Proseals duurzame innovaties op het gebied van verpakkingstechnologie geëerd onder de 1.600 genomineerden in de wereldwijde landbouw- en voedingsmiddelenindustrie.

Lakeland, Fla. (25 augustus 2022) - JBT Corporation's Proseal, dat hoogwaardige traysealmachines, transportsystemen en sealwerktuigen ontwerpt en produceert voor het verpakken van voedingsmiddelen zoals kant-en-klare maaltijden, vlees, fruit, groenten en meer, is uitgeroepen tot FoodTech Equipment of the Year in de AgTech Breakthrough Awards, een jaarlijks programma dat de beste landbouw- en voedseltechnologiebedrijven, producten en diensten over de hele wereld erkent.

De laatste jaren is men zich wereldwijd steeds meer bewust geworden van plasticvervuiling en de roep om duurzame alternatieven neemt toe. Meer dan de helft van de Amerikaanse consumenten maakt zich tegenwoordig zorgen over de milieu-impact van verpakkingen. JBT's Proseal heeft het voortouw genomen in deze beweging door zijn klanten te ondersteunen met oplossingen die helpen plastic verpakkingen te verminderen, zoals zijn top-sealed trays die 42% minder plastic gebruiken en zijn gepatenteerde snelle en volledig automatische casepackingsysteem, CP3™, dat een efficiënt stroomverbruik en een compacte voetafdruk combineert met de mogelijkheid om kratten te vullen met een snelheid tot 120 verpakkingen per minuut, en klanten een complete primaire en transitverpakkingsoplossing biedt.

"Proseal blijft het voortouw nemen in de duurzaamheidsbeweging in de hele sector door de verbintenissen van zijn klanten te ondersteunen met oplossingen die de plasticverpakking helpen verminderen," zei Carlos Fernandez, Executive Vice President van JBT Corporation en President, Diversified Food and Health. "Voor elke 1 miljoen trays die met Proseal-apparatuur worden geseald, wordt tot 10 ton plastic bespaard. En in totaal draagt 16% van de milieuvriendelijke productinkomsten van JBT bij aan de vermindering van verpakkingsafval. Proseal maakt deel uit van de JBT-familie, en samen blijven we ons inzetten om de behoeften van klanten en duurzaamheidsdoelstellingen voortdurend te ondersteunen."

Dit jaar vond de derde jaarlijkse AgTech Breakthrough Awards plaats, waaraan meer dan 1.600 toonaangevende AgTech- en FoodTech-vernieuwers uit de hele wereld deelnamen in 20 categorieën en 107 subcategorieën. Een volledige lijst met winnaars vindt u hier.

"De hele Proseal organisatie is verheugd om door de AgTech Breakthrough Awards erkend te worden voor onze geavanceerde en beste oplossingen", zegt Jon Garner, Group President, Packing bij JBT Corporation. "Als een bedrijf dat er prat op gaat innovatief te zijn en aandacht te hebben voor de behoeften van de klant, bewijst deze eer eens te meer dat we onze doelen bereiken en we kijken ernaar uit in de toekomst verder te bouwen om de beste output te garanderen voor elke klant die we bedienen."

De AgTech Breakthrough Awards eer voegt nog een onderscheiding toe aan de portfolio van Proseal in 2022, aangezien het bedrijf dit jaar ook werd erkend in de Safety & Health Excellence Awards, waar het de hoogste eer kreeg in de categorie Best Health and Safety in Manufacturing, en ook werd genomineerd voor de Safer Logistics award.

Voor meer informatie over de voedsel- en drankoplossingen van JBT kunt u terecht op www.jbtc.com/foodtech.