Het minimaliseren van vochtverlies is de sleutel tot het behouden en maximaliseren van de commerciële houdbaarheid van citrusvruchten, vooral wanneer de producten, of het nu sinaasappels, citroenen, limoenen of easy-peelers zijn, over lange afstanden worden vervoerd. Het is hier dat JBT's assortiment van innovatieve coatings en wassen hun waarde bewijzen door het vasthouden van vocht en smaak tijdens verpakking, transport en opslag, terwijl ze krimp minimaliseren en ervoor zorgen dat het fruit ademt.

De aandacht wordt gevestigd op de komende California Citrus Mutual 2023 Citrus Showcasedie plaatsvindt in Visalia CA op 9 maart, kunnen de coatings en wassen van JBT een verschil maken voor verpakkers en exporteurs die met krappe winstmarges werken door te helpen afval te verminderen en de commerciële levensduur van geoogste citrusvruchten te verlengen.

Smaakbehoud
Natuurlijke coating op basis van carnauba Endura-fresh 9000 is een van de meest recente toevoegingen aan JBT's lijn van vershoudproducten voor citrusvruchten. Wat Endura-fresh 9000 vooral opmerkelijk maakt, is zijn vermogen om niet alleen de houdbaarheid van fruit te verlengen, maar ook om de oorspronkelijke smaak en versheid van citrusvruchten te behouden door het gebruik van een eigen combinatie van natuurlijke ingrediënten.

Duurzaamheid staat centraal in de voordelen die Endura-Fresh 9000 biedt. Door de houdbaarheid te verlengen, vermindert Endura-Fresh 9000 vermindert bederf voorafgaand aan consumptie, wat een belangrijke rol speelt bij het verminderen van voedselverspilling.

Endura-Fresh 9000, een eetbare coating voor fruit, kan worden geformuleerd voor specifieke soorten producten, waarbij het uiterlijk van het product wordt verbeterd en gewichtsverlies wordt voorkomen door het vochtverlies en de rijpingssnelheid onder controle te houden.

De Endura-Fresh 9000-coating, die zijn reputatie op het gebied van duurzaamheid verder versterkt, wordt gemaakt van duurzaam geproduceerde carnaubawas van carnaubapalmen in Brazilië, die biologisch afbreekbaar, hernieuwbaar en milieuvriendelijk is.

Controle op uitdroging
Insgelijks, Sta-Fresh® 2850 OR is een hoogwaardige biologische coating voor fruit en groenten, ontwikkeld door deskundigen die al meer dan 90 jaar de markt na de oogst leiden. Sta-Fresh 2850 OR is speciaal geformuleerd om vochtverlies te minimaliseren en het smaakbehoud te maximaliseren. Het helpt citrusvruchten een fris, natuurlijk uiterlijk en een blijvende hoge glans te behouden, van het verpakkingsbedrijf tot de exportmarkt.

Een andere cruciale eigenschap van deze coating is het vermogen om de aantrekkelijke kleur en diepe glans van producten te versterken, en tegelijkertijd te zorgen voor een goede uitdrogingscontrole en gasuitwisselingseigenschappen.

JBT zal deelnemen aan de California Citrus Mutual 2023 Citrus Showcase in Visalia CA op 9 maart 2023.

MEER WETEN over JBT's innovatieve coatings voor citrusvruchten