Als u onlangs iets te eten of te drinken hebt gekocht, is de kans groot dat JBT-technologie betrokken was bij een deel van het proces om dat product aan u te leveren. Gezien zijn plaats in de voedings- en drankenwereld is JBT zich scherp bewust van de noodzaak om zo duurzaam mogelijke oplossingen te realiseren; prestaties die in het onlangs uitgebrachte ESG-rapport worden benadrukt.

Voortbouwend op JBT's eerste milieu-, sociale en governance (ESG) materialiteitsbeoordeling in 2020, heeft het nieuwste rapport meningen van externe belanghebbenden verzameld, waaronder klanten en investeerders, en interviewde JBT leiders uit het hele bedrijf.

Het doel van JBT, aldus het rapport, is klanten oplossingen te bieden om beter gebruik van 's werelds kostbare hulpbronnen en hen daarbij te helpen verantwoord, verstandig en duurzaam zaken te doen.

Door automatisering, elektrificatie en efficiëntie kan JBT helpen de voedselopbrengst in een verwerkingsinstallatie te maximaliseren, waterbronnen te behouden en energieverbruik zo schoon en efficiënt mogelijk te maken. Op deze manier ontwikkelt JBT vandaag oplossingen die onze wereld naar een duurzamere toekomst leiden.

Duurzame innovatie
Zoals beschreven in het nieuwe rapport is JBT actief bezig met de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG's)die gericht zijn op het creëren van een duurzamere toekomst, door producten te creëren die klanten zullen helpen voedselproducten te ontwikkelen en te produceren die een kleinere ecologische voetafdruk hebben en minder landbouwgrondstoffen nodig hebben om te groeien.

In dezelfde geest heeft JBT oplossingen ontwikkeld die zowel water besparen als efficiënter gebruiken, evenals systemen die energie-efficiënt zijn en klanten helpen over te stappen op schone energiebronnen.

Afvalvermindering is een belangrijk aandachtspunt voor overheden en consumenten wereldwijd, en ook hier spelen JBT oplossingen een rol met JBT Avure® High Pressure Processing (HPP) technologie en JBT Proseal® traysealsystemen, die de houdbaarheid van een reeks producten verbeteren.

In een tijd waarin de arbeidskosten hoog zijn en het vinden van de juiste werknemers problematisch kan zijn, JBT Automatisch Geleide Voertuigen (AGV) systemen verder bieden stand-alone, volledig geïntegreerde robotsystemen voor het verplaatsen van materialen in productie- en magazijnfaciliteiten, in het proces de efficiëntie te verbeteren in vele soorten bedrijven.

Positieve impact
JBT President en Chief Executive Officer, Brian Deck, beschreef dat duurzame oplossingen een
integraal onderdeel van JBT's strategie voor winstgevende groei, waarbij hij wees op het feit dat producten met een positieve milieu-impact de helft van de productinkomsten van het bedrijf uitmaken.

"Veel van onze klanten streven naar een broeikasgasvrije uitstoot, waterbesparing en een efficiënter gebruik van natuurlijke hulpbronnen, en wij ontwikkelen producten om hen daarbij te helpen", zei hij.

Van zero-emissie ground support equipment tot verpakkingsoplossingen die voedselafval verminderen en state-of-the-art bioreactoren om duurzaam vlees te maken, zei Deck dat JBT-producten enkele van 's werelds grootste bedrijven helpen zinvolle stappen te zetten in de richting van het bereiken van hun milieudoelstellingen.

"Wij verwachten dat oplossingen die de veiligheid, automatisering, efficiëntie en opbrengst verbeteren en de ontwikkeling van innovatieve voedingsmiddelen ondersteunen, in de komende jaren bronnen van voortdurende groei zullen zijn", voegde hij eraan toe.

LEER MEER over de duurzame oplossingen van JBT