Met meer dan 130 jaar ervaring is JBT Corporation een pionier in de ontwikkeling van apparatuur voor de voedsel- en drankenindustrie. In die tijd heeft de wereldwijde onderneming een ongeëvenaarde groei doorgemaakt in bijna alle facetten van haar activiteiten.

JBT Sint-Niklaas in België

JBT's meest recente mijlpaal is de 75ste verjaardag van zijn faciliteit van wereldklasse in Sint-Niklaas, België. De Sint-Niklaas faciliteit huisvest JBT's Filling & Closing en In-Container Sterilisatie technologie evenals een research technologie centrum waar klanten kunnen samenwerken met JBT voedsel technologen om hun producten te testen op JBT machines om een optimaal eindproduct te ontwikkelen.
De vestiging in Sint Niklaas heeft een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van innovatie en duurzaamheid binnen het bedrijf. De installatie van meer dan 1.000 zonnepanelen op de site is goed voor 25% van het totale energieverbruik van het 260.000 m² grote centrum.

JBT ervaringsdagen

Om het historische moment van de fabriek goed in te luiden, organiseerden we de JBT Experience Days, een week van feestelijke evenementen ter ere van degenen die hebben bijgedragen aan ons voortdurende succes. Verspreid over drie evenementen kwamen JBT werknemers, partners en klanten van over de hele wereld naar de beroemde fabriek om de fabriek en haar befaamde technologie te bekijken.

Familiedag

De festiviteiten gingen van start met de Familiedag, waarop meer dan 700 genodigden, werknemers en familieleden bijeenkwamen.

Ze genoten van een rondleiding door de fabriek, gekruid met historische en leuke feiten en een groot aantal machines die in de fabriek werden gebouwd. Na de rondleiding kwamen de bezoekers aan op het evenementenplein met animaties voor kinderen en foodtrucks met een scala aan feestelijke hapjes en drankjes, waar ze verder konden genieten van de festiviteiten met collega's en familie.

Dag van de zakenpartners

Vervolgens was er de Business Partner Day. Meer dan 80 partners en belanghebbenden zoals leveranciers, vertegenwoordigers van de sectorfederatie, scholen, vakbonden en nog veel meer namen deel aan de viering van ons jubileum.


Na een feestelijke lunch en een presentatie over de geschiedenis van de site door Jan Windey, de Site Director, werden de zakenpartners meegenomen op een rondleiding door de fabriek. De dag werd afgesloten met een toast op nog vele jaren JBT Sint-Niklaas.

Klantendagen

Als afsluiting van de JBT Experience Days was er een tweedaags evenement voor klanten, de Customer Days.

Op de eerste dag werden onze klanten vergezeld door JBT President en CEO Brian Deck, EVP en President DF&H Carlos Fernandez, President Filling & Preservation Christian Gelati en andere leden van JBT's Executive Leadership Team in het voetbalstadion van de nabijgelegen stad Gent. Na enkele top lezingen door externe sprekers van vertegenwoordigers van Trivium, Rabobank, Zenith en GlobalData en van JBT klanten, werd de dag afgesloten met een rondleiding achter de schermen van het stadion en een diner.

"De geschiedenis en de lange levensduur van onze vestiging in Sint Niklaas is een bewijs van JBT's niet-aflatende inzet om een vooraanstaande partner voor onze klanten te zijn," zei Brian Deck. "Ons doel was niet alleen om het historische 75ste jaar van de vestiging te vieren, maar ook om terug te geven aan onze klanten, partners en werknemers die vertrouwen hebben in het werk van JBT en zonder wie ons succes niet mogelijk zou zijn."

Op de tweede dag verwelkomden we onze gewaardeerde klanten op de site in Sint-Niklaas. Naast presentaties over de geschiedenis van de fabriek, ons engagement voor duurzaamheid en JBT's toekomstige productontwikkeling, werden onze gasten meegenomen op een rondleiding door de fabriek, geleid door leden van ons lokale managementteam.

"JBT Sint Niklaas is een fabriek met tientallen jaren ervaring en dat is te zien aan de doordachte machines en de kwaliteit! Het is mooi om te zien dat JBT nog steeds actief is in hetzelfde gebouw dat nog steeds de gevolgen van de tweede wereldoorlog vertoont," aldus Jaap Stertefeld van JBT klant Nutripet. "Ik heb zeer korte communicatielijnen met JBT Sint Niklaas, die snel en efficiënt werken. Het feit dat ze bij klanten ook alles testen met betrekking tot sterilisatie/pasteurisatie is een groot voordeel.

Voor meer informatie over JBT's toonaangevende technologieën voor vullen en sluiten en voor sterilisatie in containers en andere technologieën voor de voedings- en drankensector kunt u terecht op https://www.jbtc.com/foodtech/.