Door Carlos Fernandez, EVP Customer Sustainability & Market Development

Hoe kunnen JBT klanten een duurzamere verwerking realiseren in dit tijdperk van stijgende kosten? Voor veel klanten is er een acute behoefte om het maximale uit de bestaande apparatuur te halen en tegelijkertijd efficiënter te worden en de productiviteit te verhogen. Tegelijkertijd is er een groeiende druk van consumenten en retailers voor meer duurzaamheid in de voedingsindustrie.

Deze doelstellingen met elkaar verzoenen is waar JBT om de hoek komt kijken. Via onze Research & Technology Centers (RTC's) en Green Retrofitshelpt JBT klanten niet alleen om hun productiviteit en efficiëntie te verbeteren, maar ook om duurzamer te worden. In het proces helpen we klanten om winstgevender te worden, afval te verminderen en hun economische levensvatbaarheid op lange termijn te verbeteren, waardoor een duurzame toekomst voor alle betrokkenen wordt verzekerd.

JBT Research & Technology Centers: Maximaliseren van efficiëntie en productiviteit

JBT Research & Technology Centers (RTC's) dienen als een Research & Development bron voor klanten die zich richten op het maximaliseren van de effectiviteit en productiviteit van nieuwe of bestaande apparatuur en het verlengen van de levensduur ervan. RTC's bevatten - vaak op ware grootte - replica's van JBT apparatuur die exact dezelfde processen kunnen reproduceren die voedselverwerkers gebruiken bij het runnen van hun voedselverwerkingslijnen.

"Veel bedrijven weten hoe ze staal moeten lassen of metaal moeten buigen, en JBT is daarop geen uitzondering, maar we begrijpen ook de producten en de processen."

Klanten kunnen putten uit de aanzienlijke kennis van JBT experts op het gebied van voedselveiligheid, voedingswetenschap en toepassingen om de beste resultaten uit hun apparatuur en de gewenste eindresultaten voor hun producten te halen. Veel bedrijven weten hoe ze staal moeten lassen of metaal moeten buigen, en JBT is daarop geen uitzondering, maar we begrijpen ook de producten en de processen. Dit betekent dat klanten erop kunnen vertrouwen dat we hen kunnen helpen producten te leveren met de met de best mogelijke houdbaarheid en voedselveiligheiden dit alles met het oog op een optimaal eindresultaat.

Door de prestaties van een industriële verwerkingsinstallatie na te bootsen, kunnen we de optimale omstandigheden beoordelen die nodig zijn om de gewenste resultaten met voedselproducten te bereiken. JBT maakt verder gebruik van de expertise van haar technici om klanten training te geven om de behandeling van bestaande producten en processen te maximaliseren, en om het testen van nieuwe apparatuur te dekken.

RTC's organiseren ook live demonstraties, zodat klanten de processen uit de eerste hand kunnen zien, zodat ze persoonlijk de werking van processen kunnen zien die ze voorheen misschien alleen in presentaties hadden gezien.

Mooie technoloog die witte jas draagt en klein gesprek heeft met bebaarde inspecteur terwijl hij een rondleiding geeft door de productieafdeling van een melkfabriek.

JBT's Green Retrofit Programma: Upgraden van apparatuur voor een circulaire economie

De sleutel tot duurzaamheid voor onze klanten ligt in de efficiëntie en de productiviteit van de apparatuur, en dit is precies waarom JBT een Green Retrofit programma.

Dankzij dit programma kunnen klanten oudere apparatuur upgraden naar het prestatieniveau van nieuwere systemen zonder dat ze al hun installaties hoeven te vervangen, waardoor een circulaire economie wordt bevorderd.

Via ons Green Retrofit-programma helpen wij de prestaties van geïnstalleerde apparatuur te maximaliseren door de productiviteit en efficiëntie ervan te verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren.

Hoe werkt dit in de praktijk? Een goed voorbeeld kan worden gezien door te kijken naar JBT's Warmte Terugwin Systeem voor continu roterende sterilisatoren. Dit Heat Recovery System werkt volgens het principe van een gesloten circuit dat energie hergebruikt om water te verwarmen voor sterilisatie, waardoor klanten continu hetzelfde water kunnen recyclen en daarbij aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

Zo hebben we ook het JBT Energy Recovery System (ERS), een efficiënte en effectieve upgrade kit voor retorten. In dit geval biedt ERS klanten de mogelijkheid om warm water voor batch retorts meerdere keren te hergebruiken, waardoor ze energie kunnen besparen die anders zou worden besteed aan het verwarmen van water telkens wanneer een nieuwe batch wordt verwerkt.

Model R machine wordt opgewaardeerd

Duurzaamheid in actie

De belangrijkste elementen van duurzaamheid die JBT biedt, kunnen worden samengevat als proceskennis en toepassingskennis.

Proceskennis is van vitaal belang omdat het ervoor kan zorgen dat producten de consument in optimale omstandigheden bereiken, waarbij valkuilen zoals oververhitting tijdens sterilisatie, wat niet alleen een verspilling van energie is maar ook schade aan het product veroorzaakt, worden vermeden. De diepgaande proceskennis van JBT-technici zal uw faciliteit ook helpen om aan de voedselveiligheidseisen te voldoen en de houdbaarheid van producten te verlengen. Dit betekent niet alleen dat er minder producten verloren gaan, maar ook dat uw bedrijf hierdoor duurzamer wordt.

Via de RTC's voorzien wij klanten van gegevens en informatie over hoe zij efficiënter kunnen werken. Veel klanten hebben ons namelijk verteld dat de basis van duurzaamheid ligt in de betrouwbaarheid en de prestaties van de apparatuur.

Hoe bereikt u dit? Door een hoge standaard van technologie, onderhoud en - vooral - kennis van hoe u de apparatuur de apparatuur. Niet weten hoe de apparatuur het best kan worden bediend, kan leiden tot verspilling van personeel, inefficiënt gebruik van apparatuur en hogere operationele kosten.

Op het gebied van toepassingskennis ondersteunen wij klanten bij het beoordelen van de werking van apparatuur in hun eigen faciliteiten. We zorgen ervoor dat ze geen probleem met de voedselveiligheid hebben of onnodig veel energie of water verspillen.

Onze toepassingskennis is ook zichtbaar in de verse kant van JBT's bedrijf. Voor de verwerking van citrusvruchten zullen onze technici specifieke instellingen aanbevelen voor de Citrus Extractor afhankelijk van het seizoen en het ras, zodat u het maximum aan sap, pulp en residuen uit uw citrusvolumes kunt halen.

De industrie transformeren met duurzame oplossingen en kostenefficiëntie

Zijn duurzaamheid en kostenbesparing haalbaar en verenigbaar? Absoluut. Klanten helpen duurzamer te worden door het maximale uit hun producten te halen is de essentie van JBT. JBT's Green Retrofit programma en Research & Technology Centers demonstreren effectief de harmonie van duurzaamheid en kostenbesparingen. Door klanten te helpen de prestaties van hun apparatuur te verbeteren en duurzame praktijken toe te passen, zet JBT zich in voor een duurzamere toekomst voor de voedselverwerkende industrie.

MEER INFORMATIE over hoe JBT uw voedselverwerkingsbedrijf kan helpen de efficiëntie en duurzaamheid te maximaliseren