Prevenio van JBT Corporation is een revolutie in de manier waarop we onze verse producten beschermen. Met hun baanbrekende technologie voor het wassen van producten na de oogst, bereiken ze niet alleen de hoogste niveaus van bescherming van pathogenen, maar creëren ze ook een veiligere werkomgeving en verlagen ze de kosten door afval- en watervermindering. 

Prevenio's productwastechnologie is gebaseerd op een geautomatiseerd wassysteem waarvoor patent is aangevraagd en dat zorgvuldig interventiestrategieën ontwerpt voor specifieke producten, processen en fabrieksomstandigheden. Dit zorgt voor een oplossing op maat met unieke chemische stoffen die, wanneer ze alleen, in volgorde of in combinatie met perazijnzuur (PA) worden gebruikt, bewezen hebben zeer effectief te zijn in het bereiken van 99,999%+ reductie van pathogenen terwijl ook de houdbaarheid en het sensorische profiel van het product aanzienlijk worden verbeterd. Deze technologie kan de hoogste niveaus van bescherming bereiken tegen de belangrijkste pathogene bedreigingen op verwerkt fruit en groenten, in minder dan 30 seconden een reductie van 3,0+ log bereiken op het oppervlak van verwerkte producten, en een reductie van 5,0+ log bereiken van pathogenen in verwerkingswater.

OxypHresh

OxypHresh van Prevenio is een perazijnzuurproduct dat zeer effectief is in het doden van ziekteverwekkers op zowel vers gesneden als kant-en-klare producten. Wat OxypHresh onderscheidt is dat het biologisch en koosjer gecertificeerd is. Prevenio gelooft dat het selecteren van het juiste perazijnzuur en het optimaliseren van de concentratie en pH cruciaal is voor het bereiken van de hoogste niveaus van bescherming en verlenging van de houdbaarheid.

ProduceShield+

Een ander product van Prevenio is ProduceShield+, een gepatenteerde antimicrobiële formule met een grotere doeltreffendheid en superieure prestaties in vergelijking met chloor. Het is zeer stabiel onder hoge organische belastingen en vereist minder extra dosering om effectieve concentraties te handhaven. ProduceShield+ is ook geur- en smaakloos, bespaart water en levert tot 5 log reductie in Salmonella en E. coli.

ProduceShield+ met OxypHresh

Prevenio biedt ook ProduceShield+ met OxypHresh, een superieure antimicrobiële oplossing die ziekteverwekkers snel vermindert. Dit unieke mengsel is ook zeer effectief in het verminderen van gist en schimmel en bederfveroorzakende bacteriën, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd.

BasispHresh

Voor pH-aanpassing in het wasproces biedt Prevenio BasicpHresh, een verwerkingshulpmiddel dat in combinatie met PAA een innovatieve antimicrobiële oplossing creëert die effectief is gebleken in het verminderen van E. coli, salmonella en bacteriën in producten en tegelijkertijd de veiligheid van werknemers verbetert. Deze combinatie verbetert met name de houdbaarheid en het uiterlijk van bladgroenten.

ProduceShield+ Champignon

Tot slot biedt Prevenio ook ProduceShield+ Mushroom, een geavanceerde antimicrobiële oplossing die speciaal is ontwikkeld om het oppervlak van champignons effectief te reinigen zonder de smaak of kleur te beïnvloeden. Met 100% FDA GRAS ingrediënten is dit product effectief in het doden van E. coli 0157 in waswater, terwijl het uiterlijk en de witheid van het product worden verbeterd.

Een duurzamere keuze: Voedselverspilling en waterverbruik verminderen met Prevenio

Prevenio streeft niet alleen naar een superieure bescherming tegen ziekteverwekkers, maar ook naar een langere houdbaarheid van producten. De gepatenteerde antimicrobiële productwasoplossingen van het bedrijf, zoals OxypHresh, ProduceShield+ en ProduceShield+ Mushroom, zijn geëvalueerd en hebben bewezen een significante impact te hebben op het verlengen van de houdbaarheid in vergelijking met traditionele chloorbehandelingen.

Een voorbeeld is Prevenio's test op gemengde salades in zakjes, waarbij ze vaststelden dat de met OxypHresh 15 behandelde zakjes minder purgeer-, bruin- en bederfverschijnselen vertoonden in vergelijking met chloor gedurende 21 dagen. Dit bewijst de superioriteit van Prevenio's oplossing voor het behoud van de versheid en kwaliteit van producten, zelfs na een langere periode.

Een ander voordeel is dat spoelen na het aanbrengen niet meer nodig is. Dit vermindert de hoeveelheid water die nodig is voor het wassen van de producten aanzienlijk, en kan een aanzienlijk effect hebben op het milieu, vooral in gebieden die al te kampen hebben met waterschaarste. Bij deze wastechnologie wordt alleen water gebruikt voor het aanbrengen van de reinigingsoplossing, en hoeft er niet meer te worden gespoeld. Dit heeft het potentieel om miljoenen liters water te besparen, wat zich vertaalt in aanzienlijke kostenbesparingen voor bedrijven en het milieu minder belast.

Door de oplossingen van Prevenio te gebruiken, wordt niet alleen de veiligheid van de producten gewaarborgd, maar wordt ook de voedselverspilling en het waterverbruik teruggedrongen. Dit maakt de oplossing van Prevenio niet alleen een veiligere keuze voor de consument, maar ook een duurzamere.

Engagement voor voedselveiligheid en veiligheid van de werknemers: Prevenio's aanpak

Het streven van Prevenio naar voedselveiligheid gaat verder dan de bescherming van de producten zelf. Het bedrijf wil ook een veiligere werkomgeving creëren voor degenen die betrokken zijn bij het post-oogstproces. In dit opzicht bieden de oplossingen van Prevenio een aanzienlijk voordeel ten opzichte van traditionele chloorbehandelingen.

Chloor is een zeer reactieve en giftige stof, die een gevaar kan vormen voor werknemers die ermee omgaan in het verwerkingsbedrijf. Het gas kan irritatie van de luchtwegen en ogen veroorzaken, en langdurige blootstelling kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. De oplossingen van Prevenio zijn daarentegen ontworpen om veilig te zijn voor werknemers, met ingrediënten die 100% FDA GRAS zijn en vrij van giftige en gevaarlijke stoffen.

Bovendien maken de precisie en controle vanPrevenio's gepatenteerde toedieningssysteem, D3S, een nauwkeurige en efficiënte toepassing van de oplossingen mogelijk. Dit vermindert het risico van blootstelling van werknemers en zorgt ervoor dat de gewenste concentratie wordt bereikt voor een maximale doeltreffendheid.

Een revolutie in de bescherming van producten met Prevenio

Prevenio van JBT is een toonaangevende vernieuwer op het gebied van bescherming na de oogst. Hun oplossingen, zoals OxypHresh, ProduceShield+ en ProduceShield+ Mushroom, zijn ontworpen om superieure bescherming te bieden tegen ziekteverwekkers, de houdbaarheid van producten te verlengen en een veiligere werkomgeving te creëren. De technologie van Prevenio maakt gebruik van een geautomatiseerd toedieningssysteem dat zorgt voor een precieze en efficiënte toepassing van de oplossingen, waardoor verspilling en blootstelling van werknemers wordt verminderd. Deze innovatieve oplossingen zijn niet alleen een veiligere keuze voor consumenten en werknemers, maar ook een duurzamere omdat ze helpen voedselverspilling tegen te gaan en de kwaliteit van de producten te verbeteren. Prevenio's inzet voor voedselveiligheid en veiligheid van de werknemers blijkt duidelijk uit zijn aanpak en het gebruik van 100% FDA GRAS ingrediënten in zijn oplossingen. Met de oplossingen van Prevenio zijn verwerkte producten veiliger, verser en van betere kwaliteit dan ooit tevoren.

Meer informatie over de bescherming van verse producten met Prevenio