JBT heeft aangekondigd dat zijn Research and Technology Center in Riverside, Californië, het Safe Quality Food (SQF) Institute's Food Processing Aids Manufacturing en Manufacture of Food Packaging certificering en de International Organization for Standardization (ISO)'s 9001:2015 certificering heeft ontvangen.

JBT's onderzoeks- en technologiecentrum in Riverside... is toegewijd aan het uitvoeren van grondig onderzoek met behulp van gedegen protocolontwikkeling, wetenschappelijke methodologie en statistische analyse van de resultaten. Een cruciale stap in het productontwikkelingsproces omvat een praktijkgericht opschalingsproces om te bevestigen dat laboratoriumwaarnemingen kunnen worden toegepast in reële productie- en industrieomgevingen. Hierdoor levert deze faciliteit betrouwbare producten en diensten aan de versindustrie.

"Kwaliteitsbeheer staat voorop bij alles wat we doen. We zijn er trots op dat het Riverside Research and Technology Center meer dan zes jaar onafgebroken SQF-certificering heeft behaald en nu erkend wordt met ISO-certificering om die inspanning te valideren," aldus Christina Campos, JBT's General Manager voor Fresh Produce Technologies (FPT). "We zijn vereerd om samen te werken met zo'n hardwerkend team dat er elke dag op gericht is om onze klanten producten en diensten van de hoogste kwaliteit te leveren. Deze certificeringen spreken voor de normen en toewijding waarmee onze faciliteit functioneert."

Het SQF-programma is een toonaangevend, wereldwijd certificerings- en beheersysteem voor voedselveiligheid en -kwaliteit dat bekend staat om zijn wereldwijd gebenchmarkte voedselveiligheids- en kwaliteitsprogramma. De faciliteit in Riverside ontving de SQF-certificering door een uitstekende auditbeoordeling te behalen, waardoor hun producten aan de hoogst mogelijke wereldwijde voedselveiligheidsnormen voldoen.

Deze site-based certificering richt zich op de Research and Technology Center's Post-Harvest Coating Wassen en Labels voor de identificatie van productenmet uitzondering van apparatuur en aftermarket-onderdelen. Het resultaat is dat JBT's Fresh Produce Technologies de allernieuwste etiketten, coatings, reinigingsmiddelen en producten tegen bederf levert die het uiterlijk verbeteren, de aankomst verbeteren en het verlies tijdens het transport van producten minimaliseren.

De ISO 9001:2015 norm draait om kwaliteitsmanagementsystemen en de effectiviteit daarvan. Deze norm, die oorspronkelijk in 1987 werd geïntroduceerd en in 2015 werd herzien, biedt organisaties richtlijnen voor het opzetten van een risicobeheersysteem. Een nuttig instrument om geloofwaardigheid toe te voegen, ISO-certificering toont aan dat producten en diensten voldoen aan de verwachtingen van klanten via fundamentele concepten en principes die universeel toepasbaar zijn. Hierdoor kunnen organisaties hun communicatie, operationele efficiëntie, klantgerichtheid en betrokkenheid van werknemers verbeteren.