De huisdierenindustrie, een van de snelst groeiende sectoren wereldwijd, biedt een immens commercieel potentieel. In de afgelopen 30 jaar is het huisdierbezit explosief gestegen: 70% van de Amerikaanse huishoudens heeft nu een huisdier, tegenover 56% in 1988. Volgens GlobalData zal de wereldwijde huisdierenindustrie, die momenteel 99,3 miljard dollar waard is, tegen 2027 naar verwachting 120 miljard dollar bereiken, aangedreven door een CAGR van 5%.

Deze groei strekt zich uit tot de markt voor nat huisdierenvoer, die tegen 2027 naar verwachting 33,5 miljard dollar zal bedragen, met een CAGR van 4,5%. Voor verwerkers die willen doordringen in de markt voor huisdiervoer of hun aandeel daarin willen vergroten, zijn dit de Top vijf trends geïdentificeerd door Euromonitor:

  1. Humanisering van huisdieren: 71% van de huisdiereigenaren beschouwen hun huisdier als een familielid, wat een trend in de richting van voeding die de gezondheid en immuniteit van huisdieren bevordert, stimuleert(Euromonitor).
  1. Premiumisering: Kwaliteit is belangrijk. Eigenaars van huisdieren zijn steeds meer op zoek naar ingrediënten van topkwaliteit. Euromonitor voorspelt dat de premiummarkt zal groeien van 34,9 miljard dollar in 2017 tot 59,2 miljard dollar in 2027.
  1. Functionele voeding: Eigenaars kiezen voor voeding verrijkt met nuttige voedingsstoffen zoals vitamine C en E, omega-3, mineralen en essentiële vetzuren voor de gezondheid en levensduur van hun huisdieren.
  1. Duurzame verpakking: De dierenvoedingsindustrie wordt milieuvriendelijker. Hoewel slechts 1% van de 300 miljoen kilo plastic verpakkingen voor huisdieren wordt gerecycled(Pet Sustainability Coalition), dringen initiatieven zoals rePurpose Global aan op een vermindering van het plasticgebruik.
  1. Digitaal winkelen: De online verkoop van dierenvoeding zal de fysieke verkoop overtreffen en tegen 2025 goed zijn voor 55% van de totale verkoop in de VS, tegenover 32% in 2020(Packaged Facts).

Hoe past JBT in dit plaatje?

JBT's expertise ligt in het innoveren in de categorie dierenvoeding, van premiumisering tot duurzame verpakkingen en natuurlijke ingrediënten. JBT bedient wereldwijd topmerken in dierenvoeding en biedt een breed scala aan oplossingen, zoals:

  • Geoptimaliseerde verwerking: Gebruikt door toonaangevende diervoedingsbedrijven, JBT FTNONoplossingen voor verwerking en stoomkoken de efficiëntie verbeteren en de productkwaliteit optimaliseren.
  • Veelzijdige vultechnologieën: JBT's Unifiller voorziet in een verscheidenheid van behoeften en kan voedingsmiddelen met hoge en lage viscositeit vullen in verschillende halfstijve of stijve containers.
  • Efficiënte naaisters: De JBT Seamer en TwinTec bieden een hoge bedrijfstijd, eenvoudige reinigbaarheid en snelle formaatwissel.
  • Flexibele traysluiting: De Proseal AP60 Tray Sealing Machine kan tot 240 atmosferische verpakkingen per minuut sealen en kan worden uitgerust met volledige of gedeeltelijke vacuümsystemen.
  • Verlenging van de houdbaarheid: Hoge druk pasteurisatie (HPP) technologie van JBT Avure biedt enorme voordelen voor fabrikanten van dierenvoeding, van het inactiveren van gevaarlijke pathogenen tot het verlengen van de houdbaarheid in de koelkast en het behoud van voedingsstoffen.

Ontdek HIER het volledige gamma van JBT's innovatieve oplossingen voor de dynamische markt van dierenvoeding.