CHICAGO (2 juni 2022) - JBT Corporation, een toonaangevende leverancier van technologische oplossingen voor de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankenindustrie, kondigt de lancering aan van SuperCRss™, een ultramoderne versie van de beproefde verzadigde stoomsterilisatietechnologie, gecombineerd met robuuste en arbeidsbesparende automatiseringsopties.

SuperCRss™ kan stalen en aluminium blikken van alle maten, vormen en volumes verwerken, van grote voedingsproducten tot verpakkingen van kleinhandelsformaat. Deze producten kunnen variëren van bonen, tonijn, tomaten tot voedsel voor huisdieren en allerlei andere producten die baat hebben bij een statisch thermisch proces. Idealiter wordt SuperCRss™gecombineerd met efficiënte automatische laad- en lostechnologie.

Bovendien omvat SuperCRss™ JBT's verwerkingsmanagementsysteem LOG-TEC™, waarmee fabrikanten tijdens alle fasen optimaal kunnen verwerken, inclusief ontluchten, koken en koelen. Dit herhaalbare en gecontroleerde proces zorgt voor een uniforme productkwaliteit. De toevoeging van LOG-TEC™ aan SuperCRss™ biedt JBT-klanten voedselveiligheid, traceerbaarheid, automatisering en herhaalbaarheid. Klanten kunnen ook profiteren van een Basket Tracking System (BTS), waarmee gegevens van elke geproduceerde batch of retortlading kunnen worden gevolgd, geanalyseerd en gecontroleerd. Het BTS controleert en verifieert of alle producten commercieel gesteriliseerd zijn voordat ze de automatische batch retort systemen (ABRS) verlaten.

"De creatie van SuperCRss™ biedt klanten een moderne oplossing om effectief gebruik te maken van verzadigde stoom retort technologie", zegt Rick Wilson, global product line director bij JBT Corporation. "We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën voor klanten over de hele wereld, en JBT is verheugd om dit opnieuw te doen via SuperCRss™."

Voor meer informatie over JBT's toonaangevende technologieën en oplossingen kunt u terecht op https://www.jbtc.com/foodtech.

###