JBT Corporation, een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor de voedings- en drankenindustrie, heeft zich onlangs aangesloten bij het Support the Goals Initiative, dat bedrijven beloont voor het ondersteunen van de VN Sustainable Development Goals (SDG's). Het initiatief biedt een eenvoudig beoordelingssysteem om bedrijven te begeleiden bij het verbeteren en creëren van een positieve impact op de samenleving en het milieu.

JBT Corporation kreeg een duurzaamheidsbeoordeling van 3 sterren op 5, met lof voor hun prioritaire doelstellingen, meetbare doelen en acties. JBT zet zich in om de SDG's te ondersteunen en om vooruitgang te blijven boeken op onze duurzaamheidsreis.

Inzicht in het initiatief ter ondersteuning van de doelstellingen

De VN-doelen voor duurzame ontwikkeling zijn een reeks van 17 doelen die tot doel hebben armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat alle mensen vrede en welvaart genieten. Deze doelen zijn in 2015 door alle VN-lidstaten aangenomen als onderdeel van de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling. De SDG's bestrijken een reeks gebieden waaronder geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, schoon water en sanitaire voorzieningen, betaalbare en schone energie, fatsoenlijk werk en economische groei, industriële innovatie en infrastructuur, minder ongelijkheid, duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie, leven onder water, leven op het land, vredesrechtvaardigheid en sterke instellingen, en partnerschappen voor de doelen.

globale doelen raster

JBT's steun voor de SDG's

JBT Corporation zet zich in om de SDG's te ondersteunen en hun inspanningen sluiten aan bij verschillende doelstellingen. JBT werkt bijvoorbeeld aan het verminderen van honger, het vergroten van gendergelijkheid en het creëren van een veilige, inclusieve werkplek. Bovendien bevordert JBT verantwoorde consumptie en productie door hun focus op het verminderen van voedselverspilling en het verbeteren van de duurzaamheid van hun producten en diensten.

Gebieden voor verbetering

Hoewel JBT vooruitgang boekt bij de ondersteuning van de SDG's, erkent het de noodzaak van voortdurende verbetering. JBT zet zich in om zijn gegevens over duurzaamheidsprestaties te verbeteren en is begonnen met het opleiden van leveranciers over de SDGs. Door meer gegevens te verzamelen en te analyseren kan JBT haar impact beter begrijpen en werken aan effectievere oplossingen.

Conclusie

JBT Corporation is er trots op zich aan te sluiten bij het Support the Goals Initiative en zich publiekelijk te engageren om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te ondersteunen. Door zijn engagement om deze doelstellingen te ondersteunen door afval te verminderen, energie te besparen, de opbrengst te verhogen en de houdbaarheid van voedselproducten te verlengen, heeft JBT een positieve impact op de wereld. Hoewel er nog ruimte is voor verbetering, zet JBT zich in voor continue vooruitgang naar een duurzamere toekomst. JBT moedigt andere bedrijven aan om zich bij het initiatief aan te sluiten en te werken aan een betere wereld voor iedereen.

Meer informatie over de Global Goals