In de wereld van vandaag is duurzaamheid belangrijker dan ooit, en bedrijven zijn op zoek naar innovatieve manieren om hun milieu-impact te verminderen. JBT biedt een ingenieuze oplossing om klanten te helpen zuurstofgevoelige vloeibare producten duurzaam te vullen: Stikstof Volume Displacement (NVD).

Onlangs werd een nieuwe generatie van de NVD-module gelanceerd om klanten een duurzame optie te bieden voor het afvullen van zuurstofgevoelige producten in flessen. De nieuwe generatie verbetert de duurzaamheid door een lager stikstofverbruik, terwijl de productkwaliteit en veiligheid voor zuurstofgevoelige producten op hetzelfde niveau blijven. Volgens Bram Baars, Sr. Mechanical R&D Engineer bij JBT, "is de nieuwe generatie NVD voor AsepTec Fillers een uitstekend voorbeeld van hoe duurzaamheid innovatie kan stimuleren."

Wij hebben een oplossing ontwikkeld die de productkwaliteit en -veiligheid verbetert en het milieu minder belast.

De noodzaak van zuurstofarm afvullen van vloeibare levensmiddelen

JBT AsepTec Fillers worden gebruikt om vloeibare voedingsmiddelen aseptisch in flessen te vullen. Sommige producten, zoals sappen, plantaardige producten en nutraceuticals vereisen een zuurstofarme omgeving om oxidatie van waardevolle ingrediënten te voorkomen. Om in deze behoefte te voorzien, biedt JBT als optie zuurstofreducerende modules aan. De modules verdringen het luchtmengsel met stikstof.

JBT-AsepTec-Lineair-Filler-

"De zuurstofreducerende modules omvatten verschillende belangrijke componenten die samenwerken om een duurzamer vulproces te creëren", legt Antonio Martinez, Aseptic Customer Care Manager, uit. "Door lege flessen te spoelen, de hoofdruimte te spoelen en beschermende stikstofdeken te gebruiken, kunnen we de hoeveelheid zuurstof in de verpakking minimaliseren, zonder de aseptische prestaties en de veiligheid van de operator in gevaar te brengen."

De spoeling van de lege fles voorkomt dat schuimbellen bovenop het product met lucht worden gevuld door de lege fles met stikstof door te spoelen. De headspace flush spoelt vervolgens het gebied boven het product met stikstof vlak voordat een schroefdop of foliedeksel wordt aangebracht. De beschermende stikstofdeken vervangt de luchtverplaatsing tussen het vullen en het aanbrengen van de dop door stikstofvolumeverplaatsing (NVD).

Vermindering van het stikstofverbruik bij het aseptisch afvullen van vloeistoffen

Het NVD-systeem van de nieuwe generatie heeft de oppervlakte van de aseptische zone met stikstofdownflow met 50% verminderd, waardoor ook het stikstofverbruik met 50% afneemt.

Ook nieuw is dat de downflow een mengsel van stikstof en perslucht kan zijn, dat op de HMI (Human Machine Interface) kan worden ingesteld. Klanten kunnen het mengsel aanpassen aan de kwaliteitseisen van het product, waardoor het stikstofverbruik nog verder afneemt wanneer het product minder zuurstofgevoelig is.

JBT's NVD Retrofit voordelen

"Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om het stikstofverbruik tijdens het vulproces te verminderen met behoud van de aseptische omstandigheden", zegt Bram Baars. "Door het mengsel van stikstof en perslucht te optimaliseren op basis van de productvereisten, zijn onze klanten in staat het stikstofverbruik aanzienlijk te verminderen, terwijl de vereiste zuurstofreductie in de eindverpakking gehandhaafd blijft."

"De NVD-verbetering is niet alleen een optie voor nieuwe machines, maar kan ook achteraf worden ingebouwd op bestaande AsepTec-vullers met een NVD-module", zegt Antonio Martinez. "Dit betekent dat klanten kunnen profiteren van de duurzaamheidsvoordelen van het NVD-systeem zonder dat ze hoeven te investeren in een volledig nieuwe machine."

Innovatieve oplossingen voor het verminderen van de milieu-impact bij het aseptisch afvullen van vloeistoffen: NVD Retrofit

Als wereldleider in voedsel- en drankverwerkende oplossingen is JBT toegewijd om klanten te voorzien van innovatieve technologieën die hun activiteiten verbeteren en tegelijkertijd prioriteit geven aan duurzaamheid. De ontwikkeling van de nieuwe generatie NVD-module voor JBT AsepTec Fillers is een bewijs van JBT's engagement voor duurzaamheid in de voedings- en drankenindustrie.

JBT begrijpt het belang van duurzaamheid voor klanten en richt zich op het ontwikkelen van oplossingen die niet alleen de efficiëntie en productkwaliteit verbeteren, maar ook de impact op het milieu minimaliseren. Door duurzame oplossingen aan te bieden, zoals de NVD retrofit, stelt JBT klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die een positieve impact hebben op hun activiteiten en het milieu. Antonio Martinez legt uit: "Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor JBT en onze klanten, zien we meer interesse in innovatieve oplossingen zoals de NVD retrofit. Door te blijven investeren in duurzame technologieën helpen we onze klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen en de impact op het milieu te verminderen."

Aseptec vulkoppen met NVD retrofit

Naast de NVD retrofit investeert JBT voortdurend in een brede waaier van duurzame technologieën en toepassingen voor de voedings- en drankenindustrie. Deze ontwikkelingen zijn gericht op het verminderen van afval, het optimaliseren van het energieverbruik en het minimaliseren van het gebruik van middelen, waardoor klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bereiken met behoud van hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen.

JBT begrijpt dat het bereiken van een duurzame voedsel- en drankenindustrie samenwerking en inzet van alle belanghebbenden vereist. Door nauw samen te werken met klanten en industriepartners kan JBT innovatieve oplossingen ontwikkelen en implementeren die duurzaamheid in de hele sector stimuleren. Door een cultuur van samenwerking aan te moedigen, helpt JBT een duurzamere toekomst voor de voedings- en drankenindustrie vorm te geven.

JBT's streven naar duurzaamheid blijkt duidelijk uit de innovatieve oplossingen die het biedt om klanten in de voedings- en drankenindustrie te ondersteunen. De nieuwe generatie NVD retrofit voor JBT AsepTec Fillers toont JBT's toewijding om duurzame opties te bieden die klanten helpen hun milieudoelstellingen te bereiken. Naarmate de vraag naar duurzame technologieën groeit, zal JBT blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat haar klanten toegang hebben tot de beste oplossingen voor een groenere toekomst in de voedings- en drankenindustrie.

Meer informatie over de upgradekits van JBT