Net als bij andere productcategorieën zijn reinheid en voedselveiligheid van het grootste belang voor de notenindustrie, en hier bewijzen de innovatieve oplossingen van JBT, waaronder de T-serie Bin Scrubber, hun waarde voor zowel verwerkers als verpakkingsbedrijven.

In staat om een bak te reinigen elke 20 secondenDe Bin Scrubber helpt bedrijven in de voedingssector te voldoen aan de vraag van consumenten en detailhandel naar meer duurzaamheid, zonder dat dit ten koste gaat van de werksnelheid.

Duurzame focus
Tot vrij kort geleden gebruikten notenproducenten gewoonlijk wegwerpbare plastic voeringen voor afvalbakken, maar door de toenemende aandacht voor duurzaamheid in de hele sector - en het besef dat het gebruik van plastic moet worden verminderd - zijn bedrijven op zoek gegaan naar efficiënte, effectieve manieren om afvalbakken schoon te maken.

Het schoonhouden van vuilnisbakken is bijzonder belangrijk om het risico van kruisbesmetting te vermijden. De Bin Scrubber is een oplossing die kan reinheid garanderen met behoud van een hoge verwerkingssnelheid.

"We hebben veel belangstelling gekregen van klanten in de notenindustrie voor ons Bin Scrubber Systeem om de bakken te reinigen waarin ze de noten opslaan en we hebben er onlangs twee geïnstalleerd voor klanten", legt John Siddle uit, JBT's Global Produce Line Director voor Fresh Produce Technologies.

"De reinheid van de bakken is echt cruciaal, want klanten willen geen kruisbesmetting. Vroeger gebruikten veel bedrijven een plastic voering die in de bakken ging, zodat ze zich geen zorgen hoefden te maken over het schoonmaken ervan.

"Veel bedrijven willen nu om milieuredenen af van het gebruik van plastic zakken, maar als je dat doet, heb je een middel nodig om de bakken effectief te reinigen en dat is waar de Bin Scrubber om de hoek komt kijken, omdat hij daar echt goed in is."

Superieure besparingen
In feite, vervolgt Siddle, is de Bin Scrubber superieur aan andere bin cleaning oplossingen dankzij zijn
uniek borstelkopmechanisme die vuil mechanisch verwijdert in een snel, efficiënt proces.

Het systeem stelt klanten ook in staat om op twee belangrijke gebieden te besparen. Ten eerste helpt het om te besparen op plasticverbruik, waardoor de duurzaamheid van de klant wordt verbeterd. Ten tweede kan de Bin Scrubber - met een verwerkingscapaciteit van 90 bakken per uur - aanzienlijke tijd en geld besparen die voorheen zouden worden geïnvesteerd in handmatige reiniging.

Introductie van de Bin Dryer
De ingenieurs van JBT hebben echter ook snel gereageerd op individuele uitdagingen van klanten. Een goed voorbeeld is een toonaangevende Amerikaanse notenproducent die JBT vroeg om te helpen bij het oplossen van een probleem met water dat in de bakken achterbleef. Het antwoord, herinnert Siddle zich, was de uitvinding van
gloednieuwe droogapparatuur, die nu beschikbaar zal zijn als extra oplossing voor Bin Scrubber klanten.

"Verwerkers in de notenindustrie gebruiken hoge bakken en daar zitten geen gaten in, dus het wegwerken van het water is essentieel voor hun werking," zegt hij. "En het vinden van een geschikte oplossing daarvoor was net zo belangrijk voor onze ingenieurs."

"Een van de kritische succesfactoren van de klant was dat hij zijn bakken wilde kunnen drogen, omdat je geen noten in een natte bak wilt doen, dus kwamen we met een Bin Dryer, een add-on die na de Bin Scrubber komt en al het water uit de bak haalt. Dit betekent dat de bakken weer klaar zijn voor gebruik zodra ze van de lijn komen."

Pasteurisatie oplossingen
Maar JBT's oplossingen voor de notenindustrie houden daar niet op. De
Stein JSP Jet Stream Oppervlaktepasteur , (foto hierboven) die gezamenlijk werd ontwikkeld door JBT vers product ingenieurs in Madera, Californië en JBT Protein collega's in Sandusky, Ohio, is een op stoom gebaseerde oplossing die pathogenen verwijdert van noten oppervlakken, voor alle variëteiten.

De JSP, een pasteurisatiesysteem met hoge temperatuur en korte verblijftijd, wordt voorzichtig gehanteerd zonder beschadiging van het productoppervlak, en is van cruciaal belang voor een consistente eetervaring, waarbij veiligheid voorop staat.

LEER MEER over de oplossingen voor de notenindustrie van JBT