het gebruik van door voedsel goedgekeurde olie als smeermiddel voor verwerkingsapparatuur is een must voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie als ze een officiële certificering willen behalen en het risico op besmettingsincidenten willen vermijden.

JBT's assortiment door de FDA en NSF goedgekeurde smeermiddelen voor voedingsmiddelen zijn speciaal ontwikkeld voor JBT-apparatuur en de omstandigheden waaronder ze dagelijks voedsel verwerken. 

Maar wist u dat het gebruik van de juiste JBT smeermiddelen met JBT apparatuur de levensduur van machines kan verlengen en bovendien energie, tijd en smeermiddelen kan besparen?

Johan van Riet, JBT's Global Customer Care Business Development Manager legt uit: "JBT smeermiddelen zijn speciaal ontworpen om de extreme bedrijfsomstandigheden te weerstaan die vaak voorkomen in voedselverwerkende faciliteiten. Apparatuur wordt vaak gebruikt in koude, vochtige of hete omstandigheden en blootgesteld aan chemicaliën voor reiniging, sanering en sterilisatie.

"De smeermiddelen die ontwikkeld zijn voor JBT apparatuur zijn het resultaat van vele jaren rigoureus testen en kwaliteitsprocessen, die hun compatibiliteit met specifieke apparatuuronderdelen garanderen. Het gebruik van niet-OEM of generieke smeermiddelen kan leiden tot slechte prestaties, verhoogde wrijving, hoger energieverbruik en mogelijke onomkeerbare schade aan onderdelen.

"De door JBT geformuleerde smeermiddelen zullen resulteren in een langere levensduur van de componenten en zo de ecologische voetafdruk van de voedselverwerkingslijn helpen verlagen."

Het belang van OEM automatische smeersystemen bij het gebruik van de juiste smeermiddelen is van cruciaal belang voor een nauwkeurige toepassing in alle apparatuur:

Hoe kunnen we menselijke fouten voorkomen en zorgen voor een consistente en nauwkeurige toepassing van smeermiddelen? Dit is waar OEM automatische smeersystemen een cruciale rol spelen. Deze systemen zijn ontworpen om de juiste hoeveelheid smering op het juiste moment toe te dienen, waardoor het giswerk dat bij handmatige smeringsprocessen komt kijken wordt geëlimineerd. Het Oil Recuperation System van JBT houdt de olie op het juiste niveau en filtert tegelijkertijd alle onzuiverheden, zoals plastic deeltjes, eruit.

Om de efficiëntie nog meer te garanderen, verwijdert het systeem voor het terugwinnen van olie al het water dat in de olie terecht kan zijn gekomen. op het juiste kwaliteitsniveau worden gehouden en minimaliseren de noodzaak voor frequente vervanging van smeermiddelen, waardoor hun ecologische voetafdruk kleiner wordt.

Het systeem kan achteraf op bestaande machines worden gemonteerd als het nog niet is geïnstalleerd. Deze systemen maken een continue werking van de apparatuur mogelijk omdat ze smering leveren tijdens het gebruik, waardoor de noodzaak voor productiestops of het uitschakelen van de apparatuur voor handmatige smering wegvalt. Dit maximaliseert de productiviteit, minimaliseert stilstand en verbetert de algehele efficiëntie.

Monitoring en analyse zijn aanvullende diensten die bij JBT in ontwikkeling zijn en die u laten weten of olie de vereiste eigenschappen heeft om effectief te worden gebruikt in uw geïnstalleerde machines en die de conditie van de componenten bewaken om het onderhoud van de apparatuur verder te optimaliseren.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van JBT smeermiddelen?

  • Kostenbesparingen: JBT-smeermiddelen, die speciaal zijn samengesteld voor JBT-apparatuur, leiden tot minder slijtage van onderdelen en een hogere betrouwbaarheid van machines.
  • Tijdbesparing: Onderhoud betekent stilstand en een lagere productiviteit. JBT-smeermiddelen helpen stilstand tot een minimum te beperken door de levensduur van componenten te verlengen.
  • Voedselveilig: JBT voor voedsel goedgekeurde olie is gecertificeerd door de FDA en de NSF.
  • Geoptimaliseerd gebruik: JBT's optionele olieterugwinningssysteem en de OmniBlu® bewakings- en analyseservice zorgen ervoor dat de olie op het juiste kwaliteitsniveau wordt gehouden.

Door gebruik te maken van smeermiddelen op abonnementsbasis van JBT kunnen bedrijven optimale machineprestaties garanderen en het risico op kostbare storingen verminderen. Tegelijkertijd zorgen automatische smeersystemen voor nauwkeurige en tijdige smering, waardoor de levensduur van componenten wordt verlengd en de Total Cost of Ownership (TCO) tot een absoluut minimum wordt beperkt.

In het streven naar duurzaamheid moet elk aspect van de bedrijfsactiviteiten worden onderzocht, inclusief het onderhoud van apparatuur en smeringspraktijken. Door prioriteit te geven aan duurzame smeerpraktijken, helpt JBT voedselverwerkende fabrieken hun bedrijfsdoelstellingen te halen en tegelijkertijd actief bij te dragen aan een duurzamere wereld.

LEES MEER over de door JBT goedgekeurde smeermiddelen voor voedingsmiddelen