Door Carlos Fernandez, EVP Customer Sustainability & Market Development

De afgelopen maanden hebben JBT Diversified Food & Health een nieuwe impuls gegeven. We blijven onze toegevoegde waarde bewijzen als toonaangevende leverancier van technologische oplossingen, met een speciale focus op duurzaamheid. Om JBT's engagement voor duurzaamheid te weerspiegelen, ben ik verheugd om in een nieuwe rol te stappen bij JBT als Executive Vice President of Customer Sustainability and Market Development. In de toekomst zal ik blijven samenwerken met onze klanten om hun strategie en duurzaamheidsdoelstellingen te ondersteunen en tegelijkertijd nieuwe producten en groeimogelijkheden voor de eindmarktontwikkeling te verbeteren. Ik kijk ernaar uit om onze klanten te blijven verzekeren van de juiste technologie en oplossingen om aan de evoluerende eisen van de voedings- en drankenindustrie te voldoen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Bovendien hebben we deze maand aangekondigd dat Bevcorp zich bij de JBT merkenfamilie heeft gevoegd, waardoor zinvolle cross-selling en toekomstige groeimogelijkheden in zowel food als beverage mogelijk worden. JBT kondigde ook meerdere nieuwe productontwikkelingen aan in onze productlijnen voor afvullen en conserveren, verwerking en verpakking, die nieuwe mogelijkheden voor efficiëntie en duurzaamheid creëren voor onze klanten.

In de aanloop naar de Climate Week 2022 zijn innovatieve technologieën die de manier waarop voedsel wordt geproduceerd, beheerd en gedistribueerd veranderen, de sleutel tot een duurzamere toekomst. Lees meer over de nieuwe bedrijfsgroei, erkenning, duurzame technologische vooruitgang en waarde die JBT Diversified Food & Health onlangs aan de markt heeft toegevoegd:

 

Bevcorp Overname

Op 1 september voltooide JBT de overname van Bevcorp, een toonaangevende leverancier van apparatuur en aftermarket-ondersteuning voor de drankverwerkings- en verpakkingsmarkt in de Verenigde Staten. Het bedrijf levert technologische kernoplossingen op het gebied van mengen, behandelen, vullen en sluiten aan een reeks uiteenlopende klanten in hoogwaardige segmenten van de drankenmarkt, waaronder koolzuurhoudende frisdranken, seltzers, koolzuurhoudend water, energiedranken en kant-en-klare alcoholische mengsels. Daarnaast zorgen de unieke proceskennis en servicecultuur van het bedrijf voor een veerkrachtige mix van revisies, aftermarket-onderdelen en diensten, waardoor extra duurzaamheidswaarde voor klanten wordt gecreëerd. Door Bevcorp te integreren in de merkenfamilie van JBT en gebruik te maken van ons wereldwijde verkoop- en servicenetwerk, kunnen we ook de internationale groeimogelijkheden van Bevcorp uitbreiden. Bovendien creëert JBT's bestaande sterkte in niet-koolzuurhoudende dranken en voedselverwerking cross selling synergieën met Bevcorp.

 

JBT's Proseal wint AgTech Breakthrough Award

JBT's Proseal werd geselecteerd als FoodTech Equipment of the Year van de AgTech Breakthrough Awards, als erkenning voor zijn innovatieve oplossingen die klanten ondersteunen bij het verminderen van plastic verpakkingen. Als onderdeel van de JBT familie zijn we trots op de prestaties van Proseal als een belangrijke aanjager van duurzaamheid voor zijn klanten en als een top FoodTech oplossing voor de industrie. Proseal ontwerpt en produceert hoogwaardige traysealmachines, transportsystemen en sealwerktuigen voor het verpakken van voedingsmiddelen zoals kant-en-klare maaltijden, kant-en-klare gerechten, vlees, gevogelte, vis, fruit, groenten, salades en sandwiches. De geavanceerde technologie van Proseal wordt vertrouwd door wereldwijde voedingsorganisaties die grote volumes verpakken en de houdbaarheid verlengen, wat resulteert in de levering van producten in de meest verse staat aan de consument. Voor elke 1 miljoen trays die met Proseal-apparatuur worden geseald, wordt tot 10 ton plastic bespaard. En in totaal draagt 16% van de milieuvriendelijke productinkomsten van JBT bij aan de vermindering van verpakkingsafval.

 

JBT's PLF International's PLF VGS™

Op 8 september werd de gloednieuwe PLF VGS™ vacuümbegassingssealer van PLF International gelanceerd, een uiterst duurzame begassingsoplossing die een innovatieve nieuwe benadering biedt. PLF VGS™ is de optimale toepassingstechnologie met lage snelheid voor het verpakken onder gewijzigde atmosfeer van zuigelingenvoeding en speciale medische poeders. Wij zijn trots op het team van PLF International voor het leveren van de veiligste en meest effectieve technologie aan hun klanten door de toevoeging van PLF VGS™. De productie van veilige zuigelingenvoeding van hoge kwaliteit is van cruciaal belang en PLF International blijft de verwachtingen overtreffen bij de ontwikkeling van de veiligste, meest hygiënische technologie die vandaag de dag beschikbaar is voor verwerkers.

 

FVPGrow™

JBT lanceerde onlangs ook zijn FVPGrow™ oplossing, die speciaal ontworpen is voor klanten die sap en puree verwerken en die behoefte hebben aan kleinere, veelzijdige machines voor hun productielijnen. De FVPGrow™ scheidt zaden, schillen en vreemde deeltjes om een vloeibaar of halfvloeibaar product te maken van verschillende soorten fruit en groenten. Het biedt continue, hygiënische sapextractie tot een ton per uur, afhankelijk van het ruwe product, en minimaliseert productverlies om de totale opbrengst te maximaliseren. Deze functie helpt niet alleen onze klanten, maar pakt ook voedselverspilling aan, een probleem dat bijdraagt aan twee van onze grootste mondiale uitdagingen - honger en klimaatverandering.

 

Chopper/Blender SE

JBT's Chopper/Blender SE technologie reduceert bevroren product snel tot een tastbare toestand voor sap- en pureeproductie. De warmwater- en verwarmingsmantels van de apparatuur, in combinatie met een uniek, zwaar uitgevoerd mes, zorgen ervoor dat het product snel een vloeibaar product wordt. Bovendien verwerkt de Chopper/Blender SE vier vaten bevroren sap per uur, waardoor klanten vrijwel onmiddellijk producten uit de koelruimte kunnen verwerken en uiteindelijk hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen door te besparen op de elektriciteitskosten die ontstaan wanneer producten gedurende langere tijd in koelkasten of koelers staan.