Wij zijn op een missie om onze klanten te helpen heerlijk voedsel te produceren met een lage koolstofvoetafdruk. De overgang naar plantaardige eiwitten is een van de belangrijkste manieren waarop we de milieu-impact van de voedselproductie kunnen helpen verminderen. Tegenwoordig eet bijna een op de vier consumenten dagelijks vleesalternatieven; sommigen noemen gezondheidsvoordelen, terwijl anderen de verminderde milieu-impact als belangrijkste drijfveer voor hun eiwitkeuze aanvoeren.6 Ook melkalternatieven hebben een hoge vlucht genomen in populariteit.7 Met 30 jaar ervaring in het verwerken van vleesvervangers zijn wij goed gepositioneerd om onze klanten te helpen slagen in deze groeiende markt. Veel van onze oplossingen werken even goed voor plantaardige producten als voor vlees- of zuivelproducten. In andere gevallen werken we nauw samen met onze klanten om oplossingen op maat te ontwikkelen, zodat ze hun productie van melkalternatieven, plantaardige eiwitten en andere vleesalternatieven kunnen opschalen.

Plantaardige melk

Alternatieven voor koemelk is een voedselcategorie die de afgelopen jaren een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, waarbij producten als amandel-, soja-, haver- en kokosmelk steeds meer in de smaak vallen bij de consument. Voor veel klanten die deze producten leveren, is de Sterideal® Ultra High Temperature (UHT) apparatuur van JBT effectief gebleken, dankzij een innovatief spoelontwerp dat betere prestaties levert bij langere productieruns, dankzij minder neerslag in het proces in vergelijking met veel traditionele systemen. Naast het UHT-systeem bieden we een complete plantaardige voedings- en drankoplossing voor verwerkers, vanaf de eerste voorbereiding en het mengen tot en met de thermische behandeling en de aseptische afvulfase.

6-https://foodinsight.org/consumption-trends-plant-based-meat-alts/
7—https://www.ft.com/content/da70e996-a70b-484d-b3e6-ea8229253fc4

Partners in plantaardig eiwit

Quorn is een vleesvervanger op basis van mycoproteïne die sinds de lancering in 1985 een enorme groei heeft doorgemaakt. We zijn er trots op samen te werken met de makers van Quorn, Marlow Foods, door de training, ondersteuning en hoogwaardige apparatuur te leveren die ze nodig hebben om de productielijnen soepel en veilig te laten draaien. We hebben deze gewaardeerde klant ook geholpen bij het behalen van zijn energiedoelstellingen.

JBT heeft ons geholpen bij het identificeren en ontwikkelen van oplossingen, in lijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen, rond de meest efficiënte manier om onze koelers, stomers en vriezers te laten draaien.

Mark Anderson

Hoofdingenieur, Marlow Food's Stokesley site, Verenigd Koninkrijk.

Celgebaseerde vleesoplossingen

Wij leveren oplossingen voor vlees en zeevruchten op celbasis om klanten te helpen de productie van dit ethisch geproduceerde voedsel op te schalen in een omgeving die voldoet aan de strenge sanitaire eisen van de biofarmaceutische industrie. Wij bieden:

  • Onze expertise en apparatuur voor robuuste mediapreparatie in een steriele omgeving, die de voedingsstoffen levert om de cellen te laten groeien.
  • Geavanceerde bioreactoren waar cellen worden gemengd met de media en gekweekt.
  • Een verscheidenheid aan oplossingen om smaak- en textuurprofielen te verbeteren

s Werelds eerste onderzoeks- en productiecentrum voor kweekvlees

De veeteelt levert een belangrijke bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen, het waterverbruik, de verontreiniging en de bodemerosie. Zij vertegenwoordigt 35-40% van alle methaanemissies in de wereld en 55% van het waterverbruik in de VS. Een van onze klanten innoveert om dit enorme probleem aan te pakken met 's werelds eerste speciale onderzoeks- en productiecentrum voor kweekvlees. De faciliteit, die gebruik maakt van een verscheidenheid aan JBT-apparatuur en procesbesturingstechnologie, is ontworpen om echt vlees te kweken uit dierlijke cellen zonder vee te kweken. De nieuwe faciliteit kan elk soort vlees, gevogelte of zeevruchten produceren en heeft een totale capaciteit van maximaal 400.000 pond vlees per jaar.