Kant-en-klare koffie, een drank in opkomst

Voor miljoenen mensen over de hele wereld is koffie al lang een vast onderdeel van de ochtendroutine. Maar met de opkomst van kant-en-klare koffie in blik kunnen consumenten altijd en overal genieten van hun favoriete cafeïnehoudende drank.

De regio Azië-Pacific is de snelst groeiende markt voor kant-en-klare koffie in blik, met een gezonde CAGR van 5% over 5 jaar. De opkomst van deze trend kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder toenemende verstedelijking en veranderende levensstijlen. De groeiende middenklasse in de regio is ook een drijvende kracht achter de vraag naar hoogwaardige koffieproducten die gemak en een uitzonderlijke smaak bieden.
Het drankblikje blijft de populairste verpakking voor kant-en-klare (RTD) dranken, met tweemaal zoveel verkochte eenheden als flessen. Terwijl merken blijven investeren in nieuwe productontwikkeling en marketing, vragen consumenten meer zintuiglijk aantrekkelijke, verwennende producten met gevarieerde, nieuwe en complexe smaaksensaties.

Introductie van JBT's energieterugwinningssysteem

JBT Corporation, een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen, heeft op deze vraag gereageerd door nog een ABRS-lijn (Automated Batch Retort System) te leveren aan de regio Azië-Pacific voor RTD in blik. Deze nieuwe ABRS lijn weerspiegelt de inspanningen van fabrikanten om hun energie- en waterverbruik te verminderen met de integratie van JBT's ERS (Energy Recovery System).

In batch retort systemen doorlopen de retorten, het proceswater en de producten cycli van opwarmen en afkoelen, en tijdens de koelcyclus wordt een aanzienlijke hoeveelheid restwarmte gegenereerd. Traditioneel wordt deze warmte afgevoerd naar de atmosfeer, wat kan leiden tot energieverspilling en milieuvervuiling.

Het Energy Recovery System van JBT wint restwarmte uit de koelcyclus terug voor de opstartfase. Dit vermindert niet alleen de energie die nodig is tijdens het opwarmen, maar ook de hoeveelheid koelwater die nodig is en de energie die in de atmosfeer wordt uitgestoten.

JBT's engagement voor duurzame oplossingen

JBT zet zich in om al onze klanten te helpen het energieverbruik en afval te verminderen en in het algemeen meer duurzame productiemethoden toe te passen. We bieden onze oplossingen niet alleen aan voor nieuwe installaties, maar ook voor bestaande installaties kunnen we klanten helpen hun doelstellingen te halen. Het JBT Energy Recovery System bijvoorbeeld kan worden aangeboden als een retrofit voor bestaande installaties.

Andere oplossingen die JBT kan bieden voor retortsystemen ter verbetering van duurzame productie zijn ons Low Energy Suction System (LESS) om het verbruik van stoom, proceswater en koelwater te verminderen en onze Indirect Heating-oplossing om te besparen op energie en ketelaanmaakwater en chemicaliën.

Al deze systemen zijn ontworpen ter ondersteuning van JBT's streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie.