Een fundamenteel duurzaamheidsprincipe is het optimaal benutten van onze kostbare hulpbronnen. Wij ontwerpen producten om de opbrengst en waarde van elk ruw ingrediënt te maximaliseren. Onze citrusoplossingen zijn bijvoorbeeld ontworpen om niet alleen het sap te extraheren, maar ook de waardevolle bijproducten te verwerken, waaronder de schil, essentiële oliën en pulp. Met onze citrusverwerkingsoplossingen kunnen klanten 100% van de waarde uit de citrusvruchten terugwinnen, waardoor zij lucratieve secundaire en tertiaire producten kunnen ontwikkelen - zoals essentiële oliën en veevoer. U zorgt dus niet alleen voor het milieu dat aan de basis ligt van uw levensonderhoud, maar u genereert ook rijkdom uit afval.

Minder voedselverspilling en meer opbrengst

Voedselverspilling verminderen en de opbrengst verhogen Voedselverspilling draagt bij tot twee van onze grootste mondiale uitdagingen - honger en klimaatverandering. Momenteel lijden bijna 690 miljoen mensen wereldwijd honger1 -10 miljoen meer dan in 2020. Het is een grote verantwoordelijkheid om rekening te houden met de middelen die nodig zijn om voedselzekerheid voor iedereen te garanderen, en daarom innoveren wij voortdurend om nieuwe oplossingen te vinden om voedselverspilling tegen te gaan. Als de grootste afvalcategorie op gemeentelijke stortplaatsen stoot voedselafval ook methaan uit, een krachtig broeikasgas dat bijdraagt tot de klimaatverandering2. Geschat wordt dat voedselafval tussen 2010 en 2016 verantwoordelijk was voor 8% tot 10% van de wereldwijde uitstoot3. Door dit probleem aan te pakken met de producten die wij aanbieden, helpen wij onze klanten bij te dragen aan een betere wereld.

Sap

JBT Corporation is de wereldleider in de citrussap extractie markt, met onze industriële apparatuur die 75% van 's werelds sap productie verwerkt in meer dan 35 verschillende landen. Ons Whole Fruit Extraction Principle dat resulteert in een bijna onmiddellijke scheiding is de drijvende reden voor de uitstekende sapkwaliteit geleverd door de JBT Citrus Juice Extractor. Het citrus extractie systeem levert meer sap per eenheid fruit dan elk ander systeem. Deze uitzonderlijke prestaties worden mogelijk gemaakt door het vermogen van onze apparatuur om alle citrusvruchten efficiënt te persen, ongeacht grootte en vorm. De JBT Citrus sapcentrifuges kunnen een breed scala aan fruitsoorten en afmetingen aan, waaronder limoenen, citroenen, mandarijnen, sinaasappels en grapefruit.

Pulp

De terugwinning van secundaire vaste stoffen uit citruspulp is een van de eenvoudigste methoden om de opbrengst van primair sap te verhogen. Typische oplossingen creëren 3%-4% extra opbrengst door het scheiden van de pulp, die niet alleen wordt gebruikt in sappen, maar ook in gearomatiseerde koolzuurhoudende dranken en andere hoogwaardige markttoepassingen.

Secundaire vaste stoffen (Pulp Wash)

Historisch gezien waren systemen voor secundaire vaste stoffen een dure aangelegenheid die een aangepast ontwerp en een uitgebreide installatie ter plaatse vereiste. De READYGo PULPWASH maakt deel uit van onze READYGoTM familie van op glijders gemonteerde citrusvruchtenverwerkingssystemen en vereenvoudigt de installatie en de werking van het secundaire proces voor de terugwinning van vaste stoffen, wat leidt tot een opbrengstverhoging tot acht procent. Tot slot bieden we core wash recovery om vaste stoffen terug te winnen uit het kernmateriaal dat door de JBT citrussapcentrifuge wordt gegenereerd, voor een potentiële opbrengstverhoging van nog eens 1 tot 2%.

Etherische oliën

Essentiële citrusoliën worden gebruikt in een verscheidenheid aan producten, variërend van smaak- en geurstoffen tot computerreinigers en afwasmiddelen. Voor de terugwinning van koudgeperste oliën bieden wij niet alleen op maat gemaakte oplossingen voor grote verwerkers, maar ook READYGo CPO-skidded oplossingen voor kleinere verwerkers.

Daarnaast winnen onze READYGo d-LIMONENE systemen meer terpenen terug dan traditionele koudgeperste systemen, wat de totale opbrengst kan verhogen. Voor de oliehoudende emulsie die tijdens de primaire extractie ontstaat, wordt dezelfde methode gebruikt als voor de verwerking van koudgeperste olie, behalve dat er minder water nodig is.

JBT ontdekte bijvoorbeeld dat sommige van de kleine en middelgrote citrusverwerkers in Brazilië, schillen en andere resten traditioneel weggooiden of als veevoer gebruikten, maar met potentieel lucratieve middelen om deze resten te gelde te maken, stellen deze systemen deze verwerkers nu in staat om meer uit dezelfde citrusvolumes te halen.

Lees meer over hoe Braziliaanse citrustelers residuen te gelde maken

De schillen van de citrusvruchtensinaasappel die op een witte achtergrond leggen

Het maximale uit de verwerking van citrusvruchten halen

Uiteindelijk is het uw doel om op winstgevende wijze geweldige producten te leveren aan uw klanten. Duurzaamheid zou wel eens een belangrijke sleutel kunnen zijn om dit te bereiken.

Ja, juicing kan uw hoofdactiviteit zijn. Maar JBT stelt u in staat het op slimmere manieren te doen, waarbij dezelfde of minder inputs en middelen worden gebruikt: De productie-efficiëntie verhogen, nieuwe toepassingen van bijproducten creëren, resulteren in besparingen op grondstofkosten, het gebruik van uw faciliteit stimuleren, afval verminderen, uw inkomstenstromen diversifiëren.

Met de verwerkingsmachines van JBT voor citrusvruchten kunt u alles gebruiken, van de schillen tot de pitten en de pulp. In plaats van alleen de sappen te gebruiken, kunt u lucratieve secundaire en tertiaire producten ontwikkelen. Zo zorgt u niet alleen voor het milieu, maar genereert u ook rijkdom uit afval.

Meer informatie over JBT's apparatuur en oplossingen voor citrusvruchtenverwerking

 

Bronnen

1-https://www.fao.org/publications/sofi/2020/en/

2-https://www.usda.gov/foodlossandwaste/why

3-https://www.ipcc.ch/srccl/chapter/summary-for-policymakers/