Sinds AutoCoding Systems in 2021 deel uitmaakte van de JBT-familie, heeft het zijn innovatieve, geautomatiseerde softwareoplossingen voor labelinspectie en -verificatie naar een steeds groter aantal klanten op het internationale toneel gebracht. Janet Harrison van AutoCoding System legt hier uit waarom duurzame, arbeidsbesparende oplossingen een belangrijk onderdeel zijn van het aanbod van het bedrijf, waardoor klanten tijd en geld kunnen besparen en dure etiketteringsfouten kunnen vermijden.

Een softwarebedrijf moet voortdurend evolueren en ontwikkelen om voorop te blijven lopen en AutoCoding Systems is niet anders. De AutoCoding-software controleert en beheert De AutoCoding-driverbibliotheek moet dus voortdurend worden uitgebreid om elk type apparatuur te dekken dat al wordt gebruikt op een nieuwe klantlocatie of bestaande printerupgrades.

Dit geldt natuurlijk ook voor inspectieapparatuur, outercase coders en pallet etiketteerders. Als onderdeel van JBT, en een zusterbedrijf van Proseal, was de natuurlijke progressie van de software om de integratie uit te breiden naar Proseal traysealers en de nieuwe CP3-kistenverpakkingssysteem. AutoCoding en Proseal hebben samengewerkt om de touchpoints te identificeren waar de oplossingen van AutoCoding waarde kunnen toevoegen.

Inspectie diepte
AutoCoding's oplossing voor automatische printinspectie, 4Zicht, werd eind 2019 gelanceerd en eerder dit jaar erkende het Britse octrooibureau de verdiensten van de gebruikte innovatieve inspectiemethode en kende AutoCoding Systems een Brits octrooi toe voor Systems & Methods for Printed Code Inspection.

Dit was een belangrijke prestatie voor technisch directeur Robin Eatch, die 4Sight heeft uitgevonden omdat hij inzag dat conventionele vision-technologieën die afhankelijk waren van het matchen van lettertypen niet altijd geschikt waren voor sommige toepassingen van printinspectie. Met behulp van zijn uitgebreide kennis van printers en printerkenmerken ontwikkelde Eatch een nieuwe innovatieve methode die bekend staat als Inspectiediepte. De 4Sight software is verder ontwikkeld om verbeterde functionaliteit en aanvullende inspectietypes te bieden.

Wereldwijde beschikbaarheid
In de afgelopen 12 maanden heeft AutoCoding opnieuw enkele belangrijke orders binnengehaald in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Australië. Een grote fabrikant van vers bereide levensmiddelen in het Verenigd Koninkrijk is al vele jaren een belangrijke klant voor AutoCoding. Deze relatie heeft nu uitgebreid tot de VS De fabrikant vertrouwt AutoCoding Systems al zijn behoeften op het gebied van coderingsbeheer en verpakkingscontrole toe aan zijn vestigingen in de VS. In Australië hebben bestaande klanten de voordelen van AutoCoding herkend en hun software-oplossingen uitgebreid naar de resterende lijnen in hun fabrieken, inclusief modules met toegevoegde waarde voor het automatiseren van kwaliteitsprocessen, inspectierapportage en drukwerkinspectie.

Sinds onze toetreding tot de JBT-familie hebben we relaties kunnen opbouwen met andere teamleden over de hele wereld. Onze relatie met Proseal heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld met AutoCoding Systems die zich bij het Proseal team voegde op Fruit Logistica en Anuga. Na JBT's voorsprong op duurzaamheidworden alle auto's in het wagenpark van AutoCoding Systems vervangen door hybride of elektrische modellen en stappen we af van benzine- en dieselversies.

Duurzame focus
Naast coderingsbeheer en verpakkingsverificatie die codeer- en verpakkingsfouten vermindert, zo niet elimineert, biedt AutoCoding Systems modules met toegevoegde waarde om klanten te helpen duurzamer te worden. De modulePapierloze kwaliteit module automatiseert de kwaliteitsprocessen op de verpakkingslijn, waarbij acties worden ondernomen bij het begin van de opdracht, op gezette tijden tijdens de productie en aan het einde van de opdracht. De toepassing is configureerbaar volgens de eisen van de klant en alle acties en resultaten worden vastgelegd in een auditlogboek voor rapportagedoeleinden. Dit zorgt ervoor dat alle kwaliteitscontroles op het juiste moment worden uitgevoerd en vermindert de hoeveelheid papieren dossiers aanzienlijk, waardoor minder opslagcapaciteit nodig is.

De module Rapportage over lijnprestaties module controleert de gezondheid en prestaties van individuele apparatuur en zorgt ervoor dat deze maximaal efficiënt werkt. Dankzij de real-time toepassing kunnen proactieve stappen worden ondernomen om de efficiëntie van individuele apparaten en de verpakkingslijn als geheel te verbeteren.

Verder biedt AutoCoding Systems oplossingen voor het automatiseren van processen op de verpakkingslijn. Automatische instelling van apparatuur en automatisering van processen bespaart tijd zowel arbeid en stilstand op de verpakkingslijn en zorgt voor een betere efficiëntie. Door automatisering van wat normaal gesproken tijdrovende, repetitieve en vaak alledaagse taken zijn, worden fouten verminderd, wat leidt tot minder uitval en verpakkingsafval. Ook komen er arbeidskrachten vrij die elders in de fabriek nuttiger kunnen worden ingezet.

AutoCoding Systems zet zijn nauwe samenwerking met JBT Proseal voort door zich bij hen aan te sluiten op stand 514 op Fruit Focus 2022, die plaatsvindt op 13 juli 2022 op NIAB EMR, East Malling, VK. AutoCoding Systems en Proseal plannen ook een gezamenlijke klantendag in augustus 2022.