Vermindering van de arbeidskosten is een prioriteit voor voedsel- en drankverwerkers wereldwijd, maar misschien nergens meer dan in Japan. De afnemende bevolking van het land, die naar verwachting zal dalen van 126 miljoen in 2018 tot 102 miljoen in 2050, heeft ook gevolgen voor de beschikbare arbeidskrachten. Naar verwachting zal Japan de komende vijf jaar 1,3 miljoen werknemers tekortkomen.

In een dergelijke situatie kunnen de arbeidsbesparende oplossingen die beschikbaar zijn bij JBT Proseal cruciaal blijken voor de langetermijnvooruitzichten van de Japanse voedingsindustrie.

Zoals benadrukt op de FOOMA 2022 De half- en volautomatische machines van JBT helpen Japanse eiwitverwerkers het hoofd te bieden aan personeelstekorten en dragen tegelijkertijd bij tot een betere efficiëntie en hygiëne.

Voor eindverpakking biedt JBT Proseal een uitgebreid assortiment handmatige, halfautomatische en volautomatischetraysealmachines met een doorvoercapaciteit van zes tot 240 verpakkingen per minuut. Bovendien zijn alle traysealmachines in het Proseal-assortiment geschikt voor verpakken onder gewijzigde atmosfeer.

De Proseal GTOe, een automatisch, medium-capaciteit, in-line traysealsysteem met volledige vacuümfaciliteit ontworpen om de arbeidskosten te verlagen, had een prominente plaats in de JBT stand op FOOMA, in overeenstemming met JBT's overkoepelende thema van "arbeidsbesparende oplossingen" voor de show.

Het zeer nauwkeurige uitlijnsysteem van de GTOe, in combinatie met een eenvoudig ontwerp en bediening, zorgt voor een constant nauwkeurige sealing en foliesnijden op basis van het flensprofiel van de tray. Dit wordt gecombineerd met andere geautomatiseerde functies, zoals automatische sealbediening met een nauwkeurige sealtijd, alsmede zelfcentrerende traygeleiders en een zelfdiagnosesysteem.

Verder is de GTOe, die alle randapparatuur kan integreren, waaronder toevoer- en afvoerbanden, controlewegers en printers, voorzien van Proseal's Promotie tool, een uiterst nauwkeurig traysysteem met continue beweging dat de productiesnelheid verhoogt en de machine minder belast.

KLIK HIER voor meer informatie over de Proseal GTOe

Vraag meer informatie aan over JBT's oplossingen voor verwerkers in Azië