CHICAGO, 1 september 2022 /PRNewswire/ - JBT Corporation (NYSE: JBT), een wereldwijde aanbieder van technologische oplossingen voor hoogwaardige segmenten van de voedings- en drankenindustrie, heeft vandaag aangekondigd de eerder aangekondigde overname van Bevcorp te hebben afgerond.

"We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we de overname van Bevcorp hebben afgerond", aldus Brian Deck, President en Chief Executive Officer. "De overname van Bevcorp breidt JBT's mogelijkheden in de markt van verwerking en verpakking van koolzuurhoudende dranken uit, en het brengt een zeer veerkrachtig bedrijfsmodel met meer dan 60 procent terugkerende inkomsten samen met een best-in-class service cultuur. De unieke combinatie van Bevcorp en JBT zorgt voor zinvolle cross selling en toekomstige groeimogelijkheden in zowel food als beverage."

Bevcorp Overzicht

Bevcorp is een toonaangevende leverancier van apparatuur en aftermarket-ondersteuning voor de drankverwerkings- en verpakkingsmarkt in de Verenigde Staten. Het bedrijf levert technologische kernoplossingen voor mengen, behandelen, vullen en sluiten aan een reeks uiteenlopende klanten, waaronder blue chip-bedrijven. Het productaanbod van Bevcorp wordt gebruikt in hoogwaardige segmenten van de drankenmarkt, waaronder koolzuurhoudende frisdranken, seltzers, koolzuurhoudend water, energiedranken en kant-en-klare alcoholische mengsels. Daarnaast zorgen de unieke proceskennis en servicecultuur van het bedrijf voor een veerkrachtige mix van revisies, aftermarket onderdelen en diensten.

"Door Bevcorp te integreren in de merkenfamilie van JBT en gebruik te maken van ons wereldwijde verkoop- en servicenetwerk, kunnen we de groeimogelijkheden van Bevcorp uitbreiden tot buiten de Verenigde Staten," voegde Deck eraan toe. "Bovendien creëert JBT's bestaande kracht in niet-koolzuurhoudende dranken en voedselverwerking cross selling synergieën met Bevcorp."

JBT nam Bevcorp over voor een ondernemingswaarde van 290 miljoen dollar, onder voorbehoud van de gebruikelijke aanpassingen na afronding van de transactie. De transactie werd behandeld als een aankoop van activa, wat een belangrijk fiscaal voordeel oplevert met een netto contante waarde van ongeveer $35 miljoen.

Bevcorp begeleiding

De onderstaande tabel geeft de specifieke vooruitzichten voor Bevcorp weer en heeft betrekking op de eerdere vooruitzichten van de onderneming. 2022 Bevcorp aangepaste EBITDA-marge en aangepaste winst per aandeel zijn exclusief de geschatte impact van transactiekosten, voorraadverhoging en eenmalige integratiekosten. Deze kosten zullen naar verwachting ongeveer $9 miljoen bedragen. Bevcorp zal naar verwachting geen significante impact hebben op de aangepaste winst per aandeel van de Vennootschap in 2022.

bevcorp chart

Netto hefboomwerkingsratio van JBT

JBT gebruikte haar bestaande kredietfaciliteit om de aankoopprijs van Bevcorp te financieren. De netto leverage ratio van de Vennootschap in het derde kwartaal van 2022 zal naar verwachting tijdelijk de doelstelling van 2,0 - 3,0x overschrijden, en JBT verwacht dat de netto leverage ratio onder de 3,0x zal liggen tegen eind 2022.

