De JBT 2,1 m Pressure Rotary maximaliseert de productiecapaciteit terwijl hij zo weinig mogelijk ruimte inneemt.

MADERA, CA (31 mei 2023) - JBT Corporation. JBT Corporation, een toonaangevende leverancier van technologische oplossingen voor de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankenindustrie, kondigt de lancering aan van de JBT 2.1m Pressure Rotary. De nieuwe roterende sterilisatortechnologie is aanzienlijk geëvolueerd en biedt superieure productkwaliteit en -consistentie tegen lagere kosten per geproduceerde eenheid. Deze evolutie in productiemogelijkheden is de oplossing voor fabrikanten om de productoutput en -kwaliteit te maximaliseren en tegelijkertijd de voetafdruk van de faciliteit te minimaliseren.

De JBT 2,1 m drukroterende sterilisator biedt de kenmerken en voordelen van de standaard sterilisator, maar deze grotere diameter biedt een verhoging van de productiecapaciteit van 25% tot 50% in vergelijking met de 58" (1,5 m) drukroterende sterilisator met ongeveer hetzelfde vloeroppervlak. De sterilisator kan voorzichtig een breed scala aan blikken verwerken, waardoor koken bij hoge temperatuur/korte tijd (HTST) en snel en efficiënt koelen door de verpakking te roeren in een automatisch, continu proces mogelijk is. Dit zorgt uiteindelijk voor minder verbruik van middelen en nutsvoorzieningen per blikje, terwijl de verwerkingscapaciteit toeneemt.

"Ons doel voor deze nieuwe toevoeging aan onze roterende productlijn was afgeleid van de twee dingen die we voortdurend nastreven om onze partners te bieden - eenvoud en efficiëntie", zegt Rick Wilson, global product line director bij JBT Corporation. "Als resultaat bieden we een sterilisatieoplossing die meer kan doen met minder."

Met de nieuwe sterilisator kunnen klanten hun capaciteit verhogen met hetzelfde vloeroppervlak of een aantal bestaande roterende sterilisatoren samenvoegen tot één roterende 2,1 m met hoge capaciteit. Voor de meeste toepassingen zal het bestaande 58" (1,5m) roterende thermische proces niet veranderen bij het upgraden naar de 2,1m roterende sterilisator. De bewezen sterilisatoroplossingen van JBT kunnen de uitvaltijd minimaliseren en meer verkoopbare producten van hoge kwaliteit in het magazijn brengen om aan de vraag van uw klanten te voldoen.

Dankzij de vooruitgang in JBT's roterende sterilisatortechnologieën kunnen klanten hun doelstellingen op het gebied van duurzame voedselproductie bereiken:

  • Minder water- en energieverbruik
  • Minder onderhoud en langere levensduur van de machine
  • Hogere verwerkingscapaciteit in dezelfde ruimte
  • Minder grondstoffen per geproduceerd blikje

Al meer dan een eeuw is de JBT continue roterende druksterilisator een belangrijke speler in de wereldwijde voedselproductie. Met meer dan 7.500 eenheden in bedrijf sinds 1921, verwerken deze sterilisatoren nu meer dan 50% van alle ingeblikte voedingsmiddelen ter wereld, waarbij een breed scala aan producten wordt geconserveerd, waaronder kant-en-klare maaltijden, groenten, soepen, sauzen, melk en dranken zonder koolzuur. Elk jaar worden er wereldwijd naar schatting 100 miljard conservenblikken geproduceerd, waarvan meer dan de helft bij voorkeur wordt gesteriliseerd met de JBT-druksterilisator.

Ga voor meer informatie over JBT's toonaangevende technologieën en oplossingen naar https://www.jbtc.com/foodtech.

###

Over JBT

JBT Corporation (NYSE: JBT) is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor hoogwaardige segmenten van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie met een focus op eiwitten, vloeibare voedingsmiddelen en geautomatiseerde systeemoplossingen. JBT ontwerpt, produceert en onderhoudt geavanceerde producten en systemen voor multinationale en regionale klanten via haar FoodTech segment. JBT verkoopt ook kritieke apparatuur en diensten aan binnenlandse en internationale luchttransportklanten via haar AeroTech segment. JBT Corporation heeft wereldwijd ongeveer 6.200 mensen in dienst en heeft verkoop-, service-, productie- en inkoopactiviteiten in meer dan 25 landen. Voor meer informatie over JBT FoodTech kunt u contact opnemen met het bedrijf op Facebook, Twitter en LinkedIn.