Meer dan de helft van de Amerikaanse consumenten maakt zich zorgen over de milieueffecten van verpakkingen.9 Veel bedrijven in de voedingsmiddelen- en drankensector nemen hier nota van en stemmen hun strategieën af op deze verschuiving in de voorkeur van de consument door duurzamere verpakkingen te gebruiken. Om hen daarbij te helpen, bieden wij oplossingen die plastic verpakkingen helpen verminderen en die compatibel zijn met materialen op papierbasis.

Om onze klanten te helpen het totale plasticverbruik te verminderen, vervangen onze Proseal®-technologieën de meer omslachtige en verspillende alternatieven. Vergeleken met het gebruik van een plastic clamshell, gebruiken de top-sealed trays die door de Proseal-apparatuur lopen 42% minder plastic en is het stapelen van verpakkingen veel efficiënter. Dit bespaart ruimte en gedoe bij transport en opslag. Horizontale folieverpakking van containers gebruikt minder plastic dan clamshells, maar brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee.

Deze verpakkingen leiden vaak tot meer beschadigde producten en morsen, waardoor waardevolle producten verloren gaan. De top-sealed tray daarentegen biedt een superieure bescherming van het product. Bovendien zijn onze Proseal-verpakkingsoplossingen compatibel met karton en papierpulp, zodat onze klanten gemakkelijk op duurzamere materialen kunnen overschakelen. HALOPACK® is een lichtgewicht, kartonnen verpakking met een betere afdichting dan standaard PP-PE- of PET-verpakkingen. Deze verpakking bestaat voor meer dan 90% uit gerecycled karton en is gemakkelijk te scheiden van de plastic laag, zodat consumenten deze thuis kunnen recyclen. Verder wordt de integriteit van het product behouden zonder toevoegingen zoals PE-coatings, kalk of kleefstoffen, waardoor het voedsel schoon en optimaal bewaard blijft.