Codeer- en verpakkingsfouten kunnen een kostbaar probleem zijn voor elk bedrijf in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Verkeerd gecodeerde of verpakte goederen zijn zelfs een belangrijke oorzaak van het terugroepen van producten, wat de reputatie van bedrijven en de relatie met klanten kan schaden.

Om dergelijke problemen te voorkomen, AutoCoding Systemende automatiseringsoplossingen voor verpakkingslijnen printers, barcodescanners en andere verpakkingslijnapparatuur instellen en besturen, waaronder Proseal traysealers en dozenverpakkingsmachines, zodat de gecodeerde informatie, verpakkingsfolie en etiketten voor levensmiddelen, dranken en andere producten altijd correct zijn.

Alle informatie met betrekking tot een product wordt opgeslagen in de AutoCoding-database en automatisch naar de apparaten gestuurd bij het starten van de opdracht, zodat er geen handmatige interventie nodig is. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat alle producten die de fabriek verlaten, gecodeerd zijn. gecodeerd met de juiste informatie en door continu inline scannen van de verpakking of folie kunnen ze er ook zeker van zijn dat het product correct is verpakt.

De AutoCoding-oplossing verhoogt niet alleen de nauwkeurigheid, maar ook de efficiëntie van de lijn. Door de automatische instelling van printers en andere verpakkingslijnapparatuur, met de mogelijkheid tot directe koppeling met een bestaand bedrijfssysteem, is er een aanzienlijke vermindering van de instel- en omsteltijd van opdrachten. Het rendement van de investering kan worden gemeten in termen van besparingen op stilstand en vermindering van repetitieve handmatige taken. Als de stilstandtijd wordt verminderd en de verpakkingslijn langer ononderbroken draait, neemt de efficiëntie en productiviteit toe.

AutoCoding Systems US zal deel uitmaken van JBT's stand deze oktober op zowel Pack ExpoChicago en IFPA's Global Produce and Floral Showsamen met hun zusterbedrijf Proseal US. Bezoekers van de shows zullen zien hoe codeer- en verpakkingsfouten kunnen worden vermeden door gebruik te maken van AutoCoding's automatiseringsoplossingen voor verpakkingslijnen.

AutoCoding Systems zal ook zijn oplossing voor automatische printinspectie demonstreren, 4Sight die gebruik maakt van een innovatieve inspectiemethode die bekend staat als inspectiediepte. De veelzijdigheid van de oplossing betekent dat deze kan worden ingesteld voor verschillende inspectieniveaus, zodat gebruikers aanvaardbare toleranties voor de drukkwaliteit kunnen bepalen en kunnen bepalen wat per product als goed of slecht wordt beschouwd.

Extra modules met toegevoegde waarde zijn beschikbaar bij AutoCoding Systems, zoals Papierloze kwaliteit, Line Performance Reporting en Inspectie Rapportage die meer automatiseringsmogelijkheden bieden voor de hele verpakkingslijn.

LEER meer over AutoCoding Systemen

AutoCoding Systems zal als onderdeel van de JBT-familie aanwezig zijn op Pack Expo - McCormick Place, Chicago van 23-26 oktober (Booth #LU7118) en op IFPA Global Produce - Orange County Convention Centre, Orlando van 27-29 oktober (Booth #209).