Door: Carlos Fernandez
EVP & President, JBT Diversified Food & Health

Earth Day is een moment om stil te staan bij alles wat de natuur ons geeft, maar ook bij wat we kunnen doen om iets terug te doen voor onze planeet. De voedings- en drankenindustrie staat van oudsher niet bekend om haar milieubewustzijn en duurzaamheid. Maar nu ik nadenk over de afgelopen decennia, heb ik goede redenen om optimistisch te zijn. En hoewel het zeker is dat er nog veel meer gedaan moet worden, ben ik trots op de stappen die JBT Corporation heeft gezet om onze technologische oplossingen duurzamer, efficiënter en kosteneffectiever te maken, en op zijn beurt al onze klanten over de hele wereld te helpen duurzamer te werken, nu en in de komende jaren.

Ons doel bij JBT is om onze klanten te helpen succesvol te zijn in de markt door hen oplossingen te bieden voor een beter gebruik van 's werelds kostbare hulpbronnen. We hebben onlangs ons eerste uitgebreide ESG-rapport (Environmental, Social, and Governance) gelanceerd dat een overzicht geeft van JBT's belangrijkste prestaties in vier aandachtsgebieden - Sustainable Solutions, Operations, People en Governance - die laten zien hoe we uiteindelijk onze klanten in staat stellen het beter te doen en, in het proces, onze wereld beter te maken.

Ik ben vooral trots op onze portfolio van apparatuur, diensten, producten en technische ondersteuningsprogramma's die onze klanten in staat stellen een positieve invloed op het milieu uit te oefenen, zoals het verhogen van de opbrengst, het behouden van water, het waarborgen van de voedselveiligheid, het vergemakkelijken van het gebruik van alternatieve brandstoffen en het automatiseren van processen. Momenteel schatten wij dat bijna 50% van onze productinkomsten afkomstig is van apparatuur die een milieuvoordeel heeft voor onze klanten.

We passen ook onze technische expertise en passie voor voortdurende verbetering toe om onze eigen activiteiten te verbeteren. Op die manier laten we een kleinere voetafdruk achter, verlagen we de operationele kosten en maken we onze missie waar. Onze inzet omvat:

  • gezondheids- en milieuoverwegingen een prioriteit maken in bestaande en toekomstige producten, faciliteiten en processen
  • Efficiënt en intelligent gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen
  • Streven naar vermindering van onze impact op het klimaat
  • Het aanmoedigen van constructieve communicatie met onze leveranciers, klanten, buren en aandeelhouders over het beheer van milieukwesties.

De stappen die we vandaag bij JBT zetten, helpen bedrijven in de wereld om zinvolle stappen te zetten in de richting van het voeden van een groeiende wereldbevolking, het verminderen van voedselverspilling en het bieden van allesomvattende oplossingen in de hele waardeketen van de voedselproductie. Vandaag, op Earth Day, eer ik wat er al gedaan is en beloof ik om van duurzaamheid een prioriteit te blijven maken bij JBT.

JBT staat klaar om klanten van elke omvang te helpen de volgende stappen in hun duurzaamheidsreis te zetten.

Ga naar https://www.jbtc.com/about-us/esg/ voor meer informatie over de ESG-inspanningen van JBT.