JBT Corporation (NYSE: JBT) is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van technologische oplossingen voor hoogwaardige segmenten van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie met een focus op eiwitten, vloeibare voedingsmiddelen en geautomatiseerde systeemoplossingen. JBT ontwerpt, produceert en onderhoudt geavanceerde producten en systemen voor multinationale en regionale klanten via haar FoodTech segment. JBT verkoopt ook kritische apparatuur en diensten aan binnenlandse en internationale luchttransportklanten via haar AeroTech segment. JBT Corporation heeft wereldwijd ongeveer 7.000 mensen in dienst en heeft verkoop-, service-, productie- en inkoopactiviteiten in meer dan 25 landen.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte verklaringen zijn informatie van niet-historische aard en zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden waarover JBT geen controle heeft. Toekomstgerichte verklaringen omvatten onder meer verklaringen met betrekking tot de verwachte impact van de COVID-19 pandemie op onze activiteiten en onze bedrijfsresultaten, onze plannen om de impact van de pandemie te beperken, onze strategische plannen, onze herstructureringsplannen en de verwachte kostenbesparingen van die plannen, onze liquiditeit en de naleving van onze convenanten. De factoren die ertoe kunnen leiden dat onze werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de verwachtingen zijn onder meer, maar niet uitsluitend, de volgende: de duur van de COVID-19 pandemie en de effecten van de pandemie op ons vermogen om ons bedrijf en onze faciliteiten te exploiteren, op onze klanten, op ons personeel met als gevolg een hoger arbeidsverzuim, op onze toeleveringsketens door langere levertijden en het niet beschikbaar zijn van benodigde onderdelen en vracht, op onze arbeidskosten door een hoger arbeidsverloop en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten en op de economie in het algemeen; schommelingen in onze financiële resultaten; onverwachte vertragingen of versnellingen in onze verkoopcycli; verslechtering van de economische omstandigheden; verstoringen in de politieke, regelgevende, economische en sociale omstandigheden van de landen waarin wij zaken doen; veranderingen in handelsvoorschriften, quota's, heffingen of tarieven; risico's verbonden aan overnames of strategische investeringen; schommelingen in wisselkoersen; stijgingen van energie- of grondstofprijzen, vrachtkosten en inflatiedruk; veranderingen in voedselconsumptiepatronen; gevolgen van pandemische ziekten, door voedsel overgedragen ziekten en ziekten voor diverse landbouwproducten; weersomstandigheden en natuurrampen; gevolgen van klimaatverandering en milieubeschermingsinitiatieven; ons vermogen om te voldoen aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op onze V.S.S. overheidscontracten; terreurdaden of oorlog, waaronder het recente conflict tussen Rusland en Oekraïne; beëindiging of verlies van belangrijke klantencontracten en risico's verbonden aan contracten met een vaste prijs, in het bijzonder tijdens perioden van hoge inflatie; initiatieven op het gebied van klanteninkoop; concurrentie en innovatie in onze industrieën; moeilijkheden bij de uitvoering van onze bedrijfsstrategieën, waaronder de timing van ons eerder aangekondigde onderzoek naar strategische alternatieven voor het AeroTech-platform, ons vermogen om strategische alternatieven te identificeren of te ontwikkelen, materiële aspecten van dergelijke strategische alternatieven uit te voeren en of wij de potentiële voordelen van dergelijke strategische alternatieven kunnen realiseren. ons vermogen om nieuwe of verbeterde producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren en gelijke tred te houden met technologische ontwikkelingen; moeilijkheden bij het ontwikkelen, behouden en beschermen van onze intellectuele eigendom of het verdedigen van claims inzake inbreuk; catastrofale verliezen in een van onze vestigingen en bedrijfscontinuïteit van onze informatiesystemen; cyberveiligheidsrisico's zoals netwerkinbraak of ransomwareprogramma's; verlies van belangrijk management en ander personeel; potentiële aansprakelijkheid als gevolg van de installatie of het gebruik van onze systemen; ons vermogen om te voldoen aan de Amerikaanse en internationale wetten die van toepassing zijn op onze activiteiten en industrieën; ons vermogen om te voldoen aan de Amerikaanse en internationale wetten die van toepassing zijn op onze activiteiten en industrieën; ons vermogen om te voldoen aan de Amerikaanse en internationale wetten die van toepassing zijn op onze activiteiten en industrieën. en internationale wetten die onze activiteiten en industrieën regelen; toename van belastingverplichtingen; werkonderbrekingen; schommelingen in rentevoeten en rendementen op pensioenactiva; beschikbaarheid van en toegang tot financiële en andere middelen; en andere factoren beschreven onder de titels "Risicofactoren" en "Bespreking en analyse van de financiële toestand en bedrijfsresultaten van het management" in het meest recente jaarverslag op formulier 10-K dat JBT heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission en in elk later ingediend formulier 10-Q. Bovendien worden veel van onze risico's en onzekerheden momenteel versterkt door de COVID-19 pandemie en zullen zij dat blijven doen. Gezien de zeer veranderlijke aard van de COVID-19 pandemie is het niet mogelijk al deze risico's en onzekerheden te voorspellen. JBT waarschuwt aandeelhouders en potentiële investeerders dat de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van die welke door de toekomstgerichte verklaringen worden aangegeven. JBT neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige ontwikkelingen, latere gebeurtenissen of veranderingen in omstandigheden of anderszins.

Investeerders & Media: Media: Kedric Meredith +1 312 861 6034

Klik hier voor de originele versie op PR Newswire.