Van zuivelalternatieven tot faux-vlees, JBT zal verwerkers in Brazilië vertellen waarom "de toekomst plantaardig is" tijdens een nieuw seminar dat plaatsvindt in São Paulo, Brazilië op 6 juni. De wereldwijde markt voor zuivelalternatieven is booming. Een combinatie van gezondheids- en milieuoverwegingen stimuleert de aankoop van producten zoals amandel-, soja- en havermelk over de hele wereld en biedt verwerkers potentieel lucratieve nieuwe inkomstenbronnen.

Met een geschat Compound Annual Growth Rate (CAGR) van 13,30% zal de wereldwijde markt voor zuivelalternatieven naar verwachting groeien van 22,25 miljard dollar in 2021 tot 53,97 miljard dollar in 2028 (Fortune Business Insights, 2021).

Met name de markt voor havermelk groeit momenteel met naar schatting 14,2% per jaar(Grand View Research, Inc) en zal naar verwachting tegen 2028 ongeveer 6,45 miljard dollar waard zijn.

Behoud van kwaliteit
Of het nu komt door de bezorgdheid over de impact van de veeteelt op het milieu of door dieetvereisten, alternatieven voor niet-zuivelproducten worden steeds populairder. Voor klanten die al op deze markten aanwezig zijn of deze willen betreden, is de
JBT Sterideal HX SteriCompact UHT Sterilisator een zeer doeltreffende oplossing. Dankzij een innovatief spoelontwerp produceert de Sterideal HX veel minder neerslag (vervuiling) - en dus betere prestaties met langere productieruns, waarbij het eiwitgehalte in het proces behouden blijft - dan veel traditionele systemen.

Juan Martinez, Global Product Line Director for Aseptic Systems van JBT, legt uit dat een van de belangrijkste voordelen van plantaardige melkalternatieven is dat ze suikerarm en eiwitrijk zijn, maar dat dit eiwitgehalte normaal gesproken te lijden heeft onder neerslag bij verhitting. "Een belangrijk voordeel van het Sterideal UHT-systeem is dat het vanwege het spoelontwerp veel minder neerslag registreert, dus levert verbeteringen op in termen van productie en kwaliteiten dat vertaalt zich in een betere TCO," zegt hij.

 

Perfect voor het behoud van plantaardige eiwitten: de JBT Sterideal Ohmse Warmtewisselaar

Consistente resultaten
Een andere effectieve oplossing voor klanten die overstappen naar de zuivelalternatievenindustrie is de
JBT Homogenisatordie een gladde vloeistof creëert uit plantaardige bronnen. Met behulp van een krachtige hogedrukpomp voor UHT-sterilisatiesystemen perst de homogenisator het product door een smalle opening, waarbij grotere vetdruppels in kleinere worden opgedeeld en gelijkmatig door het product worden verspreid.

"JBT heeft veel verschillende oplossingen en systemen ontwikkeld met klanten, met als doel iedereen die de overstap maakt naar de plantaardige categorie te helpen om van hun onderneming een succes te maken," voegt Martinez eraan toe.

Vraag meer informatie aan over het seminar Future is Plant-based

KLIK HIER voor meer informatie over JBT's plantaardige oplossingen