Lakeland, FL - JBT Corporation, een toonaangevende leverancier van technologische oplossingen voor de wereldwijde levensmiddelen- en drankenindustrie, kondigt de lancering aan van zijn SuperStaticTM Retort, een geavanceerde roestvrijstalen retortoplossing die zorgt voor kortere procestijden, minder energieverbruik, minder vloeroppervlak en meer. De verbeterde oplossing bereikt de doelstellingen voor voedselveiligheid en houdbaarheid met lagere kosten en een hogere productiviteit.

De SuperStaticTM Retort is ontworpen om een reeks voedingsmiddelen en dranken te steriliseren en is uitgerust met verbeterde verwarmings- en koeltechnologie voor een uniforme en efficiënte thermische verwerking van houdbare producten. Klanten profiteren ook van besparingen op stoom en water, terwijl de productdoorvoer gemaximaliseerd wordt dankzij de unieke kenmerken van de SuperStaticTM Retort. Eerste tests van de technologie toonden een verkorting van de opwarmtijd tot 30% en een verkorting van de koeltijd tot 34% voor convectieve producten.

"De SuperStaticTM retort is een oplossing waarvoor patent is aangevraagd en die, naast andere verbeteringen, de totale procestijd verkort, waardoor onze klanten in de voedings- en drankenindustrie de technologie in handen krijgen om tegelijkertijd de productoutput te verhogen en energie te besparen", aldus Rick Wilson, global product line director bij JBT Corporation. "Bovendien kan deze technologie leiden tot minder retorten, waardoor de kapitaaluitgaven dalen en er minder vloeroppervlakte nodig is."

"Met zijn duurzaamheidsvoordelen is de nieuwe SuperStaticTM retort een ander voorbeeld van JBT's inzet voor voortdurende innovatie over onze productlijnen", zegt Carlos Fernandez, Executive Vice President van JBT Corporation en President, Diversified Food and Health. "JBT is er trots op deze unieke oplossing op de markt te brengen die tegemoet komt aan kritieke behoeften van onze klanten en onze planeet."

De SuperStaticTM Retort bevat ook JBT's procesbeheersysteem LOG-TEC™, dat klanten een gebruiksvriendelijke interface biedt voor de controle en goedkeuring van thermische procescycli. Het LOG-TEC™ systeem biedt ook een overzicht van lopende retortfasen, een lijst van handmatige interventies, en een samenvatting van alarmen met een snelle link naar procestrends.

Voor meer informatie over JBT's toonaangevende technologieën en oplossingen kunt u terecht op https://www.jbtc.com/foodtech.