Global Recycling Day is een belangrijke herinnering aan de dringende behoefte aan duurzame praktijken en de rol van bedrijven bij het bevorderen van recycling. Bij JBT Corporation zetten we ons in om afval te verminderen en recycling te bevorderen via lopende initiatieven in onze verschillende vestigingen en via ons Model R-programma voor het opknappen van machines.

Wereldwijde recyclingdag vieren

Op Global Recycling Day vieren we het belang van recycling en hernieuwen we ons engagement om afval te verminderen en duurzaamheid te bevorderen. JBT is er trots op deel uit te maken van deze wereldwijde inspanning om een duurzamere toekomst te creëren. Dit jaar vieren we Global Recycling Day door nieuwe initiatieven te lanceren om het recyclingpercentage in onze vestigingen te verhogen en ons Model R-programma uit te breiden, wat bijdraagt tot een circulaire economie.

JBT's lopende recyclinginitiatieven

Bij JBT geloven we dat het verminderen van afval en het bevorderen van recycling niet alleen juist is, maar ook zakelijk zinvol. Daarom hebben we op verschillende locaties recyclingprogramma's geïmplementeerd die gericht zijn op het verminderen van afval en het verhogen van het recyclingpercentage. We onderwijzen en promoten ook het belang van recycling bij werknemers en geven hen toegang tot 'Tip & Tricks' over de beste praktijken om recycling in hun dagelijks leven toe te passen. JBT blijft zich inzetten om nieuwe mogelijkheden te vinden om afval te verminderen, recyclingpercentages te verhogen en duurzaamheid in onze vestigingen te bevorderen. Door deze voortdurende inspanningen willen we een duurzamere toekomst creëren voor de komende generaties.

JBT's Model R-programma

Een van de belangrijkste manieren waarop we afval verminderen en duurzaamheid en een circulaire economie bevorderen is via ons Model R-programma, dat zich richt op het opknappen van machines om de levensduur ervan te verlengen en afval te verminderen. Door apparatuur te renoveren in plaats van weg te gooien, verminderen we niet alleen onze impact op het milieu, maar zorgen we ook voor aanzienlijke kostenbesparingen voor onze klanten. In het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld een groot aantal machines voor klanten opgeknapt, waardoor deze oude machines een nieuw leven kregen in plaats van op de stortplaats terecht te komen. We zijn er trots op dat we met ons Model R-programma het voortouw nemen bij het bevorderen van de circulaire economie.

Model R voor en na

JBT's samenwerking en partnerschappen

Wij begrijpen dat het bevorderen van recycling en het verminderen van afval samenwerking en partnerschappen vereist. Daarom werken we samen met onze leveranciers, klanten en andere belanghebbenden om duurzaamheid in de hele toeleveringsketen te bevorderen. JBT citrusverwerkingsmachines bijvoorbeeld helpen upcycling te bevorderen door alles te gebruiken, van de schillen tot de pitten tot de pulp die normaal gesproken gewoon zou worden weggegooid en deze om te zetten in waardevolle producten zoals essentiële oliën. Dit is slechts één voorbeeld van de vele oplossingen van JBT die bijdragen tot het hergebruik van kostbare hulpbronnen zoals water en energie. Door deze inspanningen konden we de hoeveelheid afval verminderen en het recyclingpercentage in de hele toeleveringsketen verhogen, wat zowel het milieu als het resultaat ten goede komt.

citroen citrus essentiële olie, aromatherapie olie natuurlijke organische cosmetische op witte achtergrond

Toekomstige plannen en doelstellingen

In de toekomst wil JBT duurzaamheid verder bevorderen en afval verminderen. We hebben ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van afval en het verhogen van het recyclingpercentage in onze vestigingen, evenals voor het uitbreiden van ons Model R-programma om nog meer machines te renoveren. Wij zetten ons ook in om duurzaamheid in de hele sector te bevorderen door middel van samenwerkingsverbanden, partnerschappen en andere initiatieven. Door samen te werken kunnen we voor iedereen een duurzamere toekomst creëren. Ter gelegenheid van de wereldwijde recyclingdag nodigen wij onze klanten, partners en belanghebbenden uit om zich bij ons aan te sluiten. Samen kunnen we een duurzamere toekomst creëren voor de komende generaties.

 

Meer informatie over de ESG-inspanningen van JBT