JBT's PLF International's geheel nieuwe PLF VGS™ bevestigt zijn streven om de veiligste, meest hygiënische en kwalitatief beste oplossingen op de markt te bieden.

Aangezien verwerkers van zuigelingenvoeding streven naar voortdurende verbetering van de veiligheid, kwaliteit en hygiëne in een zeer concurrerende markt, biedt de PLF VGS™ vacuümbegassingssealer van PLF International een innovatieve nieuwe aanpak. De PLF VGS™ is een uiterst duurzame begassingsoplossing en is de optimale technologie voor het onder lage druk verpakken van zuigelingenvoeding en speciale poeders voor medische voeding.

PLF VGS™ verwerkt tot 30 blikken per minuut met een laag gasverbruik van 15m³ per uur tijdens het opstarten om de ruimte terug te brengen tot minder dan 1% zuurstof, gevolgd door 17m³ per uur tijdens de productie. Dit zorgt voor een kleinere machinevoetafdruk dan andere bestaande technologieën op cleanroomvloeren. In het PLF-ontwerp worden vacuümbegassing en seaming afzonderlijk uitgevoerd, zodat de randen van de containers tijdens het vacuümbegassingsproces kunnen worden verzegeld, waardoor de randen van de containers schoon blijven voor het latere seamingproces en wordt voorkomen dat poeder uit de containers migreert.

"PLF VGS™ voegt toe aan PLF International's steeds groeiende portfolio van toonaangevende technologie, en biedt klanten over de hele wereld eersteklas efficiëntie, veiligheid, hygiëne en kwaliteit", aldus Amedeo Scapin, Global Director bij PLF International. "PLF International blijft in de voorhoede van de innovatie in de zuigelingenvoedingsector en de komst van PLF VGS™ bevestigt ons streven naar voortdurende verbetering."

De creatie van de PLF VGS™ bevordert de belofte van PLF International om oplossingen te creëren die de hoogste niveaus van veiligheid, hygiëne en kwaliteit bieden voor haar wereldwijde klanten, samen met het engagement van JBT om in de voorhoede te staan van het leveren van de meest duurzame oplossingen mogelijk voor alle verwerkers die zij bedienen.

"We zijn trots op het team van PLF International voor het leveren van de veiligste en meest effectieve technologie aan hun klanten door de toevoeging van PLF VGS™," zei Carlos Fernandez, Executive Vice President van JBT Corporation en President, Diversified Food and Health. "De productie van veilige zuigelingenvoeding van hoge kwaliteit is van cruciaal belang en PLF International blijft de verwachtingen overtreffen bij de ontwikkeling van de veiligste, meest hygiënische technologie die vandaag de dag beschikbaar is voor verwerkers."

PLF VGS™ is de nieuwste toevoeging aan PLF International's vermaarde vacuümafvultechnologie, die al meer dan drie decennia lang wereldwijde merken op de juiste wijze bedient en opwaardeert. De oplossing werd ontwikkeld in samenwerking met het JBT Research Technology Center for Filling & Closing in Sint Niklaas, België, waarbij gebruik wordt gemaakt van door PLF ontwikkelde vacuümgebaseerde poederafvultechnieken om het verlies van poeder tijdens het vacuüm- en begassingsproces te minimaliseren en het risico van productcontaminatie te verminderen.

Meer informatie over de flexibele, gebruiksvriendelijke poederafvulmachines van PLF International vindt u op www.jbtc.com/foodtech/products-and-solutions/brands/plf-international.