Het verlengen van de versheid van citrusvruchten is een hoeksteen van JBT's postharvest business. De verlenging van de versheid door het gebruik van onze natuurlijke coatings zoals Endura-Fresh 9000 bereikt verschillende doelstellingen voor onze klanten, consumenten en onze planeet. Voor onze klanten helpt de consistente verse aankomst op de markt met Endura-Fresh 9000 de merkherkenning te vergroten en stimuleert het herhalingsverkoop.

"Citrusvruchten zijn favoriet bij klanten over de hele wereld. Ze zijn echter ook zeer bederfelijk waardoor het moeilijk is om aan de vraag van de consument naar kwaliteitsfruit te voldoen", zegt Christina Campos, JBT's FPT General Manager. "Dit is waar de Endura-Fresh 9000 coating van JBT van pas komt. Deze natuurlijke coating op basis van carnauba helpt citrusvruchten langer vers te houden."

Proef de versheid met maximaal smaakbehoud

Consumenten zijn altijd op zoek naar de meest verse producten die beschikbaar zijn. Zij willen een kruidenier binnenlopen en een stuk fruit kopen dat smaakt alsof het net van de boom is geplukt. Bij verre export is dat niet altijd het geval.

Gelukkig kunnen consumenten nu met behulp van Endura-Fresh 9000 genieten van citrusvruchten die zo dicht mogelijk bij vers van de boom geplukt zijn. Dit product verlengt niet alleen de houdbaarheid van het fruit, waardoor het langer houdbaar is, maar het behoudt ook de oorspronkelijke smaak en versheid.

De voordelen van Endura-Fresh 9000 zijn verstrekkend. Door de houdbaarheid te verlengen, vermindert Endura-Fresh 9000 bederf vóór consumptie, waardoor de beschikbaarheid van voedsel voor de wereld wordt vergroot en voedselverspilling wordt tegengegaan. Bovendien gebruikt Endura-Fresh 9000 een eigen combinatie van natuurlijke ingrediënten om de versheid van de producten te helpen behouden.

Een natuurlijke coating met een hoogwaardige glans

Endura-Fresh 9000 is een natuurlijke coating op basis van carnauba. Carnaubawas wordt duurzaam geproduceerd uit de bladeren van carnaubapalmen in Brazilië. Het is biologisch afbreekbaar, hernieuwbaar, milieuvriendelijk en wordt veel gebruikt voor het coaten van voedsel, zoals snoep en kaas, en farmaceutische pillen. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van carnaubawas op citrusvruchten is dat het ze langer vers houdt. De was werkt als een beschermende barrière tegen vocht, vuil en bacteriën, waardoor de versheid van het fruit behouden blijft en bederf wordt voorkomen. De was helpt ook om de smaak en het aroma van het fruit te behouden, waardoor het beter en geuriger smaakt.

Als hoofdbestanddeel van Endura-Fresh 9000 kan carnaubawas er ook voor zorgen dat citrusvruchten er op hun best blijven uitzien. De waslaag zorgt voor een aantrekkelijke glans die de vruchten aantrekkelijker maakt voor klanten, waardoor de verkoop stijgt.

Verbetering van de gasuitwisseling voor een optimale kwaliteit van citrusvruchten

Endura-Fresh 9000 is een innovatieve oplossing voor het verpakken en verzenden van citrusvruchten, omdat het zorgt voor een betere gasuitwisseling en een superieure bescherming. Deze natuurlijke coating vermindert de omstandigheden die off-flavors en pitting in de schil veroorzaken en zorgt voor een uitstekende beheersing van de uitdroging. Het kan in de verpakkingsruimte worden aangebracht in een groot aantal omstandigheden en met verschillende toepassingsdoses.

Ervaar maximale versheid met JBT's Endura-Fresh 9000: de natuurlijke manier om uw citrusvruchten langer vers te houden.

JBT's Endura-Fresh 9000 is een ideale oplossing voor wie de versheid van zijn citrusvruchten wil verlengen. Niet alleen helpt het onze klanten, consumenten en onze planeet, maar het helpt ook om afval en schade na de oogst te verminderen. Als u op zoek bent naar een betrouwbare en natuurlijke manier om uw citrusvruchten langer vers te houden, kijk dan niet verder dan Endura-Fresh 9000 van JBT. Christina Campos, JBT's FPT General Manager: "Endura-Fresh is de ideale oplossing voor citrusproducenten die ervoor willen zorgen dat hun citrusproducten hun klanten zo vers mogelijk bereiken."

Meer informatie over JBT's assortiment Fresh Produce Technologies